Kan ik mijn bestaande telefoonnummer behouden terwijl ik VoIP gebruik?

Inhoudsopgave:

Kan ik mijn bestaande telefoonnummer behouden terwijl ik VoIP gebruik?
Kan ik mijn bestaande telefoonnummer behouden terwijl ik VoIP gebruik?
Anonim

In de meeste gevallen kunt u een telefoonnummer overzetten naar een VoIP-service. Het wordt aanbevolen, zodat u niet al uw contacten een nieuw nummer hoeft te geven.

Kan ik mijn telefoonnummer behouden met VoIP?

Je gebruikt al jaren een telefoonnummer en veel mensen herkennen jou of je bedrijf erdoorheen, en je wilt het niet opgeven voor een nieuw nummer. Overstappen op VoIP betekent wisselen van telefoonaanbieder en ook van telefoonnummer. Kunt u uw bestaande vaste PSTN-telefoonnummer nog gebruiken met uw nieuwe VoIP-dienst? Staat uw VoIP-serviceprovider u toe om uw bestaande telefoonnummer te behouden?

In principe ja, u kunt uw bestaande nummer meenemen naar de nieuwe VoIP-dienst (internettelefonie). Er zijn echter beperkingen.

Het is mogelijk dat u uw nummer niet kunt overzetten als u verhuist en als gevolg daarvan het netnummer verandert.

Image
Image

VoIP-nummeroverdrachtsbeperkingen

Deze functie is niet altijd gratis. Sommige VoIP-bedrijven bieden tegen betaling nummerbehoud aan. De kosten die in rekening worden gebracht kunnen een eenmalige betaling zijn of een maandelijks te betalen bedrag, zolang u het overgedragen nummer behoudt. Dus als u nummerportabiliteit belangrijk vindt, praat er dan over met uw provider en houd rekening met de uiteindelijke kosten in uw kostenplanning.

Naast de vergoeding kan het overzetten van een nummer bepaalde beperkingen met zich meebrengen. Mogelijk kunt u niet profiteren van bepaalde functies die worden aangeboden met de nieuwe service. Dit geldt vooral voor functies die zijn gekoppeld aan hun nummers, die vaak gratis worden gegeven bij een nieuwe dienst. Een manier waarop mensen deze beperking vermijden, is door te betalen voor een tweede lijn met hun geporteerde nummer. Zo heb je alle features van de nieuwe dienst en kun je toch je oude lijn gebruiken.

Bottom Line

Nummerportabiliteit is de mogelijkheid om uw telefoonnummer van de ene telefoonserviceprovider met een andere te gebruiken. Dit is mogelijk tussen telefoonserviceproviders, of ze nu een bekabelde of draadloze service aanbieden. De regelgevende instantie in de VS, de FCC, heeft bepaald dat alle VoIP-serviceproviders telefoonnummerportabiliteit moeten aanbieden.

Zorg ervoor dat uw gegevens overeenkomen

Als je je bestaande nummer wilt behouden, is er één belangrijk ding om in gedachten te houden: de persoonlijke gegevens van je nummer moeten bij beide bedrijven exact hetzelfde zijn.

De naam en het adres dat u opgeeft als de eigenaar van het account, moeten bijvoorbeeld bij beide bedrijven exact hetzelfde zijn. Een telefoonnummer is altijd gekoppeld aan een naam en een adres. Als u wilt dat het nummer bij het nieuwe bedrijf bijvoorbeeld dat van uw echtgenoot is, dan is het niet overdraagbaar. Ze zullen een nieuw nummer moeten gebruiken dat ze van het nieuwe bedrijf hebben gekregen.

Aanbevolen: