Lijst met foutcodes van apparaatbeheer

Inhoudsopgave:

Lijst met foutcodes van apparaatbeheer
Lijst met foutcodes van apparaatbeheer
Anonim

Device Manager-foutcodes zijn numerieke codes, vergezeld van een foutmelding, die u helpen bepalen wat voor soort probleem Windows heeft met een stuk hardware.

Wat zijn foutcodes van apparaatbeheer?

Deze foutcodes, ook wel hardwarefoutcodes genoemd, worden gegenereerd wanneer de computer problemen heeft met apparaatstuurprogramma's, systeembronconflicten of andere hardwareproblemen.

Open de eigenschappen van een apparaat in Apparaatbeheer om een foutcode te zoeken. Zie Hoe bekijk ik de status van een apparaat in Windows? voor meer hulp.

Image
Image

Lijst met foutcodes van apparaatbeheer

Vergelijk de foutcode die je ziet in Apparaatbeheer met deze lijst om meer te weten te komen over wat het probleem is en hoe je het kunt oplossen.

Apparaatbeheer foutcodes
Foutcode Apparaatstatus
Code 1 Dit apparaat is niet correct geconfigureerd. (Code 1)
Code 3 Het stuurprogramma voor dit apparaat is mogelijk beschadigd, of uw systeem heeft mogelijk onvoldoende geheugen of andere bronnen. (Code 3)
Code 10 Dit apparaat kan niet starten. (Code 10)
Code 12 Dit apparaat kan niet genoeg vrije bronnen vinden die het kan gebruiken. Als u dit apparaat wilt gebruiken, moet u een van de andere apparaten op dit systeem uitschakelen. (Code 12)
Code 14 Dit apparaat kan niet goed werken totdat u uw computer opnieuw opstart. (Code 14)
Code 16 Windows kan niet alle bronnen identificeren die dit apparaat gebruikt. (Code 16)
Code 18 Installeer de stuurprogramma's voor dit apparaat opnieuw. (Code 18)
Code 19 Windows kan dit hardwareapparaat niet starten omdat de configuratie-informatie (in het register) onvolledig of beschadigd is. Om dit probleem op te lossen, moet u het hardwareapparaat verwijderen en opnieuw installeren. (Code 19)
Code 21 Windows verwijdert dit apparaat. (Code 21)
Code 22 Dit apparaat is uitgeschakeld. (Code 22)
Code 24 Dit apparaat is niet aanwezig, werkt niet goed of heeft niet alle stuurprogramma's geïnstalleerd. (Code 24)
Code 28 De stuurprogramma's voor dit apparaat zijn niet geïnstalleerd. (Code 28)
Code 29 Dit apparaat is uitgeschakeld omdat de firmware van het apparaat het niet de vereiste bronnen gaf. (Code 29)
Code 31 Dit apparaat werkt niet goed omdat Windows de benodigde stuurprogramma's voor dit apparaat niet kan laden. (Code 31)
Code 32 Een stuurprogramma (service) voor dit apparaat is uitgeschakeld. Een alternatieve driver kan deze functionaliteit bieden. (Code 32)
Code 33 Windows kan niet bepalen welke bronnen nodig zijn voor dit apparaat. (Code 33)
Code 34 Windows kan de instellingen voor dit apparaat niet bepalen. Raadpleeg de documentatie die bij dit apparaat is geleverd en gebruik het tabblad Bron om de configuratie in te stellen. (Code 34)
Code 35 De systeemfirmware van uw computer bevat niet voldoende informatie om dit apparaat correct te configureren en te gebruiken. Als u dit apparaat wilt gebruiken, neemt u contact op met uw computerfabrikant voor een firmware- of BIOS-update. (Code 35)
Code 36 Dit apparaat vraagt om een PCI-interrupt maar is geconfigureerd voor een ISA-interrupt (of vice versa). Gebruik het systeemconfiguratieprogramma van de computer om de onderbreking voor dit apparaat opnieuw te configureren. (Code 36)
Code 37 Windows kan het apparaatstuurprogramma voor deze hardware niet initialiseren. (Code 37)
Code 38 Windows kan het apparaatstuurprogramma voor deze hardware niet laden, omdat een vorig exemplaar van het apparaatstuurprogramma zich nog in het geheugen bevindt. (Code 38)
Code 39 Windows kan het apparaatstuurprogramma voor deze hardware niet laden. Het stuurprogramma is mogelijk beschadigd of ontbreekt. (Code 39)
Code 40 Windows heeft geen toegang tot deze hardware omdat de servicesleutelinformatie in het register ontbreekt of onjuist is vastgelegd. (Code 40)
Code 41 Windows heeft het apparaatstuurprogramma voor deze hardware met succes geladen, maar kan het hardwareapparaat niet vinden. (Code 41)
Code 42 Windows kan het apparaatstuurprogramma voor deze hardware niet laden omdat er al een dubbel apparaat in het systeem actief is. (Code 42)
Code 43 Windows heeft dit apparaat gestopt omdat het problemen heeft gemeld. (Code 43)
Code 44 Een toepassing of service heeft dit hardwareapparaat afgesloten. (Code 44)
Code 45 Momenteel is dit hardwareapparaat niet aangesloten op de computer. (Code 45)
Code 46 Windows kan geen toegang krijgen tot dit hardwareapparaat omdat het besturingssysteem bezig is met afsluiten. (Code 46)
Code 47 Windows kan dit hardwareapparaat niet gebruiken omdat het is voorbereid voor veilige verwijdering, maar het is niet van de computer verwijderd. (Code 47)
Code 48 De software voor dit apparaat kan niet worden gestart omdat bekend is dat het problemen heeft met Windows. Neem contact op met de hardwareleverancier voor een nieuw stuurprogramma. (Code 48)
Code 49 Windows kan geen nieuwe hardwareapparaten starten omdat de systeemcomponent te groot is (de limiet voor de registergrootte overschrijdt). (Code 49)
Code 52 Windows kan de digitale handtekening voor de stuurprogramma's die nodig zijn voor dit apparaat niet verifiëren. Een recente hardware- of softwarewijziging heeft mogelijk een bestand geïnstalleerd dat onjuist is ondertekend of beschadigd is, of dat schadelijke software van een onbekende bron kan zijn. (Code 52)

Device Manager-foutcodes zijn compleet anders dan systeemfoutcodes, STOP-codes, POST-codes en HTTP-statuscodes, hoewel sommige codenummers hetzelfde kunnen zijn. Als u een foutcode ziet buiten Apparaatbeheer, is dit geen foutcode van Apparaatbeheer.

Aanbevolen: