Problemen oplossen met Nikon DSLR-foutcodes

Inhoudsopgave:

Problemen oplossen met Nikon DSLR-foutcodes
Problemen oplossen met Nikon DSLR-foutcodes
Anonim

Er zijn maar weinig dingen zo frustrerend als het zien van een foutmelding op het LCD-scherm of de elektronische zoeker van uw digitale DSLR-camera. Haal echter diep adem voordat je te gefrustreerd raakt. Het leuke van foutmeldingen is dat ze je aanwijzingen geven over de problemen die je camera mogelijk ervaart, wat beter is dan helemaal geen foutmelding.

De acht veelvoorkomende fouten die hier worden vermeld, bevatten tips voor het diagnosticeren en oplossen van problemen met uw Nikon DSLR-camera.

Image
Image

ERR Foutmelding

Als u "ERR" ziet op uw LCD of elektronische zoeker, heeft u waarschijnlijk een van de drie problemen ondervonden.

  • De ontspanknop is mogelijk niet goed ingedrukt. Zorg ervoor dat de knop goed is geplaatst en volledig is ingedrukt.
  • De camera kon de afbeelding niet vastleggen met uw handmatige belichtingsinstellingen. Wijzig de instellingen of gebruik automatische instellingen.
  • Er is mogelijk een opstartfout opgetreden bij de Nikon-camera. Verwijder de batterij en geheugenkaart gedurende minimaal 15 minuten en zet de camera weer aan.

F-- Foutmelding

Meestal is deze foutmelding beperkt tot Nikon DSLR-camera's omdat deze gerelateerd is aan een lensfout. In het bijzonder geeft het F--foutbericht aan dat de lens en de camera niet communiceren. Controleer de lens om er zeker van te zijn dat deze op zijn plaats zit.

Als je deze specifieke lens niet kunt laten werken, probeer dan een andere lens om te zien of de F--foutmelding blijft bestaan. U weet dan of het probleem bij de originele lens of de camera ligt.

Bottom Line

De FEE-foutmelding op een Nikon DSLR-camera geeft aan dat de camera de foto niet kan maken met het door u geselecteerde diafragma. Draai de handmatige diafragmaring naar het hoogste getal, dit zou de foutmelding moeten verhelpen. Mogelijk moet u de camera automatisch het diafragma laten kiezen om de foto met de juiste belichting te maken.

'Informatie' Icoon Foutbericht

Als je een "i" in een cirkel ziet, geeft dit een van de drie waarschijnlijke fouten aan.

  • De batterij is mogelijk leeg. Laad het op.
  • De geheugenkaart is mogelijk vol of vergrendeld. Zoek naar een kleine tuimelschakelaar aan de zijkant van de kaart en draai deze naar de ontgrendelde positie om het probleem op te lossen.
  • De camera heeft mogelijk gedetecteerd dat een van de onderwerpen van de foto knipperde terwijl de foto werd gemaakt, zodat u de foto opnieuw kunt maken.

Geen foutmelding op geheugenkaart

Als er een geheugenkaart in de camera is geïnstalleerd, kan het bericht Geen geheugenkaartfout verschillende oorzaken hebben.

  • Zorg ervoor dat het type geheugenkaart compatibel is met uw Nikon-camera.
  • De kaart is mogelijk vol, wat betekent dat je de foto's erop moet downloaden naar je computer.
  • De geheugenkaart werkt mogelijk niet goed of is geformatteerd met een andere camera. Als dit het geval is, moet u mogelijk de geheugenkaart opnieuw formatteren met deze camera. Houd er rekening mee dat bij het formatteren van een geheugenkaart alle gegevens die erop zijn opgeslagen, worden gewist.

Bottom Line

De foutmelding Kan geen film opnemen betekent meestal dat uw Nikon DSLR de gegevens niet snel genoeg naar de geheugenkaart kan doorgeven om deze op te nemen. Dit is bijna altijd een probleem met de geheugenkaart; je hebt een geheugenkaart nodig met een hogere schrijfsnelheid. Deze foutmelding kan ook verwijzen naar een probleem met de camera, maar probeer eerst een andere geheugenkaart.

Sluiterontgrendelingsfoutbericht

Een foutmelding bij het ontspannen van de ontspanknop bij uw Nikon DSLR-camera geeft aan dat de ontspanknop is vastgelopen. Controleer de ontspanknop op vreemde voorwerpen of plakkerig vuil dat de ontspanknop zou kunnen blokkeren. Maak de knop schoon en probeer het opnieuw.

Bottom Line

De afbeelding die u probeert te verwijderen, is beveiligd door de software in de camera. U moet het beschermingslabel van de afbeelding verwijderen voordat u deze kunt verwijderen.

Verdere probleemoplossing

Verschillende modellen Nikon-camera's kunnen een andere reeks foutmeldingen geven dan hier wordt weergegeven. Als u foutmeldingen van Nikon-camera's ziet die hier niet worden vermeld, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van uw Nikon-camera voor een lijst met andere foutmeldingen die specifiek zijn voor uw cameramodel.

Als u na het lezen van deze tips het probleem dat wordt aangegeven door de foutmelding van de Nikon-camera nog steeds niet kunt oplossen, moet u de camera mogelijk naar een reparatiecentrum brengen. Zoek naar een betrouwbaar camerareparatiecentrum wanneer u probeert te beslissen waar u uw camera mee naartoe wilt nemen.

Aanbevolen: