De status van een apparaat bekijken in Apparaatbeheer

Inhoudsopgave:

De status van een apparaat bekijken in Apparaatbeheer
De status van een apparaat bekijken in Apparaatbeheer
Anonim

Wat te weten

  • Klik in Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op het probleemapparaat en ga naar Eigenschappen > Algemeen tab.
  • De apparaatstatus bevat de huidige status van de hardware zoals gezien door Windows.
  • Dit zou de eerste stap moeten zijn als je vermoedt dat een apparaat een probleem veroorzaakt of als het een geel uitroepteken heeft.

Dit artikel beschrijft hoe u de status van een hardwareapparaat kunt bekijken in Apparaatbeheer in Windows.

Deze stappen zijn van toepassing op Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP. Zie Welke versie van Windows heb ik? als u niet zeker weet welke van die verschillende versies van Windows op uw computer is geïnstalleerd.

De status van een apparaat bekijken in Apparaatbeheer in Windows

U kunt de status van een apparaat bekijken via de Eigenschappen van het apparaat in Apparaatbeheer. De gedetailleerde stappen bij deze procedure variëren een beetje, afhankelijk van het Windows-besturingssysteem dat u hebt geïnstalleerd, dus deze verschillen worden hieronder vermeld indien nodig.

  1. Open Apparaatbeheer, wat u kunt doen via het Configuratiescherm in elke versie van Windows.

    Als u echter Windows 11, Windows 10 of Windows 8 gebruikt, is het Power User Menu (Windows Key+ X) is waarschijnlijk sneller.

    Er zijn een aantal andere manieren om toegang te krijgen tot Apparaatbeheer in Windows, die mogelijk sneller zijn dan de methode van het Configuratiescherm. U kunt in plaats daarvan bijvoorbeeld de opdracht devmgmt.msc gebruiken om Apparaatbeheer te openen vanaf de opdrachtregel. Zie Andere manieren om Apparaatbeheer te openen (onder aan die link) voor meer informatie.

  2. Nu Apparaatbeheer is geopend, zoekt u het stuk hardware waarvan u de status wilt bekijken door de hardwarecategorieën te doorlopen met behulp van het > pictogram.

    Image
    Image

    Als u Windows Vista of Windows XP gebruikt, is het pictogram een plusteken (+).

    Specifieke stukken hardware die Windows op uw computer heeft geïdentificeerd, worden vermeld in de belangrijkste hardwarecategorieën die u ziet.

  3. Zodra u het stuk hardware hebt gevonden waarvan u de status wilt bekijken, tikt u erop en houdt u het vast of klikt u erop met de rechtermuisknop en kiest u Eigenschappen.

    Image
    Image
  4. Zoek in het Algemeen tabblad van het nu geopende venster Eigenschappen naar het gebied Apparaatstatus aan de onderkant van het venster. Er is een korte beschrijving van de huidige status van dit specifieke stuk hardware.

    Image
    Image

    Als het apparaat werkt

    Als Windows ziet dat het hardwareapparaat correct werkt, ziet u dit bericht:

    
    

    Dit apparaat werkt naar behoren.

    Windows XP voegt hier wat extra informatie toe:

    
    

    Als u problemen ondervindt met dit apparaat, klikt u op Problemen oplossen om de probleemoplosser te starten.

    Als het apparaat niet werkt

    Als Windows vaststelt dat het apparaat niet goed werkt, ziet u een foutmelding evenals de Code 43-fout. Zoiets als dit:

    
    

    Windows heeft dit apparaat gestopt omdat het problemen heeft gemeld. (Code 43)

    Als je geluk hebt, krijg je misschien nog meer informatie over het probleem, zoals deze:

    
    

    De SuperSpeed-link naar het USB-apparaat gaat steeds naar een foutstatus Compliance. Als het apparaat verwijderbaar is, verwijdert u het apparaat en schakelt u het vervolgens in/uit vanuit Apparaatbeheer om het te herstellen.

  5. Dat is het!

Belangrijke informatie over foutcodes

Elke andere status dan een status die expliciet aangeeft dat een apparaat correct werkt, moet vergezeld gaan van een foutcode. U kunt het probleem oplossen dat Windows met dit apparaat ziet op basis van die code: Volledige lijst met foutcodes van apparaatbeheer.

Er kan nog steeds een probleem zijn met een stuk hardware, ook al meldt Windows dit mogelijk niet via de status van het apparaat. Als je een sterk vermoeden hebt dat een apparaat een probleem veroorzaakt, maar Apparaatbeheer geen probleem meldt, moet je toch het probleem met het apparaat oplossen.

Aanbevolen: