Vage tekst op websites bekijken

Inhoudsopgave:

Vage tekst op websites bekijken
Vage tekst op websites bekijken
Anonim

Wat te weten

  • Vage tekst geeft aan dat er een betaalmuur aanwezig is, wat betekent dat de site wil dat je je aanmeldt om de inhoud te bekijken.
  • Een manier om wazige tekst te zien, is door de pagina in de privémodus te openen (Ctrl + Shift + N of Ctrl + Shift + P).
  • Als dat niet werkt, kunt u proberen de betaalmuur te verbergen via de ontwikkelaarstools van uw browser.

Dit artikel legt uit hoe je de wazige tekst op artikelen met een betaalmuur kunt bekijken om te zien wat je krijgt als je je aanmeldt of abonneert op die website. Het deblokkeren van een betaalmuur om wazige tekst weer te geven werkt niet op alle websites, en hoewel er verschillende tips zijn die u kunt proberen, zult u het meeste succes hebben met de eerste paar die hieronder worden beschreven.

Gebruik een proxy

Dit zal de website doen denken dat dit uw eerste bezoek is. Dit werkt alleen voor sites die de tekst vervagen nadat je de limiet van gratis artikelen hebt bereikt.

Er zijn veel manieren om dit te doen - inclusief gewoon je browsercookies wissen en het opnieuw proberen - en er zijn zelfs hele services omheen gebouwd. De laatste stap biedt een paar alternatieven, maar we zullen laten zien hoe dit werkt met behulp van het internetarchief.

  1. Bezoek het internetarchief en voer de URL van de webpagina in het tekstvak in.

    Dit is een website-archiveringsservice, dus u zoekt naar historische momentopnamen van de pagina. Niet alle webpagina's bestaan hier, dus het werkt niet voor alles.

  2. Kies een jaar, maand, dag en tijd. Als je niet zeker weet wat je moet kiezen, begin dan met de recentere snapshots.

    Image
    Image
  3. De pagina, zoals deze was gearchiveerd op het door jou gekozen tijdstip, wordt geopend.

    Als Internet Archive de vage tekst niet verwijdert, probeer dan een andere archiefsite zoals Archive.today. Probeer ook de webpagina met betaalmuur te openen met de incognitomodus van uw browser, Google Translate, 12ft Ladder of OutLine.

Ga naar de lezermodus

Edge en andere browsers hebben een speciale leesmodus die je kunt openen die automatisch advertenties en andere irrelevante objecten verbergt, waardoor alleen de afbeeldingen en tekst van het artikel overblijven. Hierdoor kun je soms de vage tekst bekijken.

Schakel de ingebouwde leesmodus van Chrome in als je die browser wilt gebruiken. We laten zien hoe dit werkt met Microsoft Edge.

  1. Met het artikel geopend, selecteer je gewoon de Enter Immersive Reader knop rechts van de URL. Of druk op F9.

    Image
    Image
  2. Onmiddellijk zou de pagina moeten transformeren en de betaalmuur moeten verbergen.

    Image
    Image

De betaalmuur verbergen of verwijderen

Als de tekst wazig is omdat een pop-up het "fysiek" verbergt, kun je het gewoon verwijderen! Deze methode werkt alleen als de betaalmuur in wezen een plakkerig venster is dat de inhoud verbergt.

Voordat u deze stappen doorloopt, kunt u proberen op de Esc-toets te drukken onmiddellijk nadat de pagina is geladen, of zelfs tijdens het laden. Dit zal vaak voorkomen dat de overlay de inhoud verbergt. Mogelijk moet u het een paar keer proberen door de pagina te vernieuwen.

Hier leest u hoe u dit doet in Chrome; het werkt op dezelfde manier in andere browsers:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de pop-up of de wazige tekst en kies Inspect om de ontwikkelaarstools van Chrome te openen.
  2. Kijk rond in de code die nu onder aan het scherm zichtbaar is voor een verwijzing naar iets over de betaalmuur of geblokkeerde tekst. Het zou kunnen zeggen overlay of iets dergelijks.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de code en selecteer Delete element. Maak je geen zorgen, alle bewerkingen die je aanbrengt zijn lokaal en zijn alleen van toepassing op je computer; je kunt geen schade aanrichten of de echte website veranderen.

    Image
    Image

    Als je het verkeerde hebt verwijderd, of als het de tekst niet ongedaan heeft gemaakt, zal Ctrl+Z het ongedaan maken, maar we raden aan om te proberen andere items in hetzelfde gebied te verwijderen totdat je het juiste codefragment vindt dat bij de betaalmuur hoort.

  4. Als je de tekst nog steeds niet kunt zien, of je kunt slechts een deel ervan zien maar niet kunt scrollen, voeg dan dit toe aan het body-element:

    
    

    overloop: zichtbaar

    Als je dat kenmerk al ziet, maar er staat hidden in, bewerk de tekst dan zodat je visible. zegt

    Image
    Image

Op sommige websites kan het een beetje verwarrend zijn om de juiste gebieden te verwijderen om de vage tekst of de paywall-pop-up te verwijderen. Als je in de ontwikkelaarstools zit, maar niet kunt vinden wat er moet worden verwijderd, kijk dan of je de alinea's van het artikel van daaruit kunt openen.

Breid gewoon de regels uit die beginnen met p, als volgt:

Image
Image

Andere ideeën voor het bekijken van vage tekst

De ene website kan zijn betaalmuur anders implementeren dan de andere, dus het kan zijn dat je iets anders moet proberen als de bovenstaande instructies niet helpen.

Schakel bijvoorbeeld JavaScript uit om te zien of de betaalmuur niet laadt, plaats een punt direct na de TLD (bijv. example.com./), of gebruik een toegewijde paywall-schipper zoals Unpaywall.

Ten slotte kun je de website laten denken dat je van Facebook komt, wat zou kunnen werken als de website bezoekers van sociale media gratis toegang geeft tot hun inhoud. Om dat te doen, kopieert u de onderstaande tekst en plakt u deze net voor de URL van het artikel.


https://facebook.com/l.php?u=

We hebben dit werk ook via Google gezien. Als u op de website door de artikelen van de website bladert, kopieert u de titel van het artikel dat u wilt lezen en plakt u die in Google. Klik er in plaats daarvan op om te zien of je daardoor binnen kunt komen.

Waarom sommige artikelen wazige tekst hebben

Daar is één reden voor: om bepaalde inhoud te reserveren voor abonnees.

Dat kan in de vorm van betaalde abonnees komen, waarbij de wazige tekst alleen toegankelijk is nadat je hebt betaald. Dit is vaak het geval bij grote bedrijven die het zich kunnen veroorloven om de toegang tot hun inhoud te beperken. U kunt mogelijk een paar pagina's normaal zien voordat een betaalmuur (de vage tekst) omhoog gaat.

Als de beperkte inhoud niet voor betalende abonnees is, wil de website alleen gebruikers verzamelen. Ze dwingen je om je aan te melden voor een gratis account voordat je toegang krijgt tot de inhoud. Dit wordt meestal gedaan zodat ze je kunnen e-mailen over de gebeurtenissen op hun website.

Moet u de inhoud van de website ongedaan maken?

Hoewel het waar is dat een website meerdere inkomstenstromen kan hebben, zoals advertenties en gesponsorde inhoud, heeft het omzeilen van een betaalmuur ongetwijfeld rechtstreekse gevolgen voor de inkomsten van de site.

De hierboven beschreven methoden zijn alleen bedoeld om snel de inhoud op de pagina te bekijken, niet om permanent paywalls te omzeilen en inhoud in abonnementsvorm te vermijden. Volg deze stappen als de website geen gratis proefversie aanbiedt, maar u een snelle blik wilt werpen om te controleren of u het leuk vindt wat u ziet voordat u ervoor gaat betalen.

FAQ

    Hoe gebruik ik de Reader-modus in Safari?

    Om de Reader-modus in Safari te activeren, gebruikt u de sneltoets Command + Shift + R. U kunt ook naar View > Show Reader gaan. Mogelijk ziet u ook een pictogram in de vorm van een papier in de adresbalk.

    Hoe schakel ik de leesmodus in Firefox in?

    Net als in Safari zie je een Reader View-pictogram in de adresbalk als een pagina compatibel is. U kunt ook View > Enter Reader View selecteren of op Option + Command drukken + R op een Mac, of Option + Ctrl + R op een pc.

Aanbevolen: