Een M2 Pro Mac mini zou de kleinste computer van Apple relevant houden

Inhoudsopgave:

Een M2 Pro Mac mini zou de kleinste computer van Apple relevant houden
Een M2 Pro Mac mini zou de kleinste computer van Apple relevant houden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geloofwaardige bronnen zeggen dat Apple M2 en M2 Pro Mac mini's plant.
  • Ze zullen hetzelfde ontwerp van de behuizing gebruiken als de huidige en vorige modellen.
  • De Mac mini vult een zeer nuttig gat in de computerbehoeften van veel mensen.

Image
Image

Apple werkt aan M2- en M2 Pro-versies van zijn excentrieke Mac mini-desktopcomputer, maar hij behoudt hetzelfde externe ontwerp dat hij al jaren heeft.

De Mac mini is het Apple-equivalent van die Tupperware-containers die achter op de onderste plank van je koelkast zijn geschoven. Apple weet dat het van tijd tot tijd voor hen moet zorgen, maar er is altijd iets beters te doen. Maar tussen de M2 MacBook Air en de Mac Studio, is het tijd om de verwaarloosde mini met pensioen te laten gaan?

"We vertrouwen sterk op de huidige versie van Mac mini's in mijn fotostudio. We vinden dat ze meer dan robuust genoeg zijn voor eenvoudige fotobewerking, als opnamestations en om onze interne server te routeren", fotograaf Patrick Nugent vertelde Lifewire via e-mail. "We hadden overwogen om voor [de Mac Studio] te gaan, maar voor de prijs zijn mini's moeilijk te verslaan."

Mini Max

De Mac mini begon als een zeer goedkoop instapmodel, een manier om een kleine, eenvoudige Mac te krijgen zonder te betalen voor de onderdelen die je niet nodig hebt, zoals het scherm en toetsenbord van een laptop, of de grote case en uitgebreide uitbreidingsmogelijkheden van de Power Mac.

Het was ideaal voor pc-switchers die al een beeldscherm, muis en toetsenbord hadden, voor Mac-liefhebbers die een kleine en eenvoudige desktopmachine wilden, en voor nerds en bedrijven die het als een server wilden gebruiken, waar betalend voor schermen en toetsenborden was geldverspilling.

En het is ook-vergeet niet- mini.

We hadden overwogen om met [de Mac Studio] te gaan, maar voor de prijs zijn mini's moeilijk te verslaan.

"Afgezien van de prijs, is een van de meest aantrekkelijke kenmerken van de Mac mini zijn kleine voetafdruk, die de Mac Studio schuwt voor prestaties", vertelde M2 Pro Mac-nieuwsgierige webontwikkelaar Louise Findlay via e-mail aan Lifewire. "Voor mensen met een klein bureau is de grootte van belang. Ik heb een redelijk groot bureau, maar […] ik heb nauwelijks genoeg ruimte om mijn laptop erop te plaatsen."

In de loop der jaren is de prijs omhoog gekropen, maar het ontwerp is in wezen hetzelfde gebleven: een plat vierkant met poorten aan de achterkant. En met de M1-chip van Apple is het een absurd capabele machine. Het probleem is echter dat de prijs hem op het grondgebied van MacBook Air brengt, en dat de Mac Studio het overtreft op het gebied van prestaties.

De Competitie

De concurrentie van de Mac mini bestaat niet uit kleine pc's. Het zijn andere Macs. Met de komst van Apple Silicon bestaat er niet zoiets als een low-end Mac. Apple stopte de M1-chip in twee MacBooks, een iMac, de Mac mini en zelfs een iPad. Dit betekende dat er ten slotte geen prestatiecompromis was voor mensen die de voorkeur geven aan de mobiliteit van een laptop.

Het probleem is dat, terwijl de Mac mini op instapniveau $ 699 kost, de MacBook Air voor $ 999 kan worden gekocht. Dat is slechts $ 300 extra voor nog veel meer computer die identiek zal presteren en wordt geleverd met een toetsenbord, batterij en scherm. Zelfs als je van plan bent je Mac alleen als desktopcomputer te gebruiken die op een monitor is aangesloten, is het misschien het extra geld waard, alleen voor de occasionele draagbaarheid, een reservescherm en een batterijback-up.

Mini Niche

Apple-toeleveringsketen-fluisteraar Ming-Chi Kuo zegt dat de op M2 gebaseerde Macs mini hetzelfde oude ontwerp zal gebruiken - wat prima is omdat hij koeling over heeft (hij kon vroeger de zinderende hitte van Intel's chips) en zal een drop-in upgrade zijn voor datacenters die aangepaste racks gebruiken voor Mac mini's. Maar een M2 Pro Mac mini zou goed zijn voor meer dan alleen het upgraden van oudere installaties.

De Mac Studio is al een soort high-end Mac mini, maar hij is ook veel duurder en een stuk groter. Een M2 mini, vooral een M2 Pro, zou veel van de functies van de Studio bieden, maar met alle voordelen van de Mac mini. En de mini is al een zeer capabele machine.

"We hebben er nooit aan gedacht om naar MacBook Airs te gaan, want in onze omgeving werken we fulltime aan gekalibreerde NEC-schermen om consistente en correcte kleuren te garanderen", zegt Nugent. "Als we op locatie zijn of zwaarder moeten tillen, stappen we over op MacBook Pro's, maar in onze ervaring is het nog steeds fijn om speciale desktopconfiguraties te hebben die altijd verbonden zijn."

Image
Image

De Mac mini kan soms onaangenaam lang duren tussen updates, maar het is ook een soort koop-en-vergeet-machine. En met een M2 Pro-chip erin, zal hij waarschijnlijk krachtig genoeg zijn om voor bijna alle taken te gebruiken, behalve voor het allerbeste video- en 3D-werk.

Dus, ja, de Mac mini mag dan misschien worden verwaarloosd, hij is misschien nog steeds gekleed in zijn Intel-kleren als hij de tweede golf van Apple Silicon-chips binnengaat, maar hij is nog steeds volledig relevant. Het is als de moedige underdog die steeds terugkomt, en sommige gebruikers zullen er altijd dol op zijn.

Aanbevolen: