De verbeterde fietsaanwijzingen van Apple Maps zijn een groot probleem

Inhoudsopgave:

De verbeterde fietsaanwijzingen van Apple Maps zijn een groot probleem
De verbeterde fietsaanwijzingen van Apple Maps zijn een groot probleem
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple Maps-fietsroutes bestrijken nu de hele VS.
  • Met afslag-voor-afslag aanwijzingen kunnen fietsers zich op de weg concentreren.
  • Verkeerswetten moeten worden aangepast aan het moderne verkeer.

Image
Image

Fietsen in het verkeer is nu een stuk minder afleidend, dankzij een Apple Maps-update.

Een fiets is een geweldige manier om je te verplaatsen en is plezierig. Om de paar kilometer naar de kant van de weg gaan om de kaart op je telefoon te controleren, is absoluut niet leuk. toen het voor het eerst goed werd. Het is makkelijker en veiliger, maar we hebben grotere veranderingen nodig.

"Het is veel veiliger om audio-aanwijzingen te gebruiken terwijl je op de fiets zit dan te proberen een kaart te volgen … ", vertelde Kyle MacDonald, directeur operaties bij voertuigvloot-gps-provider Force by Mojio, via e-mail aan Lifewire. "Hoewel fietsen [geweldig] kan zijn, is het ook een berekend risico als je bedenkt hoe slecht de meeste [bestuurders] opletten. De mogelijkheid hebben om audio-aanwijzingen rechtstreeks in je oren te krijgen, zodat je niet naar beneden hoeft te kijken of te stoppen aan de kant van de weg, om te vinden waar je heen moet, is het een [iets] veiligere optie om de fiets te nemen."

G. P. Ja

Apple is hier vrij laat in het spel. Afslag-voor-afslag-aanwijzingen voor fietsers bestaan al heel lang in Google Maps en zijn - in tegenstelling tot de versie van Apple - op veel meer plaatsen in de wereld beschikbaar. Aan de andere kant is Apple Maps de standaard kaarten-app op de iPhone, dus dit brengt miljoenen mensen in alle 50 Amerikaanse staten, naast enkele steden over de hele wereld, de juiste routebeschrijvingen op de fiets.

Tot nu toe hebben veel fietsers het gedaan met auto-aanwijzingen, maar deze passen niet bij elkaar, net zoals loopaanwijzingen slecht zijn voor auto's. Stel dat u bijvoorbeeld een kruispunt met verkeerslichten nadert en linksaf wilt slaan. Auto-aanwijzingen kunnen u instrueren om de linkerafslagstrook te nemen. Maar als er een fietspad is, moet u aan de rechterkant blijven en navigeren op de fietspaden die er zijn.

Dit is vooral het geval in steden met een geweldige fietsinfrastructuur, waar fietsen heel anders kunnen worden gerouteerd dan auto's. En over de hele wereld zijn fietsen onderworpen aan verschillende verkeersregels en wetten. Zo zijn in Duitsland eenrichtingsstraten vaak alleen eenrichtingsverkeer voor motorvoertuigen. Fietsen kunnen beide kanten op.

En fietsspecifieke aanwijzingen kunnen rekening houden met verschillende vereisten. Als je door San Francisco rijdt, kan een goede app voor het in kaart brengen van fietsen zijn best doen om de steilste heuvels te vermijden. Het kan zijn dat het de kortste route negeert ten gunste van een route die drukke wegen vermijdt. En de uitstekende Komoot-app van Duitse makelij, gebouwd voor fietsers en wandelaars, zal waar mogelijk zelfs geplaveide straten vermijden, om fietsers te helpen hun tanden in hun hoofd te houden.

"Het is belangrijk om te onthouden dat fietsen heel anders is dan autorijden", zei fietser en Apple Maps-gebruiker Zorinlynx op de MacRumors-forums. "Tenzij je een met spandex geklede extreme liefhebber bent, willen fietsers over het algemeen drukke wegen met meerdere rijstroken vermijden en geven ze de voorkeur aan rustige zijstraten. Het is goed om te zien dat apps routes voor hen bieden."

Apple Maps doet dit zelf grotendeels. Het geeft de voorkeur aan fietspaden, waarschuwt je als er trappen zijn langs de gekozen route en bevat een handige afbeelding die hoogtedetails laat zien, zodat je weet waar je aan begint, heuvelachtig.

De Toekomst

Fietsen in steden wordt alleen maar populairder. Waar ik woon, in Duitsland, is er een explosie geweest in de populariteit van elektrische fietsen, naast het enorme aantal fietsers in veel steden. Tijdens de pandemische lockdowns bleven fietsenwinkels hier open omdat fietsen als essentieel vervoer worden beschouwd. Mensen pendelen met de fiets op dezelfde manier als met de auto in de VS - niet omdat ze dol zijn op fietsen, maar omdat het de beste manier is om er te komen.

Audio-aanwijzingen kunnen gebruiken terwijl je op de fiets zit, is veel veiliger dan proberen een kaart te volgen…

Om de volgende fase te bereiken, moeten wetten veranderen. Dit gaat gedeeltelijk over het bestaande verkeerssysteem en de wetten die volledig rond auto's zijn gebouwd. In 2015 wijzigde Parijs de Code de la Route om fietsers toe te staan sommige rode lichten te negeren. Dit geeft ze een voorsprong op auto's, het vermijden van snauw-ups en onoplettende chauffeurs wanneer de lichten groen worden.

Voor turn-by-turn routing naar het werk moeten fietsers de richting kunnen horen, wat betekent dat het dragen van een koptelefoon legaal moet zijn. In sommige steden of staten is dat niet zo, ook al kunnen automobilisten de radio harder zetten en alles overstemmen, wat een veel grotere dreiging is dan iemand op een fiets.

Verkeerswetten moeten het moderne verkeer weerspiegelen, inclusief fietsen, scooters en voetgangers. Momenteel wordt voorrang gegeven aan de gevaarlijkste voertuigen op de weg. In plaats daarvan moet het aan de meest kwetsbaren worden gegeven.

Aanbevolen: