GRD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

GRD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
GRD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige GRD-bestanden zijn verloopbestanden die in Photoshop worden geopend.
  • Gebruik de Import knop in Photoshop's Gradient Editor.
  • Andere programma's gebruiken GRD-bestanden om verschillende redenen.

Dit artikel legt uit welke bestandsindelingen de GRD-bestandsextensie gebruiken en hoe u uw bestand kunt openen of converteren.

Wat is een GRD-bestand?

Een bestand met de GRD-bestandsextensie kan een Adobe Photoshop-gradiëntbestand zijn. Deze bestanden worden gebruikt om voorinstellingen op te slaan die bepalen hoe meerdere kleuren moeten samenvloeien. Gebruik er een om hetzelfde overvloeieffect toe te passen op meerdere objecten of achtergronden.

Sommige GRD-bestanden kunnen in plaats daarvan Surfer-rasterbestanden zijn, een indeling die wordt gebruikt voor het opslaan van kaartgegevens in tekst- of binair formaat. Anderen kunnen worden gebruikt als versleutelde schijfkopiebestanden in de StrongDisk-software van PhysTechSoft.

Image
Image

Hoe een GRD-bestand te openen

GRD-bestanden kunnen worden geopend met Adobe Photoshop en Adobe Photoshop Elements. Standaard worden de ingebouwde verlopen die bij Photoshop worden geleverd, opgeslagen in de installatiemap van het programma onder de map Presets\Gradients. Dit staat meestal in een map zoals deze:


C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop \

U kunt het bestand handmatig openen als dubbelklikken niet werkt. Kies de Gradient Tool (sneltoets G) uit de Tools balk. Selecteer vervolgens bovenaan Photoshop onder de menu's de kleur die wordt weergegeven, zodat de Gradient Editor wordt geopend. Kies Import of Load om naar het bestand te bladeren.

Gebruik de Exportof Save knop om je eigen GRD-bestand te maken.

De gratis online afbeeldingseditor Photopea lijkt erg op Photoshop en kan ook een GRD-bestand importeren. Terwijl het verloopgereedschap is geselecteerd, gebruikt u de pijl naast de kleuroptie boven aan het scherm om al uw verloopopties te zien. Er is nog een menu in dat venster waarin u Load. GRD kunt kiezen

Image
Image

Surfer grid-bestanden kunnen worden geopend met de tools Surfer, Grapher, Didger en Voxler van Golden Software. Als die programma's niet werken, probeer dan GDAL of DIVA-GIS.

Uw GRD-bestand heeft hoogstwaarschijnlijk een van de reeds genoemde formaten, maar als dat niet het geval is, kan het een versleuteld schijfkopiebestand zijn. De enige manier om het te openen zou zijn met de StrongDisk Pro-software van PhysTechSoft, via de Mount > Browse knop.

Er kunnen ook andere formaten bestaan die deze extensie gebruiken. Als je GRD-bestand niet opent met de programma's die we al hebben genoemd, probeer dan een gratis teksteditor te gebruiken om het bestand als een tekstdocument te openen. Als het je lukt om leesbare tekst in het bestand te vinden, zoals helemaal bovenaan of onderaan, kun je die informatie misschien gebruiken om het programma te onderzoeken dat is gebruikt om je specifieke bestand te maken.

Rekening houdend met het aantal programma's dat een GRD-bestand zou kunnen openen, is het mogelijk dat er meer dan één tegelijk is geïnstalleerd. Dat is prima, maar slechts één programma kan een specifiek bestand openen wanneer erop wordt gedubbelklikt. Wijzig de bestandskoppelingen in Windows om te kiezen naar welk bestand het standaardbestand is.

Een GRD-bestand converteren

GRD-bestanden die in Photoshop worden gebruikt, kunnen worden geconverteerd naar PNG, SVG, GGR (GIMP-gradiëntbestand) en verschillende andere formaten met cptutils-online.

De ArcGIS ArcToolbox kan een rasterbestand converteren naar een shapefile met de SHP-bestandsextensie. Volg deze stappen op de website van Esri voor instructies over hoe u dit kunt doen.

Je hebt normaal gesproken een soort bestandsconverter nodig voordat je een bestand naar een ander formaat kunt converteren. In het geval van een Surfer-rasterbestand zou u het GRD-bestand echter gewoon moeten kunnen hernoemen naar een ASC-bestand en het vervolgens rechtstreeks in ArcMap moeten openen.

Versleutelde schijfkopieën kunnen niet in een ander formaat worden opgeslagen.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand niet opent met de hierboven voorgestelde programma's, verwar je misschien een heel ander bestandsformaat voor dit. Dit kan vrij gemakkelijk gebeuren als de extensies vergelijkbaar zijn.

Een bestand dat eindigt op GDR kan er bijvoorbeeld op het eerste gezicht uitzien alsof het iets te maken heeft met GRD-bestanden. Maar in werkelijkheid zijn het lettertypebestanden die worden gebruikt door Symbian OS-apparaten.

RGD-bestanden lijken op elkaar, maar worden gebruikt voor opgeslagen spellen in Raft. Een andere soortgelijke bevat REG die wordt gebruikt door het Windows-register, evenals RDCman-configuratiebestanden die eindigen op RDG.

Je kunt nu zien hoe gemakkelijk het kan zijn om de bestandsextensie verkeerd te lezen en te proberen een volledig niet-gerelateerd bestand te openen in een van de GRD-openers hierboven. Als je in deze situatie zit, onderzoek dan de daadwerkelijke bestandsextensie om meer te weten te komen over het formaat en welk programma je nodig hebt om het te bekijken/bewerken/converteren.

Aanbevolen: