MQ4-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MQ4-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MQ4-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een MQ4-bestand is een MQL4-broncodebestand.
  • Open er een met MetaTrader 4 of een teksteditor.
  • Het wordt automatisch geconverteerd naar EX4 wanneer het in de Indicators map wordt geplaatst.

Dit artikel legt uit wat een MQ4-bestand is en hoe je er een kunt openen. Het beschrijft ook hoe u een MQ4-bestand naar een ander formaat converteert, zoals EX4 of C.

Wat is een MQ4-bestand?

Een bestand met de MQ4-bestandsextensie is een MQL4-broncodebestand. Het bevat variabelen en functies, evenals opmerkingen, gerelateerd aan de programmeertaal MetaQuotes Language 4.

Je kunt veel meer lezen over dit formaat en over MQ4-bestanden op MQL4.com.

Image
Image

Hoewel ze op elkaar lijken, zijn MQ4-bestanden helemaal niet gerelateerd aan MP4-bestanden.

Hoe een MQ4-bestand te openen

Open MQ4-bestanden met het MetaQuotes MetaTrader-platform. Omdat ze echter zijn gekoppeld aan versie 4 van het programma, kunt u er waarschijnlijk geen gebruiken in nieuwere versies zoals MetaTrader 5.

In plaats daarvan de oudere versie installeren: u kunt MT4 downloaden van FXCM.

Open naast de MT4-toepassing een MQ4-bestand met Kladblok of een andere teksteditor om de broncode-informatie te bekijken. Houd er echter rekening mee dat dit niet de beste methode is om er een te bekijken, aangezien het MetaTrader-programma speciaal is gebouwd om dit bestand te gebruiken en de informatie correct weer te geven.

Image
Image

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het bestand opent, raadpleeg dan onze handleiding Bestandsassociaties in Windows wijzigen voor help die verandering te maken.

Een MQ4-bestand converteren

MetaTrader 4 converteert MQ4-bestanden automatisch naar EX4 wanneer u het bestand importeert in de Indicators map. Als MetaTrader is geopend wanneer het bestand naar die map wordt gekopieerd, sluit u het programma en opent u het opnieuw om het EX4-bestand te genereren.

U kunt MQ4 naar C converteren met de online MQ4 naar cAlgo Converter. Open het bestand met een teksteditor om de inhoud te kopiëren, plak het in die website en gebruik vervolgens de convert-knop om het C-resultaat te produceren.

Deze blog over forex trading laat zien hoe je MQL 4-code naar MQL 5-code kunt converteren.

Kan het nog steeds niet openen?

Als het bestand niet opent met MetaTrader, dan is het waarschijnlijk dat u de bestandsextensie verkeerd leest. Dit is vrij eenvoudig te doen, aangezien er andere bestandsextensies zijn die bijna precies hetzelfde zijn gespeld als MQ4, maar die helemaal niet geassocieerd zijn met programma's voor het verhandelen van vreemde valuta.

MQO is een goed voorbeeld. Deze bestandsextensie wordt gebruikt door de 3D-modelleringssoftware Metasequoia als een documentbestandsindeling.

Andere bestanden die gemakkelijk te verwarren zijn voor een MQL4-broncodebestand zijn Sony-filmformaatbestanden en NP4-planningsbestanden. De eerste is een video, dus je hebt een videospeler zoals QuickTime nodig om er een af te spelen; en de tweede is gemaakt met de planningssoftware NetPoint.

Controleer de bestandsextensie aan het einde van je bestand om er zeker van te zijn dat je het goed leest, en doe dan wat onderzoek op internet om meer te weten te komen over de indeling waarin het zich zou kunnen bevinden en de programma's die in staat om het te openen en te converteren.

Aanbevolen: