10 Beste gratis e-mailaccounts voor 2022

Inhoudsopgave:

10 Beste gratis e-mailaccounts voor 2022
10 Beste gratis e-mailaccounts voor 2022
Anonim

Gratis e-mailaccounts lijken misschien een dozijn, maar sommige gratis services steken ver boven de rest uit. Dit artikel leidt je door de beste gratis e-mailaccounts en de functies die ze geweldig maken.

Onthul nooit persoonlijke informatie in uw e-mailadres (het gedeelte vóór de @), zoals uw huisadres of telefoonnummer. Het is gebruikelijk dat adressen een naam zijn met een paar cijfers, of een woord of zin die iets betekent.

Gmail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Inclusief functies voor privéberichten.
  • Uitstekende bescherming tegen spam.
  • Inclusief 15 GB ruimte voor e-mails en andere bestanden.
  • Integreert nauw met andere Google-services.

Wat we niet leuk vinden

Omgaan met mappen/labels kan verwarrend zijn.

Het is waarschijnlijk geen verrassing dat Gmail bovenaan deze lijst met de beste gratis e-mailaccounts staat. De gratis e-mailservice van Google heeft een moderne uitstraling, is nauw geïntegreerd met de andere services van het bedrijf en blokkeert goed spam.

Het heeft ook enkele andere handige functies, zoals de optie om e-mails voor later te snoozen, e-mails te plannen die later worden verzonden en e-mail offline te lezen. U kunt ook e-mails verzenden die verlopen en waarvoor een unieke code nodig is om te openen, berichten opslaan in een kluis van 15 GB, bestanden delen vanuit uw Drive-account, het verzenden van berichten ongedaan maken en vakantiereacties instellen.

Nu Google Workspace voor iedereen beschikbaar is, is Gmail nauwer geïntegreerd met de andere producten van Google. Met Workspace kun je met mensen samenwerken aan projecten of virtuele vergaderingen houden. Het werkt met de Picture-in-Picture-functie van Meet, zodat u de mensen met wie u werkt kunt zien en horen terwijl u een bericht opstelt of een e-mail leest.

Je kunt verschillende thema's toepassen op de Gmail-interface om aan te passen hoe deze eruit ziet, toegang krijgen tot talloze geavanceerde instellingen, filters en labels maken, e-mail importeren uit andere e-mailaccounts en een chatclient gebruiken. Je kunt ook gadgets (add-ons) installeren om de functionaliteit van Gmail uit te breiden.

Alle adressen eindigen op @gmail.com.

Download voor

Outlook.com

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Schone interface die gemakkelijk te gebruiken is.
  • Werkt nauw samen met andere Microsoft-services.

  • Organiseert de e-mail automatisch.
  • Meerdere accountaliassen verbergen uw werkelijke e-mailadres.

Wat we niet leuk vinden

Duurt soms even om te laden.

Outlook.com is de gratis e-mailservice van Microsoft die, net als Gmail, een solide interface heeft die gemakkelijk te navigeren is. Het is gemakkelijk de tweede na de service van Google of zelfs gebonden als de beste gratis e-mailprovider.

De website is intuïtief; het is net zo eenvoudig als met de rechtermuisknop op een e-mail klikken om meer opties te vinden, zoals het verplaatsen en verwijderen van berichten en het zoeken naar elke e-mail van die ene afzender.

Outlook ondersteunt e-mailregels, wat betekent dat je nieuwe berichten automatisch naar een bepaalde map kunt verplaatsen, kunt categoriseren, markeren of doorsturen als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. U kunt ook rechtstreeks verbinding maken met Skype via uw e-mail en add-ons gebruiken zoals PayPal en DocuSign.

Uw e-mailadres kan eindigen op @outlook.com of @hotmail.com.

Download voor

Yahoo Mail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Tonnen opslagruimte voor e-mail.
  • Hiermee kun je honderden gratis wegwerp-e-mailadressen maken.
  • Bevat een ingebouwde GIF-database.
  • Het gebruik van Yahoo Calendar vanuit het e-mailgedeelte is eenvoudig.

Wat we niet leuk vinden

  • Slechts één optie voor het e-maildomein.
  • Niet zoveel filters/regels als andere e-mailproviders.

Yahoo Mail v alt op omdat elke nieuwe gebruiker 1 TB gratis opslagruimte voor e-mail krijgt.

Het opstelvenster is vergelijkbaar met Gmail, maar met één nuttig verschil; het is gemakkelijk om te schakelen tussen inline afbeeldingsbijlagen en gewone bestandsbijlagen.

Dit is waarschijnlijk de beste e-mailservice als het gaat om alternatieve identiteiten of aliassen. U kunt wegwerpbare Yahoo-adressen maken die aan uw inbox zijn gekoppeld zonder uw werkelijke adres te onthullen. Deze functie is handig wanneer u zich aanmeldt voor accounts en niet wilt dat uw normale inbox wordt gespamd of gevuld met nutteloze e-mail; verwijder het wegwerpadres als de spam te overweldigend wordt.

Je kunt ook GIF's uit een ingebouwde GIF-verzameling invoegen, thema's gebruiken die de achtergrond en het kleurenschema van de website veranderen, en contacten importeren vanuit een bestand op je computer en andere accounts zoals Facebook of Outlook. U kunt ook een ingebouwd notitieblok gebruiken, bestanden bijvoegen vanuit Google Drive of Dropbox, toegang krijgen tot de online agenda-app en externe accounts verbinden, zodat u één interface kunt gebruiken om e-mail te beheren.

Yahoo Mail e-mailadressen zijn ingesteld als [email protected].

Download voor

AOL Mail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een agenda en takenlijst zijn gemakkelijk toegankelijk vanaf de e-mailpagina.
  • Selectie van thema's om uit te kiezen.
  • Kan de spelling controleren voordat elke e-mail wordt verzonden.

Wat we niet leuk vinden

  • Het is gemakkelijk om per ongeluk de nieuwssectie te openen in plaats van je e-mail.
  • Veel advertenties.
  • Voor sommige functies is een betaald AOL Desktop Gold-abonnement vereist.

AOL Mail is een andere gratis e-mailaccountoptie. De hoofdpagina bevat topverhalen van AOL.com, die kunnen worden gezien als een aangename toevoeging of rommelig lijken, afhankelijk van uw voorkeuren.

Zoals de meeste e-mailproviders, kunt u uw berichten filteren om alleen ongelezen of gelezen e-mails of gemarkeerde of niet-gemarkeerde berichten weer te geven. Met AOL Mail kunt u afzenders van e-mail blokkeren en filters instellen.

Uw AOL.com-account wordt geleverd met een agenda en takenlijst die toegankelijk zijn vanuit de inbox. Voor sommige functies, zoals een chatroom, is echter een betaald AOL Desktop Gold-abonnement vereist.

De IMAP- en POP-serverinstellingen verschijnen niet langer in de AOL-instellingen, maar als u ze nodig hebt om uw e-mail met andere clients te gebruiken, kunt u ze hier verkrijgen: AOL IMAP-instellingen en AOL POP-instellingen.

Een AOL-e-mailadres geeft je een e-mail zoals [email protected], maar je kunt ook e-mail ontvangen als iemand een bericht stuurt naar [email protected].

Download voor

Yandex Mail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • 10 GB opslagruimte om te delen met e-mail en andere Yandex-services.
  • Hiermee kunt u zich aanmelden met een bestaand Facebook-, Twitter- of Gmail-account.
  • Herinnert u eraan als de ontvanger na een bepaald aantal dagen niet reageert.
  • Bevat een ingebouwde vertaler.

Wat we niet leuk vinden

  • 2FA vereist een speciale Yandex-app (de meeste providers gebruiken Google Authenticator).
  • Kan de 24-uurs tijdnotatie niet wijzigen.

Yandex is een Russisch bedrijf dat veel tools en gratis e-mailaccounts biedt, zoals 10 GB cloudopslagservice, Yandex. Calendar en een zoekmachine. Net als Google maakt uw Yandex. Mail-e-mailaccount het mogelijk om toegang te krijgen tot deze services met één login.

De interface is vriendelijk. Het is gemakkelijk te lezen en biedt een eenvoudige lay-out terwijl alle benodigde tools intact blijven. Net als de meeste andere providers in deze lijst, ondersteunt deze e-mailfilters, het importeren en exporteren van contacten, taken en sneltoetsen.

Het is echter ook uniek in veel opzichten, waardoor het een van de betere is die er zijn. U kunt gemakkelijk meerdere berichten doorsturen; ze verzenden als bestandsbijlagen. Uitgestelde berichten worden ondersteund, je kunt een melding krijgen wanneer een e-mail is ontvangen en later worden herinnerd als je geen antwoord krijgt, en het deel na @ kan de domeinnaam van je website zijn (gratis).

Standaard eindigen alle adressen op @yandex.com.

Download voor

Proton Mail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vertrouwt sterk op het versleutelen van e-mailgegevens.
  • Stuur versleutelde e-mails naar iedereen, zelfs als ze Proton Mail niet gebruiken.
  • Kies wanneer een e-mail verloopt.

Wat we niet leuk vinden

  • Beperkt tot 1 GB opslagruimte.
  • Gratis account beperkt tot 150 berichten per dag.
  • Geen vakantieantwoorden.
  • Ondersteunt slechts drie mappen en labels.

Het belangrijkste verschil tussen Proton Mail en de andere e-maildiensten is dat deze is gecentreerd rond e-mailversleuteling. Het idee is dat je mail kunt versturen zonder bang te hoeven zijn dat de mensen van Proton Mail of iemand anders dan de ontvanger het bericht kan lezen.

Berichten die naar andere Proton Mail-gebruikers worden verzonden, zijn altijd versleuteld. Als u klaar bent om een niet-gebruiker een e-mail te sturen, selecteert u eerst die knop. Als u een bericht versleutelt, kunt u een verv altijd instellen zodat het wordt vernietigd en onleesbaar wordt na de door u opgegeven duur.

De maximale verv altijd is vier weken (28 dagen), maar je kunt eerder iets kiezen, zoals 1 tot 6 dagen of 1 tot 23 uur. Als je een niet-gebruiker een bericht stuurt en geen verv altijd definieert, verloopt het bericht over 28 dagen.

Ontvangers die versleutelde berichten ontvangen, openen de e-mail via een link die om het wachtwoord vraagt, waar het wordt ontsleuteld en weergegeven in de browser. Ze kunnen antwoorden via een gecodeerd kanaal via hetzelfde bericht dat ze hebben gedecodeerd en hebben geen Proton Mail-account nodig.

Een andere privacygerichte functie is Link Confirmation, die beschermt tegen phishing-aanvallen door een pop-upvenster weer te geven wanneer u een link selecteert, zodat u kunt bevestigen waar deze naartoe gaat voordat u er daadwerkelijk naartoe gaat.

E-mailadressen eindigen als @proton.me.

Download voor

Zoho Mail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt goed voor teams.
  • Ondersteunt e-mailvensters met tabbladen.
  • Verbinding maken met andere Zoho-apps is eenvoudig.
  • Het ontwerp is strak en minimaal.

Wat we niet leuk vinden

  • Alle andere onderling verbonden Zoho-apps kunnen overweldigend zijn.
  • Het is voornamelijk gericht op zakelijk gebruik.

Hoewel Zoho Mail een gratis e-mailservice heeft, is Zoho een online suite met verschillende apps voor zakelijk gebruik.

Bij het opstellen van een bericht, is het eerste dat je misschien opv alt het minimale ontwerp, wat geweldig kan zijn. Wanneer je een nieuw bericht maakt, kun je snel schakelen tussen het en de rest van je e-mail via de kleine tabbladen bovenaan de pagina.

De Streams-functie maakt het gemakkelijk om groepen te maken waar jij en je teamleden kunnen communiceren met gedeelde berichten en bijlagen. Het werkt een beetje als een privé-site voor sociale media.

Alle standaard opsteltools zijn inbegrepen, maar u kunt ook bestanden uit Zoho Docs, Google Drive, OneDrive, Box en andere services toevoegen en tabellen in uw berichten opnemen. Je kunt er ook nieuwe notities en taken mee maken, sneltoetsen gebruiken, filters inschakelen voor automatisch beheer, vakantieantwoorden instellen en aangepaste domeinen naar een lijst met toestaan of blokkeren sturen.

Alle adressen eindigen op @zohomail.com.

Download voor

Tutanota

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Versleutelt e-mail automatisch.
  • Stuur versleutelde e-mails naar niet-gebruikers.
  • Verschillende domeinopties voor nieuwe accounts.
  • Vereist een sterk e-mailwachtwoord.

Wat we niet leuk vinden

  • Bevat slechts 1 GB opslagruimte.
  • Voor sommige functies is een betaald account vereist.

Tutanota (Latijn voor "tuta nota", wat "beveiligd bericht" betekent) is vergelijkbaar met Proton Mail omdat het uw e-mails automatisch versleutelt. U kunt echter desgewenst end-to-end-codering uitschakelen.

Een ding dat opv alt, is dat je je account pas kunt maken als je een veilig wachtwoord hebt gemaakt. Sommige plaatsen dringen er bij je op aan om je wachtwoord sterker te maken, maar accepteer het toch: Tutanota vereist het.

De webinterface is eenvoudig en biedt menu-overgangen die de e-mailmappen en e-mailinstellingen samenbrengen. Wanneer u berichten naar niet-gebruikers verzendt, kunt u ze met een wachtwoord beveiligen of ze onversleuteld houden. Als er een wachtwoord is toegewezen, krijgt de ontvanger een aangepaste link om het bericht te openen; ze moeten het wachtwoord invoeren om te lezen en te antwoorden.

De beste eigenschap is dat wanneer de gebruiker reageert op een e-mail die Tutanota niet gebruikt, de berichten nog steeds in het tijdelijke account staan. U kunt heen en weer communiceren met elke andere e-mailservice en de ontvanger kan de link de hele tijd open houden.

Hoewel het niet zo bekend is als Gmail of Yahoo, kunt u met Tutanota een e-mailhandtekening hebben, tot 1 GB opslagruimte gebruiken en automatisch gemailde ontvangers toevoegen als nieuwe contacten. Premium-functies kunnen tegen een vergoeding worden gebruikt.

Je kunt een account aanmaken bij elk van deze domeinen: tutanota.com, tutanota.de, tutamail.com, tuta.io, keemail.me.

Download voor

iCloud Mail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig in te stellen voor Apple en pc.
  • Afmelden van e-maillijsten is eenvoudig.
  • Inclusief 5 GB gratis online opslag.
  • Werkt vanaf een computer of mobiel apparaat.

Wat we niet leuk vinden

Niet zo geavanceerd als sommige andere providers.

iCloud Mail is een interessante service omdat veel mensen zich niet realiseren dat ze er nog maar een paar stappen van verwijderd zijn. Om deze reden is het een van de betere providers: de meeste mensen kunnen het binnen enkele seconden instellen.

Het is gratis voor iedereen die zich aanmeldt voor een Apple ID, maar het is niet alleen beperkt tot Apple-producten. Iedereen kan een gratis iCloud-ID krijgen en toegang krijgen tot iCloud Mail op zijn computer.

Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je vanaf elke computer inloggen en toegang krijgen tot een reeks producten naast je e-mail, zoals notities, herinneringen, foto's, iCloud Drive-inhoud, contacten, agenda-afspraken en al het andere dat is gesynchroniseerd met iCloud vanaf uw iOS-apparaat.

Het e-mailgedeelte van iCloud is niet super geavanceerd en zal je waarschijnlijk niet goed van pas komen als je veel opties wilt. Het is echter moeiteloos in te stellen en u hoeft geen moeizaam proces te doorlopen van het toevoegen van uw naam en het kiezen van een wachtwoord. Dit alles werkt goed met uw bestaande Apple ID of een nieuwe gratis iCloud-account.

Je krijgt 5 GB gratis opslagruimte voor e-mails en andere iCloud-bestanden, IMAP-ondersteuning, doorstuuropties, ondersteuning voor grote bestandsbijlagen (tot 5 GB via Mail Drop) en een methode met twee klikken om je af te melden voor ongewenste e-mails.

Nieuwe accounts eindigen met @icloud.com.

10 minuten mail

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geeft u binnen enkele seconden een adres.
  • Je kunt een account krijgen zonder een gebruikersaccount aan te maken.
  • Lost automatisch op na 10 minuten.

Wat we niet leuk vinden

  • Er is een limiet van 10 minuten voor elk account.
  • De adressen zijn te lang om te onthouden.

10 Minute Mail is een van de beste e-mailservices als je nu een e-mailadres nodig hebt, tijdelijk en zonder de gebruikelijke stappen voor gebruikersregistratie.

Zoals de naam al doet vermoeden, is het geen volwaardige e-mailprovider, omdat het je slechts 10 minuten een account geeft. Het is hier echter opgenomen omdat het perfect is voor wanneer u een tijdelijk e-mailaccount nodig heeft.

In plaats van het primaire e-mailadres op te geven dat u voor al het andere gebruikt, kunt u een wegwerpadres van deze site invoeren. Je krijgt e-mails zoals je zou doen met een gewoon account, maar het is niet gebonden aan je identiteit, en als de tijd om is, hoef je je geen zorgen te maken over het sluiten van het account, het verwijderen van de e-mails of wat dan ook - verlaat de pagina of laat de tijd verlopen.

10 Minute Mail is perfect wanneer je een dienst aan het testen bent en geen e-mails in je gewone inbox wilt ontvangen. Het is ook handig wanneer u uw e-mailadres deelt met iemand die u niet vertrouwt. Het is een geldig e-mailaccount waarvan u verificatie-e-mails en antwoorden kunt krijgen, maar het verdwijnt kort daarna.

Je zou het langer kunnen gebruiken als dat nodig is, maar je moet de knop op de e-mailpagina gebruiken om de klok opnieuw in te stellen voordat de 10 minuten om zijn.

Tips voor het kiezen van een gratis e-mailservice

Let bij het kiezen van een gratis e-mailaccount op een paar kenmerken om u te helpen bepalen welke het beste bij u past. Ze verschillen in hoeveel opslagruimte u krijgt, hoe de interface eruitziet, hoe u deze aanpast en welke soorten geavanceerde functies zijn inbegrepen, zoals berichten, filters en de mogelijkheid om andere gegevens te importeren.

Het is waarschijnlijk ook belangrijk voor u wat uw werkelijke e-mailadres is. Als je eerste keuze je niet het adres geeft dat je zoekt, ga dan naar de volgende op de lijst. Probeer verschillende combinaties en variaties om er een te vinden die nog niet is gebruikt. Een gebruikersnaamgenerator is een slimme manier om iets unieks te bedenken.

Als je je aanmeldt voor een nieuw e-mailaccount omdat je je huidige account niet kent, is het misschien makkelijker om je e-mailadres te achterhalen om te voorkomen dat je een geheel nieuw account maakt.

Aanbevolen: