De 8 beste startpakketten voor thuisbioscopen voor minder dan $ 500 in 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste startpakketten voor thuisbioscopen voor minder dan $ 500 in 2022
De 8 beste startpakketten voor thuisbioscopen voor minder dan $ 500 in 2022
Anonim

Thuisbioscoopkits kunnen behoorlijk prijzig zijn, maar je kunt nog steeds startersopties vinden die je portemonnee niet belasten. Of het nu gaat om een traditioneel systeem met luidsprekers en een ontvanger of een modernere soundbar, er zijn tal van budgetvriendelijke keuzes om het geluid van je tv te verbeteren tijdens het kijken naar shows en films of het streamen van muziek.

Traditionele systemen stellen u in staat om aangepaste configuraties in te stellen en het meeste uit de akoestiek van uw ruimte te halen. U kunt subwoofers en satellietluidsprekers perfect positioneren om echt surroundgeluid te creëren voor een bioscoopervaring in het comfort van uw eigen huis.

Soundbars elimineren de noodzaak om aparte sets luidsprekers aan te schaffen, waarbij vaak mid- en high-range drivers worden gecombineerd met geïntegreerde subwoofer-luidsprekers voor een compactere eenheid. Soundbars gebruiken ook technologieën zoals Dolby Atmos voor virtueel surround-geluid of adaptieve audio om automatisch het volume en de geluidsinstellingen aan te passen, zodat je nooit een regel dialoog of een enkele noot in je favoriete films en liedjes mist, zelfs als je luidruchtige feestgangers of buren hebt.

Veel thuisbioscoopkits hebben ook ingebouwde virtuele assistenten of zijn compatibel met slimme luidsprekers van derden, waaronder de Echo Show of Google Nest Hub Max voor handsfree bediening en betere integratie in uw slimme thuisnetwerk. Dankzij Bluetooth-connectiviteit kun je je systeem ook draadloos verbinden met je tv of mobiele apparaten, terwijl je met HDMI-ingangen kunt profiteren van 4K-video-uitgang voor een nog betere kijkervaring van je favoriete films.

We hebben onze topkeuzes voor de beste startpakketten voor thuisbioscopen van minder dan $ 500 verzameld en hun functies uitgesplitst om u te helpen beslissen welke geschikt is voor uw budget en ruimte.

Beste algemeen: Samsung HW-Q70T Soundbar

Image
Image

Of je nu je eerste thuisbioscoopset wilt kopen of je huidige opstelling wilt upgraden, de Samsung HW-Q70T is een van de best beschikbare. Deze kit bevat een soundbar met acht luidsprekers en een draadloze subwoofer voor heldere hoge en middentonen en rijke bastonen tijdens het luisteren naar muziek, het kijken naar films en shows of het spelen van videogames.

Het werkt met zowel Dolby Atmos als DTS:X surround sound-technologieën voor virtueel 3D-geluid zonder dat je een heleboel extra apparatuur hoeft te installeren. Als je later besluit dat je een geavanceerder surround sound-systeem wilt, kun je altijd extra, draadloze satellietluidsprekers aanschaffen om verbinding te maken met de soundbar.

Het systeem maakt verbinding met je tv via Bluetooth of HDMI ARC en met Q Symphony synchroniseert het met de bestaande luidsprekers van je tv voor nog betere audio. De soundbar werkt met Alexa voor handsfree spraakbediening, en je kunt er met je Samsung-smartphone op tikken om direct muziek van je favoriete apps te streamen. Filmliefhebbers zullen profiteren van de 4K-doorvoer voor betere audio- en videosynchronisatie.

Kanalen: 3.1.2 | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: HDMI ARC | Digitale Assistent: Alexa | Waterdicht: Nee

Beste Soundbar: Bose Smart Soundbar 300

Image
Image

Bose is al jaren een van de grootste en meest vertrouwde namen op het gebied van home-audio, en hun Smart Soundbar 300 is een van de beste die je kunt kopen. Het beschikt over vier luidsprekerdrivers voor kamervullende audio, en met Simple Sync of de Bose Music-app kun je het aansluiten op andere Bose-audioproducten voor thuis om je favoriete muziek of audio van shows en films in je hele huis af te spelen. Met de app kun je ook meerdere gebruikersprofielen instellen, dus als je filmliefhebbers, audiofielen en tv-fanaten allemaal onder hetzelfde dak hebt, kan iedereen een audio-installatie maken die bij hen past.

De Smart Soundbar 300 werkt met zowel Alexa als Google Assistant voor handsfree spraakbediening en betere integratie in je slimme thuisbioscoop of thuisnetwerk. Het is ook compatibel met Apple AirPlay en Spotify Connect om draadloos muziek te streamen vanaf je smartphone of tablet met of zonder internetverbinding.

Samen met een bedrade HDMI-verbinding kun je Bluetooth gebruiken voor een draadloze audio-installatie; in combinatie met het lage profiel van de soundbar is hij perfect voor thuisbioscopen en woonkamers die misschien aan de kleine kant zijn. De soundbar heeft een supersnelle plug-and-play-configuratie, wat betekent dat je hem op je tv kunt aansluiten, in het stopcontact kunt steken en meteen kunt genieten van verbeterde audio. Het beschikt ook over een basversterkingsoptie voor die diepe, rijke lage tonen die ervoor zorgen dat actie- of horrorfilms intenser aanvoelen.

Kanalen: 3.0 | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: HDMI of optisch | Digitale Assistent: Alexa, Google Assistent | Waterdicht: Nee

Meest compact: LG CM4590 XBOOM Bluetooth-audiosysteem

Image
Image

Als je woonkamer aan de kleine kant is, of je wilt gewoon niet dat enorme, onhandige luidsprekers je ruimte verstoppen, dan is de LG XBOOM een geweldige optie. Dit geluidssysteem heeft twee luidsprekers en een subwoofer die elk slechts 12,4 x 8,1 x 11,2 inch meten, waardoor ze klein genoeg zijn om op een plank, mantel of speciale tafel te passen om vloerruimte vrij te maken.

Met Bluetooth en Sound Sync kun je het systeem draadloos verbinden met je tv of mobiele apparaten om rommel verder te verminderen voor een strak ogende thuisbioscoop. Dit systeem bestaat echter niet alleen uit luidsprekers; je kunt cd's afspelen, naar je favoriete radiostations luisteren of een USB-apparaat aansluiten om aangepaste afspeellijsten te streamen. De automatische DJ-modus verwijdert automatisch de stilte tussen nummers voor continue muziek, waardoor het ideaal is voor feestjes of informeel luisteren.

Er zijn vijf vooraf ingestelde equalizers voor genres zoals pop, rock en klassiek, dus het maakt niet uit of je naar strandrock uit de jaren 60 of Beethoven luistert, je nummers zullen op hun best klinken. En alleen omdat dit systeem kleiner is, wil dat nog niet zeggen dat LG beknibbeld heeft op stroom. Dit systeem heeft een indrukwekkende output van 700 W, wat betekent dat muziek en films hoorbaar zijn boven pratende feestgangers en omgevingsgeluiden. Maar als je buren in de buurt hebt en ze je muziek niet waarderen, kun je klachten krijgen over burgerlijk lawaai.

Kanalen: 2.1 | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: USB, 3,5 mm audio | Digitale Assistent: Nee | Waterdicht: Nee

Beste Dolby: Samsung HW-Q800T Soundbar

Image
Image

Het hebben van een thuisbioscoopsysteem met Dolby Audio-compatibiliteit kan uw luister- of filmervaring naar een hoger niveau tillen. De Samsung HW-Q800T gebruikt zowel Dolby Atmos- als DTS:X-technologie om virtueel 3D-surroundgeluid te creëren met slechts één soundbar en subwoofer.

Het is ook uitgerust met adaptieve audiomogelijkheden om automatisch volume- en geluidsinstellingen aan te passen op basis van omgevingsgeluidsniveaus en wat voor soort media je gebruikt. Alexa is ingebouwd in dit systeem voor handsfree spraakbediening direct uit de doos. Je kunt het systeem op je tv aansluiten via HDMI ARC of Bluetooth, en als je een compatibele Samsung QLED-televisie hebt, synchroniseert de Q Symphony-functie de tv en de luidsprekers van het geluidssysteem voor een dieper, rijker geluid.

Als je muziek van je smartphone of tablet wilt delen, tik je eenvoudig met je apparaat tegen de soundbar om direct te koppelen. Dit systeem is ook compatibel met de Samsung SmartThings-app en OneRemote voor gestroomlijnde bediening en integratie in uw slimme thuisnetwerk.

Kanalen: 3.1.2 | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: HDMI ARC | Digitale Assistent: Alexa | Waterdicht: Nee

Beste budget: VIZIO SB2020n-G6M Soundbar-systeem

Image
Image

Als je je thuisbioscoop met een beperkt budget wilt upgraden, levert deze VIZIO 20-inch soundbar kwaliteitsgeluid zonder je portemonnee te belasten. Het model maakt gebruik van DTS Virtual:X-technologie, twee middentonenluidsprekers en een basreflexpoort voor heldere dialogen in shows en films en een rijker, kamervullend geluid bij het streamen van muziek.

Je kunt deze soundbar op je tv aansluiten via een 3,5 mm audio-aansluiting, optische kabel of Bluetooth voor een draadloze installatie. Met Bluetooth stream je ook muziek vanaf je mobiele apparaten. Het instellen van de soundbar is een fluitje van een cent met plug-and-play-functionaliteit; u hoeft hem alleen maar in het stopcontact te steken en op uw tv aan te sluiten voor directe audioverbetering.

Het is ook Energy Star-gecertificeerd voor energie-efficiëntie, waardoor uw thuisbioscoop een beetje milieuvriendelijker blijft.

Kanalen: 2.0 | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: 3,5 mm audio, optisch | Digitale Assistent: Nee | Waterdicht: Nee

Beste voor grotere kamers: Yamaha YHT-4950U Home Theatre-systeem

Image
Image

Het Yamaha YHT-4950U thuisbioscoopsysteem is perfect ontworpen voor woonkamers en thuisbioscopen die aan de grotere kant zijn. Dit systeem heeft een ontvanger, vijf luidsprekers en een subwoofer, zodat u een aangepaste configuratie kunt instellen zonder dat u extra luidsprekers hoeft aan te schaffen.

Het heeft ook een microfoon die luistert naar omgevingsgeluid om het systeem automatisch te kalibreren om de perfecte surround sound-ervaring te leveren. Terwijl de luidsprekers en subwoofers zijn aangesloten op de ontvanger, kunt u Bluetooth gebruiken om het systeem draadloos te verbinden met uw tv of mobiele apparaten, of u kunt een van de HDMI-poorten gebruiken voor een bedrade verbinding of 4K-doorvoer.

Met maximaal 400 W uitgangsvermogen krijg je rijke audio die de kamer of het hele huis vult, en Dolby-audio-ondersteuning zorgt voor helder, helder geluid voor dialogen en hoge tonen.

Kanalen: 5.1 | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: Vier HDMI-poorten | Digitale Assistent: Nee | Waterdicht: Nee

Beste voor feesten: Samsung MX-T70 Sound Tower

Image
Image

De Samsung MX-T70 is het ultieme partyluidsprekersysteem. Deze torenluidspreker heeft een ingebouwde 10-inch subwoofer voor ongelooflijk diepe bassen en bidirectionele luidsprekers om je huis of achtertuin te vullen met rijk geluid. Het heeft ook geïntegreerde LED-lampjes die kunnen worden bediend met de Sound Tower-app, zodat u lichteffecten en kleuren kunt wijzigen, evenals instellingen voor de geluidsequalizer. En met twee microfooningangen kun je een karaokehoek opzetten voor meer manieren om plezier te hebben met vrienden.

Bluetooth-connectiviteit stelt je in staat om maximaal twee apparaten te koppelen en er naadloos tussen te schakelen, wat betekent dat je de muziek kunt laten spelen, zelfs als je lege batterijen, verbindingsproblemen of slechte afspeellijsten tegenkomt. De torenluidspreker is ook spatbestendig, waardoor hij beschermd is tegen per ongeluk morsen van drankjes of spatten uit het zwembad.

De luidspreker heeft een uitgangsvermogen van 1500 W waarmee je de buren uit bed kunt rammelen, maar als je nog meer vermogen wilt, kun je meerdere torenluidsprekers aan elkaar koppelen voor het ultieme feestsysteem in de achtertuin.

Kanalen: 2.0 | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: 3,5 mm audio-ingang, RCA | Digitale Assistent: Nee | Waterdicht: Spatwaterdicht

Beste ontwerp: LG LHD657 Home Theatre-luidsprekersysteem

Image
Image

De dagen van onhandige thuisbioscoopluidsprekers in kasten van imitatiehout zijn al lang voorbij. Het LG LHD657-systeem is voorzien van vier slanke torenluidsprekers en een onopvallende ontvanger om bijna elk interieur aan te vullen en een vleugje verfijning toe te voegen aan uw woonkamer of thuisbioscoop.

Elke torenluidspreker heeft een gladde, matte afwerking voor een ingetogen stijl, en de subwoofer heeft een compacte, discrete constructie waarmee je hem uit de weg kunt ruimen zonder in te boeten aan vermogen. Met de ontvanger kunt u op verschillende manieren verbinding maken met de tv, waaronder Bluetooth voor draadloos streamen, HDMI-doorvoer, optische kabel of composietinvoer.

Als je een filmliefhebber bent, kun je zowel PAL- als NTSC-schijven afspelen, wat betekent dat je die mooie arthouse-films uit Duitsland of zeldzame anime-boxsets uit Japan kunt importeren en ze zonder problemen kunt bekijken. Er is zelfs een microfooningang voor het opzetten van een karaokefeest met vrienden als je ze niet kunt overtuigen om alle drie Lord of the Rings: Director's Cut-films te bekijken.

Kanalen: 5, 1 | Bluetooth: Ja | Fysieke verbinding: 3,5 mm audio-ingang, optisch, composiet, RCA, HDMI | Digitale Assistent: Nee | Waterdicht: Nee

De Samsung HW-Q70T (bekijk bij Amazon) is het beste thuisbioscoopsysteem dat je kunt krijgen voor minder dan $ 500. Het bevat een soundbar en subwoofer met Dolby Atmos voor virtueel surround-geluid en Bluetooth-connectiviteit voor draadloze installatie en streaming vanaf uw mobiele apparaten of tv. Het heeft ook ingebouwde Alexa voor handsfree bediening.

De Bose Smart Soundbar 300 (bekijk bij Amazon) is onze topkeuze voor een soundbar. Het heeft vier luidsprekerdrivers voor het kenmerkende, kamervullende geluid van Bose, en je kunt meerdere gebruikersprofielen instellen met de bijbehorende app voor perfecte audio tijdens het streamen van muziek of het kijken van films. Het werkt ook met Alexa of Google Assistant voor handsfree bediening.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Clemons is een tech-schrijver die heeft geschreven voor IndieHangover, GameSkinny, TechRadar, The Inventory en The Balance: Small Business. Taylor is gespecialiseerd in pc-componenten, besturingssystemen en hardware voor gameconsoles.

FAQ

    Moet je een thuisbioscoopsysteem of een soundbar kopen?

    Dat hangt af van wat u wilt dat het systeem doet. De meeste soundbars elimineren tegenwoordig de behoefte aan meerdere satellietspeakers door meerdere drivers te combineren in een enkele unit. Ze zijn geweldig voor het verbeteren van tv- en filmaudio en muziek, maar kunnen achterblijven bij traditionele systemen als het gaat om het creëren van echt surround-geluid. Met traditionele systemen met een ontvanger en luidsprekers kunt u uw opstelling aanpassen en vervelende echo's vermijden die kunnen optreden bij hoge plafonds of smalle kamers, maar ze vereisen ook veel meer ruimte om op te zetten.

    Heeft u een subwoofer met een soundbar nodig?

    Niet noodzakelijk! Sommige modellen hebben subwoofers ingebouwd of gebruiken basreflexpoorten om subwooferfuncties te simuleren. Meer high-end modellen worden geleverd met speciale subwoofers die een verbeterde basversterking bieden of naar beneden gerichte drivers gebruiken voor bas die je zowel kunt voelen als horen. Je moet beslissen of je een bioscoopervaring wilt met diepe, bot-rommelende bassen of dat je gewoon rijkere lage tonen wilt terwijl je naar je favoriete Spotify-afspeellijsten luistert.

    Hoe kies je een goede soundbar?

    Er zijn een heleboel verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor een nieuwe soundbar, waarvan de belangrijkste de grootte van uw ruimte is. U wilt een soundbar die niet te klein of te groot is, zodat hij onder uw tv past of gemakkelijk aan de muur kan worden bevestigd. Je wilt ook zien hoeveel luidsprekerdrivers hij heeft om de beste audio in je woonkamer te krijgen; hoe meer drivers, hoe genuanceerder het geluid. Je moet ook rekening houden met connectiviteit, aangezien kabels struikelgevaar kunnen veroorzaken en een doorn in het oog kunnen zijn in kleinere thuisbioscopen en woonkamers.

Waar u op moet letten bij een startpakket voor thuisbioscopen

Draadloos versus bedraad

Veel nieuwe startkits voor thuisbioscopen zijn voorzien van Bluetooth-connectiviteit. Hiermee sluit je de receiver, speakers of soundbar draadloos aan op je tv of stel je satellietspeakers in, waardoor ze perfect zijn voor kleinere of vreemd gevormde kamers. Bekabelde systemen bieden stabielere verbindingen tussen de ontvanger en luidsprekers of ontvanger en je tv, maar zijn niet ideaal voor kleinere ruimtes waar kabels rommel of struikelgevaar kunnen veroorzaken.

Bluetooth-connectiviteit

Bluetooth-connectiviteit maakt niet alleen een draadloze verbinding met uw tv mogelijk, maar laat u ook muziek streamen vanaf uw smartphone, tablet of laptop zonder een bedrade verbinding. Sommige systemen en soundbars hebben ook een tap-to-stream-functie waarbij je eenvoudig met je apparaat de soundbar of ontvanger aanraakt om direct muziek te delen.

Luidsprekergrootte

Groter is niet altijd beter als het om luidsprekers gaat. Grote luidsprekers zijn geweldig voor grotere kamers of als statement-stukken in je interieur, maar ze hebben niet per se een krachtigere audio-uitvoer. Kleine luidsprekers zijn geweldig om weg te stoppen op een plank of mantel voor een meer ingetogen uitstraling, maar kunnen blikkerig en zwak klinken. Je zult het luidsprekerformaat dat je nodig hebt voor je ruimte willen koppelen aan een ontvanger of soundbar met een behoorlijk uitgangsvermogen: iets in het bereik van 150-200W is perfect voor de meeste ruimtes.

Aanbevolen: