De Google Duo Chat-app instellen en gebruiken

Inhoudsopgave:

De Google Duo Chat-app instellen en gebruiken
De Google Duo Chat-app instellen en gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Instellen: download de app. Voer uw telefoonnummer in en pas de instellingen aan.
  • Videogesprek voeren: selecteer een contact en tik op Videogesprek of voer een telefoonnummer in en tik op Uitnodigen.
  • Groepsgesprek voeren: maak een groep en tik op de knop Start om elk groepslid te bellen.

Dit artikel legt uit hoe je de Google Duo-chat-app instelt en gebruikt op Android- en iOS-apparaten. Het bevat informatie over hoe u een videogesprek kunt voeren, een bericht kunt sturen als niemand opneemt en een groepsgesprek kunt voeren.

Hoe u Google Duo instelt op uw mobiele apparaat

Duo is Google's eigen app voor videogesprekken, die vooraf is geïnstalleerd op veel Android-apparaten. Duo lijkt op de FaceTime-app van Apple, maar hoewel FaceTime alleen op Apple-apparaten kan worden gebruikt, is Duo beschikbaar voor iOS, op internet, op je Chromebook en zelfs op slimme weergaveapparaten zoals de Google Nest Hub Max.

  1. Download en open de Duo-app voor Android of iOS.
  2. Tik op Akkoord (Android) of Ik ga akkoord (iOS) om akkoord te gaan met de servicevoorwaarden en het privacybeleid en tik vervolgens op Geef toegang om Google Duo toegang te geven tot de microfoon, camera en contacten van je apparaat.
  3. Voer uw telefoonnummer in het opgegeven veld in voor verificatie en tik op Volgende. Je ontvangt een verificatiecode per sms.
  4. Voer de verificatiecode in het gegeven veld in om het instellen van uw account te voltooien.

  5. Als u uw instellingen wilt aanpassen, tikt u optioneel op de drie stippen in de rechterbovenhoek en tikt u vervolgens op Instellingen in de vervolgkeuzelijst lijst.

    Image
    Image

    Vanaf hier kunt u:

    • Knock Knock in- of uitschakelen: wanneer dit is ingeschakeld, zien mensen die je belt een livevideo van jou terwijl je ze belt, voordat ze besluiten te kiezen omhoog.
    • Schakel de modus voor weinig licht in of uit: gebruik deze instelling om uw videogesprekken te optimaliseren onder de juiste lichtomstandigheden.
    • Beperk mobiel datagebruik: wanneer ingeschakeld, verlaagt Duo je verbinding tot 1Mbsp wanneer je geen verbinding kunt maken met wifi.
    • Meldingen in- of uitschakelen: Houd meldingen ingeschakeld om oproepen aan te nemen.
    • Geblokkeerde gebruikers bekijken: houd een lopende lijst bij van mensen die je hebt geblokkeerd.
    • Voeg je Google-account toe: koppel Duo aan je Google-account om de service op meerdere apparaten te gebruiken en mensen te helpen met wie je bent verbonden via andere Google-services (zoals Gmail) jij op Duo.

Google Duo gebruiken om videogesprekken te voeren

Je kunt Duo gebruiken voor een een-op-eengesprek of een groepsgesprek, waarbij video in beide gevallen is ingeschakeld.

De volgende instructies kunnen worden gevolgd met de Duo-app voor zowel Android als iOS.

  1. Als u een-op-een wilt bellen, opent u de Duo-app en tikt u op Zoek contacten of kiest u.
  2. Je contacten die al lid zijn van Duo worden bovenaan weergegeven. Voor deze stapsgewijze handleiding laten we je zien hoe je iemand uit je contacten kunt bellen die al gebruikmaakt van Duo. Tik op de naam van een contact om je belopties te zien.

    als je iemand wilt bellen die Duo nog niet heeft, kun je zijn telefoonnummer in het veld bovenaan invoeren of naar beneden scrollen om de rest van je contacten te zien en op Uitnodigen tikkennaast hun naam om ze een uitnodiging te sturen om je via sms toe te voegen aan Duo.

  3. Tik op Video-oproep in het midden van het scherm om ze onmiddellijk te bellen voor een videochat. Je scherm met laat zien wat je camera aan de voorkant ziet als de oproep overgaat.

    Image
    Image
  4. Wanneer de andere persoon opneemt, zie je hem op volledig scherm en zie je jezelf linksonder. Je kunt op het kleinere scherm linksonder tikken om te wisselen wie je op volledig scherm wilt zien. Je kunt ook op het kleinere scherm tikken en het vasthouden om het te slepen waar je maar wilt op het scherm.

    Als je iemand wilt bellen zonder op video te gaan, tik je in plaats daarvan op Spraakoproep.

  5. Als je een één-op-één gesprek wilt beëindigen, tik je op Beëindigen.

    Als je een groepsgesprek beëindigt voor een groep die je zojuist hebt gemaakt, krijg je de mogelijkheid om de groep een naam te geven. Voer een naam in voor de groep en tik op Opslaan. Alle leden zien de groep en de groepsnaam in hun eigen sectie Groepen.

Een bericht verzenden als niemand antwoordt

Als je iemand probeert te bellen en ze nemen niet op, geeft Google Duo aan dat ze niet beschikbaar zijn. In dit geval kunt u ze een optioneel bericht sturen.

  1. Tik op Bericht.
  2. Tik op de rode knop om een kort bericht van maximaal 30 seconden op te nemen. U kunt ook op het pictogram camera flip tikken om uw camera om te draaien, op Voice tikken om alleen een spraakbericht achter te laten, of op de tikken foto's pictogram om een foto of video vanaf uw apparaat te verzenden.

  3. Zodra je stopt met opnemen, krijg je een voorbeeld van je bericht te zien. Je kunt ook op de text of drawing opties bovenaan tikken om tekst toe te voegen of iets over je bericht te tekenen.

    Je kunt ook snel een bericht opnemen door vanaf het hoofdtabblad naar beneden te vegen. Nadat je je bericht hebt opgenomen, kun je kiezen naar wie je het wilt sturen (maximaal acht contacten in totaal).

Een groepsgesprek voeren

Je kunt Duo ook gebruiken voor groepsgesprekken, en het is net zo eenvoudig als een één-op-één gesprek.

  1. Als u een groepsoproep wilt plaatsen, tikt u in plaats van op Contacten zoeken of bellen op het hoofdtabblad op Groep maken.
  2. Tik op het selectievakje naast de contacten die je aan je groep wilt toevoegen en tik vervolgens op Gereed.

    Je kunt maximaal acht mensen in een groep hebben.

  3. De groep wordt gemaakt en je kunt op de blauwe Start-knop tikken om elk lid van de groep te bellen.

    Image
    Image
  4. Als je een groepsgesprek wilt beëindigen, tik je op Beëindigen.

Google Duo kan maximaal 12 deelnemers aan een groepsgesprek ondersteunen. Als je meer deelnemers hebt, gebruik dan Google Hangouts.

Hoe zit het met Google Hangouts?

Hangouts was de originele app voor videogesprekken van Google. Het is nog steeds beschikbaar, maar het is opgesplitst in twee afzonderlijke services (Meet en Chat) en is nu meer gericht op zakelijke gebruikers.

Hangouts Meet is voor videogesprekken met maximaal 100 gebruikers; Hangouts Chat is bedoeld voor tekstchats met maximaal 150 gebruikers. Duo daarentegen is ontworpen voor informele één-op-één gesprekken of gesprekken in kleine groepen. Het is ook een volledig gratis service, waardoor het een geweldig alternatief is voor concurrerende betaalde services zoals Skype.

Alles wat je nodig hebt om het te gebruiken is een actief telefoonnummer en toegang tot een apparaat dat sms-berichten kan ontvangen.

Aanbevolen: