Beperkingen instellen en gebruiken op een iPhone

Inhoudsopgave:

Beperkingen instellen en gebruiken op een iPhone
Beperkingen instellen en gebruiken op een iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Tap Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen.
  • Schakel vervolgens Inhouds- en privacybeperkingen in en configureer specifieke voorkeuren.
  • Optioneel: om een viercijferige pincode in te stellen, ga naar Instellingen > Schermtijd > tik op Schermtijd gebruiken Toegangscode.

Dit artikel legt uit hoe je iPhone-beperkingen instelt en gebruikt, die nu deel uitmaken van de Screen Time-tool. Instructies werken voor alle momenteel ondersteunde versies van iOS.

Hoe iPhone-beperkingen in te schakelen

Volg deze stappen om deze bedieningselementen in te schakelen en te configureren:

  1. Tap Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen.
  2. Tik op Inhouds- en privacybeperkingen zodat de tuimelschakelaar groen/aan toont. Configureer vanuit dat scherm specifieke voorkeuren naar behoefte.

    Image
    Image
  3. Ga optioneel naar Schermtijd en tik op Gebruik wachtwoordcode voor schermtijd om een viercijferige pincode in te stellen. Deze pincode is niet hetzelfde als de toegangscode van uw apparaat. Wanneer de toegangscode voor de schermtijd is geactiveerd, gebruikt u deze viercijferige pincode om beperkingen op te heffen of instellingen te wijzigen.

Gebruik de tool Schermtijd instellen voor gezin om het iOS-apparaat van uw kind te koppelen op basis van Apple ID's. Als het is geactiveerd, kunt u op afstand machtigingen instellen en schermtijdrapporten voor elk aangesloten apparaat bekijken.

Beperkingen voor fijnafstemming

Het scherm Inhouds- en privacybeperkingen biedt drie groepen.

De eerste groep opent een reeks menu's:

  • iTunes & App Store-aankopen: Configureert aankopen en downloads.
  • Toegestane apps: Stelt in welke apps mogen starten.
  • Inhoudsbeperkingen: Hiermee worden beoordelingen (bijvoorbeeld voor films en muziek) van kracht op het apparaat.

Privacy

De volgende sectie, voor Privacy-instellingen, autoriseert wijzigingen in privacyconfiguraties. Het laatste gedeelte, Wijzigingen toestaan, stelt limieten in voor wat het apparaat kan doen om zijn eigen instellingen te wijzigen.

Als je besluit ouderlijk toezicht op een iPhone uit te schakelen, is dat trouwens vrij eenvoudig te doen.

De schermen Privacy en Wijzigingen toestaan configureren het apparaat niet. In plaats daarvan stemmen deze groepen af welke instellingen op systeemniveau kunnen worden gewijzigd door een normale gebruiker van het apparaat wanneer inhouds- en privacybeperkingen actief zijn. Als u bijvoorbeeld de optie Mijn locatie delen instelt op Niet toestaan, betekent dit dat eventuele wijzigingen in het delen van locaties moeten worden bevestigd door de viercijferige PIN. Deze instellingen zijn handig om te voorkomen dat een kind kritieke configuraties wijzigt.

Aanbevolen: