5G-internet: de snelle vervanging voor kabel?

Inhoudsopgave:

5G-internet: de snelle vervanging voor kabel?
5G-internet: de snelle vervanging voor kabel?
Anonim

Als je glasvezel-achtige snelheden wilt zonder de kosten of snel internet in een gebied dat dit momenteel niet biedt, dan is 5G Wi-Fi misschien iets om naar te kijken.

Hoewel het niet overal beschikbaar is, zijn er verschillende redenen om te overwegen om 5G thuis te gebruiken als en wanneer het in uw regio wordt uitgerold.

Image
Image

5G Wi-Fi in de context van een mobiel netwerk is niet hetzelfde als 5 GHz Wi-Fi die door sommige routers wordt ondersteund. Zie 5G vs 5 GHz Wi-Fi voor een uitleg.

Wat is 5G wifi?

Net als hoe u nu thuis wifi krijgt, hetzij via een bestaande draadloze service zoals een magnetron of satelliet, of een directe bekabelde verbinding zoals kabel of glasvezel, kan 5G internet bij u thuis bezorgen via een directe draadloze verbinding.

5G Wi-Fi is gewoon Wi-Fi die internettoegang biedt vanaf een 5G-toren. Dit werkt onder meer via vaste draadloze toegang, een basisstation dat draadloos rechtstreeks verbinding maakt met de locatie van een eindgebruiker, met name met een vaste draadloze terminal op het terrein, zoals uw huis of bedrijf.

Je kunt ook een 5G-hotspot gebruiken om de mobiele netwerkverbinding om te zetten in wifi voor je lokale apparaten zoals een tablet, gameconsole, laptop, enz.

Waarom 5G internet?

Om te beginnen is het echt snel - met een theoretische minimumsnelheid van 20 gigabit per seconde (2,5 gigabyte per seconde) per cel, meer dan 10 keer sneller dan 4G en hoogstwaarschijnlijk sneller dan veel soorten bekabelde thuisverbindingen.

Een ander aspect is de extreem lage latentiestandaard waaraan 5G-netwerken zich moeten houden. Dit betekent dat alles wat je momenteel op internet doet een stuk sneller gaat met 5G wifi, zoals bij het downloaden van bestanden, het delen van data, het uploaden van video's, het spelen van online games, het streamen van films, etc.

Al je apparaten kunnen verbinding maken met internet zonder last te hebben van opstoppingen, videobuffering, willekeurige verbroken verbindingen en andere bandbreedtegerelateerde problemen, wat betekent dat er thuis nog meer bandbreedte-intensieve apparaten kunnen worden gebruikt, zoals virtual reality-headsets, augmented reality-apps, enz.

5G is ook in staat om betrouwbaar internet te bieden in gebieden die niet over de bestaande infrastructuur beschikken om fatsoenlijk internet te bieden, of helemaal geen internet. Het meest waarschijnlijke voordeel zijn plaatsen waar bekabelde toegang niet beschikbaar is, zoals in landelijke gebieden, nieuwe bouwplaatsen en ontwikkelingslanden.

Een ander voordeel zijn de lagere kosten. Veel van de kosten in verband met netwerkinfrastructuur, met name high-speed technologie zoals glasvezel, zijn de hardware tussen de provider en het huis of bedrijf. Voor conventionele bedrade netwerken betekent dit heel veel kabels en andere apparatuur, waarvan de meeste verdwijnen in een 5G wifi-systeem.

5G mobiele providers kunnen enorme verbeteringen bieden aan bestaande vaste breedband (FBB) providers, dus het is mogelijk dat deze concurrentie de FBB-kosten kan verlagen of bestaande FBB-klanten vergelijkbare diensten kan bieden om te concurreren met 5G-providers.

Waarom is 5G beter dan 4G voor draadloos internet?

Sommige serviceproviders implementeren 5G-netwerken met behulp van relatief hoge frequentiebanden, een deel van het radiospectrum dat niet wordt gebruikt door 4G-netwerken. Dit opent ruimte voor meer verkeer op het netwerk, wat zich verta alt in hogere snelheden en netwerken met een hogere capaciteit, om alles wat hierboven is beschreven te leveren.

5G biedt ook meer focus dan 4G. Wat dit betekent is dat de radiogolven een geconcentreerde straal bieden die zich direct kan richten op specifieke gebruikers voor ultrahoge snelheden wanneer dat nodig is, precies wat u wilt met een draadloze internetservice thuis.

Waar is 5G wifi beschikbaar?

Het is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en vele andere landen. Je kunt het nergens krijgen, omdat niet alle bedrijven hun infrastructuur hebben geüpgraded om de technologie te ondersteunen. De beschikbaarheid van 5G is afhankelijk van veel factoren, waaronder uw locatie en serviceprovider, maar de meeste voegen momenteel om de paar maanden nieuwe locaties aan hun netwerk toe.

Zie waar is 5G beschikbaar in de VS? voor meer informatie over waar Verizon, AT&T, T-Mobile en andere providers service aanbieden. Anderen kunnen hier een idee krijgen van het dekkingsgebied: 5G-beschikbaarheid over de hele wereld.

Aanbevolen: