GOTRAX GXL V2 elektrische scooter voor woon-werkverkeer Review: snelle, stedelijke scooter

Inhoudsopgave:

GOTRAX GXL V2 elektrische scooter voor woon-werkverkeer Review: snelle, stedelijke scooter
GOTRAX GXL V2 elektrische scooter voor woon-werkverkeer Review: snelle, stedelijke scooter
Anonim

Bottom Line

Hoewel de GOTRAX GXL V2 een zwaardere elektrische scooter is, maakt de 250 watt motor in combinatie met een 36V batterij hem een krachtpatser in termen van afstand en snelheid.

GOTRAX GXL V2 elektrische scooter voor woon-werkverkeer

Image
Image

We hebben de GOTRAX GXL V3 elektrische scooter voor woon-werkverkeer gekocht, zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Investeren op een snelle manier om naar je kantoor te gaan zonder de bank te breken of urenlang in het verkeer te zitten, is iets waar alle stadsbewoners van dromen. Gelukkig kan de opkomst van elektrische scooters je woon-werkverkeer zowel groener maken als een gemakkelijke manier om door de stad te joggen. De GOTRAX GXL V2 elektrische scooter voor woon-werkverkeer gaat tot 21 mijl op een enkele batterijlading en biedt een milieuvriendelijke manier om met een snelheid van 16 mijl per uur (mph) naar het werk te gaan. We hebben de GOTRAX GXL V2 getest voor 30 mijl rijden in onze stad, waarbij we letten op het ontwerp, de levensduur van de batterij, de snelheid en de wendbaarheid. Lees verder voor onze gedachten.

Image
Image

Ontwerp: Zwaar met een reden

Met 43,8 bij 17 bij 42 inch (LWH, uitgevouwen), is de GOTRAX groter dan veel modellen die er op de markt zijn. Het is ook zwaarder, met een gewicht van maar liefst 27 pond volgens onze schaal - en we konden dat gewicht zeker voelen toen we het de trap op en neer sleepten op ons kantoor. We schrijven het grootste deel van het grootste deel toe aan de 250 watt vermogensmotor en 36V batterij.

Hoewel het compact genoeg is om in een kantoorkast te passen, zou het niet goed achter in een pauzeruimte passen. Het stuur vouwt niet, wat betekent dat je het bij de nek moet vasthouden en het risico loopt met je knie op een stuk van het stuur te slaan of je kunt proberen het op zijn enige wiel te sturen, wat ook niet werkt precies goed werken.

Eigenlijk is een van onze grootste klachten over dit model dat het ongelooflijk moeilijk is om op te vouwen en uit te vouwen. Toen we het voor het eerst uit de doos haalden en het van de trap van de veranda wilden slepen, worstelden we. Toen probeerden we het te vouwen. Dat was een vergissing, omdat de hendel aan de basis van de nek niet wilde wijken. Toen het gebeurde, sprong het abrupt naar buiten, onze knie gekneusd. Het is ook moeilijk om de gevouwen nek van de wielbasis naar beneden te drukken en los te maken, en het kost ons meestal een paar pogingen om hem los te wrikken. Een ding om op te merken: het maximale gewicht is 220 pond, dus als je aan de zwaardere kant bent, kun je misschien niet op de GOTRAX-scooter rijden.

Configuratieproces: hoofdpijn in de maak

De GOTRAX zou ons ongeveer 20 minuten hebben gekost om te monteren - als de handleiding was ontworpen voor de juiste scooter. Het wordt geleverd met een boekje en toen we de scooter bestudeerden, realiseerden we ons dat het voor het verkeerde model was, hoewel er geadverteerd werd voor de GOTRAX. Dit veroorzaakte problemen omdat we niet wisten dat we de remmen moesten instellen voordat we de nekbasis vastmaakten.

Image
Image

Wat ons 20 minuten had moeten kosten om op te zetten, kostte ons veel meer tijd omdat we probeerden het te bouwen met door de fabriek geleverde onjuiste instructies. Eindelijk, nadat we de nederlaag hadden toegegeven en naar YouTube waren gegaan, waren we eindelijk in staat om het samen te stellen. Voor degenen onder u die niet van instructies houden, deze scooter is niets voor u. Je zult het breken als je ermee probeert te rotzooien zonder de instructies te lezen. Het kostte aanvankelijk ook ongeveer 1,5 uur om op te laden, wat naar onze mening redelijk was, maar daarover hieronder meer.

Een van onze grootste klachten over dit model is dat het ongelooflijk moeilijk is om op te vouwen en uit te vouwen.

Prestaties: Geweldig op veel oppervlakken

Om aan de slag te gaan, hebben we eerst de GOTRAX op het trottoir getrokken en vijf seconden op de Aan-knop (een felrode knop bovenaan de nek) gedrukt. Het display lichtte op met twee functies: de mijl per uur, in heldere witte letters, en de levensduur van de batterij, bestaande uit vierden. We sprongen erop en drukten op het gaspedaal op het rechter stuur om te ontdekken dat er niets gebeurde. Om deze scooter te laten vliegen, moet je afzetten en de wielen aan het rollen krijgen. Zodra de wielen beginnen te bewegen, druk je op het gaspedaal en de motor van 250 watt treedt in werking. Zoals we ook hebben geleerd, vliegt de GOTRAX echt, en de eerste van twee versnellingen versnelt hem tot 8,6 mph in wat leek op seconden.

Om in de tweede versnelling te schakelen, bedient dezelfde Aan-knop het schakelen. Houd de knop twee seconden ingedrukt om dankzij de motor van versnelling te wisselen tot 25 km/u. Deze zelfde knop bedient ook de lichten aan de voorkant van de scooter. Druk gewoon één keer op de rode knop en hij activeert het voorlicht.

In dit opzicht moet de GOTRAX-scooter eenvoudig aan te passen zijn. Dit is echter niet altijd het geval, omdat de knop te ver is om te bereiken tijdens het rijden. Als je het soort persoon bent dat er niet van houdt om van versnelling te wisselen of de besturing in het midden van de aandrijving te veranderen, dan is dat geen probleem. Maar als je liever meer controle over je scooter hebt, kijk dan ergens anders. Ook als je in een regenachtig klimaat leeft, raden we deze scooter niet aan, omdat de handleiding zegt dat hij niet waterdicht is en je hem kapot gaat als je hem in de regen gebruikt. Vanwege de expliciete waarschuwing hebben we het niet getest in regenachtige omstandigheden.

Image
Image

Het klinkt alsof we alleen maar klachten hebben over deze scooter, maar dat is absoluut niet het geval. De genoemde problemen zijn erg klein als je er eenmaal aan gewend bent. Een van de belangrijkste voordelen van de GOTRAX is dat de ingebouwde ophanging zeer solide is. We reden per ongeluk een diepe kuil in en vlogen op deze scooter door de lucht. Terwijl hij met een klap landde, en we bang waren dat we hem misschien kapot hadden gemaakt, bleek de scooter in topconditie te zijn en bleef hij voortvaren. Dat gezegd hebbende, dit is een scooter die is ontworpen voor woon-werkverkeer, niet voor off-road rijden, en we raden af om dit regelmatig te doen. We raden ook aan om een helm te dragen.

Een van de grootste voordelen van de scooter is de topsnelheid. Het beweert dat het op wegen tot 25 km / u kan gaan. Toen we ermee door de stad reden, registreerde de snelheid 16,2 mph op bergafwaartse hellingen wanneer naar de tweede versnelling werd geschakeld, zelfs hoger dan het geadverteerde maximum van 25, 5 mph. En met de hoogste versnellingen, als u het gaspedaal een paar seconden ingedrukt houdt, keert de scooter terug naar cruisecontrol. Als je lange afstanden aflegt met minimaal remmen, is dit een geweldige functie voor de GOTRAX. In de stad waar we constant moesten starten en stoppen, kon het echter een belemmering worden.

Toen we ermee door de stad reden, registreerde de snelheid 16,2 mph op afdalingen wanneer naar de tweede versnelling werd geschakeld, zelfs hoger dan het geadverteerde maximum van 25 mph.

Batterijlevensduur: lang wachten op een lange looptijd

De eerste keer dat we de GOTRAX oplaadden, waren we verrast dat het minder dan een uur duurde om op te laden. Er wordt immers geadverteerd dat het 3-4 uur duurt. Wat we hebben geleerd, is dat de scooter half opgeladen wordt geleverd en dat je hem bij de eerste keer opladen alleen maar aanvult. Om de andere keer duurt het ongeveer 4 uur. Ondanks de lange oplaadtijd is de 36V batterij echter uitstekend. De lading duurt zogenaamd 9-12 mijl, maar met een combinatie van versnelling één en versnelling twee hebben we 13 mijl gehaald.

Zelfs bij de 13 mijl lieten de motor en batterij zien dat er nog wat sap over was. Hoewel het verder had kunnen gaan, wilden we niet het risico lopen zo ver weg te zijn van de oplader. Als u op zoek bent naar een scooter die veel kilometers kan maken, alleen al de batterijduur maakt de GOTRAX een waardevolle investering.

Bottom Line

Met ongeveer $ 300 is de GOTRAX een geweldige scooter voor de prijs. Met hoge snelheden, geweldige vering en een langere batterijduur krijg je waar je voor betaald hebt. Er zijn wat problemen met instellen, oplaadtijd en vouwen, maar twijfel er niet aan: dit is een scooter van hoge kwaliteit met hoge snelheid. Er zijn goedkopere modellen op de markt, maar als je de afstand wilt, is dit de betere optie.

GOTRAX GXL V2 vs. Swagtron Swagger

We hebben de Swagtron Swagger vergeleken met de GOTRAX GXL V2 om te zien welke het betere model was. Beide hebben echter hun voor- en nadelen en zijn redelijk goed uitgebalanceerde rivalen. De GOTRAX wordt bijvoorbeeld geleverd met een langere levensduur van de batterij, die 13 mijl meegaat in vergelijking met de zes mijl van de Swagtron. De bediening van de Swagtron was daarentegen een stuk gemakkelijker te controleren, vooral omdat de vijf versnellingen meer op maat gemaakte rijsnelheden mogelijk maakten.

Aan de andere kant, terwijl we de Swagtron leuk vonden in termen van controle, in termen van bestand tegen zwaar gebruik, voelde de GOTRAX meer aan voor de taak, met sterkere voorwielophanging en grotere wielen. Als je een korte rit voor de boeg hebt, of als je rond een universiteitscampus rijdt, zorgt de Swagtron voor een betere rit. Als snelheid en afstand echter uw voorkeur hebben, dan is de GOTRAX zeker de betere optie.

Een van de beste voor forenzen in de stad, ondanks de gebreken

Ondanks zijn gewicht en de lastige problemen met vouwen, is de GOTRAX GXL V2-scooter een krachtpatser. Met een 36V-accu die eeuwen meegaat en een krachtige motor van 250 watt is het een solide scooter die een geweldige aanvulling is op de markt voor elektrische scooters. Hoewel we zouden willen dat het lichter was en iets gemakkelijker op een kantoor kon worden opgeborgen, zijn dit geen dealbreakers. Zorg er wel voor dat je een helm draagt.

Specs

  • Productnaam GXL V2 elektrische scooter voor woon-werkverkeer
  • Productmerk GOTRAX
  • Prijs $298.00
  • Bereik 12 mijl per lading
  • Productafmetingen (gevouwen) 15 x 44 x 6 inch.
  • Productafmetingen (uitgevouwen) 41 x 44 x 6 inch.

Aanbevolen: