Hoe een router met internet te verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe een router met internet te verbinden
Hoe een router met internet te verbinden
Anonim

Wat te weten

  • Sluit uw modem aan op de WAN-poort van uw router via een Ethernet-kabel. Sluit de voeding voor beide apparaten aan en wacht tot de lampjes gaan branden.
  • Zoek de netwerknaam (SSID) en netwerksleutel van uw router. Gebruik deze informatie om uw apparaat met wifi te verbinden.
  • Om de instellingen te wijzigen, opent u een webbrowser en voert u het IP-adres van de router in de URL-balk in en voert u vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord in.

Dit artikel legt uit hoe je een router met internet verbindt. De instructies zijn in grote lijnen van toepassing op alle routers en modem-routercombinaties.

Hoe verbind je een draadloze router met internet?

Zodra je een abonnement hebt bij een internetprovider (ISP), volg je deze stappen om je draadloze netwerk in te stellen en verbinding te maken met internet:

  1. Sluit je modem aan op het stopcontact via een coaxkabel (de cilindrische kabel die in de muur wordt geschroefd en wordt gebruikt voor kabel-tv) of optische glasvezelkabel als je glasvezelinternet hebt.

    Als je een modem-router combo-eenheid hebt, is dat alles wat je hoeft te doen. Ga verder naar het volgende gedeelte om uw wifi-netwerk in te stellen.

    Image
    Image
  2. Steek een Ethernet-kabel (een die bij de router wordt geleverd) in de WAN/uplink-poort van uw router. De WAN-poort kan een andere kleur hebben dan de andere Ethernet-poorten.

    Image
    Image
  3. Steek het andere uiteinde van de kabel in de Ethernet-poort van de modem.

    Als uw computer een Ethernet-poort heeft, kunt u deze rechtstreeks aansluiten op een van de open poorten op een modem/router-combinatie voor een stabielere internetverbinding.

  4. Steek de voeding van beide apparaten in en wacht tot de lampjes op je modem en router gaan branden. U zou nu toegang moeten hebben tot het wifi-netwerk van uw router.

Hoe activeer ik internet op een nieuwe router?

Ga naar de Wi-Fi-instellingen en maak verbinding met het draadloze netwerk op je apparaat. Voer de netwerksleutel in om internet te gebruiken. U kunt uw netwerknaam (SSID) en sleutel vinden in de handleiding of op de router zelf.

De netwerknaam en sleutel zijn niet hetzelfde als de gebruikersnaam en het wachtwoord, die worden gebruikt om de instellingen van uw router te configureren.

Image
Image

Waarom maakt mijn router geen verbinding met internet?

Als je helemaal geen verbinding kunt maken met je wifi-netwerk, ben je misschien te ver weg van de router. De beste plaats om uw router te plaatsen is op een centrale locatie met zo min mogelijk obstakels in de buurt. Als u het draadloze signaalbereik wilt vergroten, overweeg dan om een Wi-Fi-extender te kopen.

Probeer je router en modem opnieuw op te starten als je nog steeds problemen ondervindt. Als je verbonden bent met je wifi-netwerk maar geen internettoegang hebt, moet je problemen met je internetverbinding oplossen.

Hoe u toegang krijgt tot uw routerinstellingen

Log in op uw router om uw wifi-netwerkinstellingen te configureren. Zoek het IP-adres van uw router en voer het in de URL-balk van een webbrowser in, voer vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord in. U vindt deze informatie meestal op de achterkant of onderkant van uw apparaat.

U kunt een gastnetwerk maken vanuit de beheerdersinterface van uw router, geavanceerde beveiligingsinstellingen configureren en het standaard wifi-wachtwoord wijzigen.

Als de gebruikersnaam en het wachtwoord (of de netwerknaam en netwerksleutel) zijn gewijzigd, reset de router dan naar de fabrieksinstellingen om de standaard inloggegevens te herstellen.

FAQ

    Hoe kan ik mijn DVR zonder router met internet verbinden?

    Je DVR verbinden met internet kan een optie zijn waarmee je toegang krijgt tot een grotere verscheidenheid aan functies. Als uw DVR een Ethernet-poort heeft, kunt u rechtstreeks verbinding maken met uw modem met behulp van een Ethernet-kabel.

    Hoe verbind ik mijn laptop met internet via een draadloze router?

    Om verbinding te maken met een draadloos netwerk op een Windows 10-laptop, selecteert u het Network pictogram in de taakbalk, kiest u een netwerk, selecteert u Connect, en voer de netwerksleutel in als daarom wordt gevraagd. Om verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk op macOS, selecteert u het netwerkpictogram in de menubalk, kiest u het netwerk, voert u het wachtwoord in als daarom wordt gevraagd en selecteert u OK

Aanbevolen: