Google Play is ook ziek van vervelende advertenties

Google Play is ook ziek van vervelende advertenties
Google Play is ook ziek van vervelende advertenties
Anonim

Google Play implementeert nieuwe advertentieregels die in-app-advertenties minder irritant moeten maken.

Er zijn manieren om de advertenties waarmee u te maken krijgt in uw Android-webbrowser te beperken, maar het beheren van advertenties voor afzonderlijke apps kan een stuk lastiger zijn. Hoewel deze vaak opdringerige elementen niet helemaal zullen verdwijnen, is Google Play is bezig ze minder vervelend te maken.

Image
Image

Geïnspireerd door Better Ads Standards voor mobiele platforms, zijn de nieuwe regels bedoeld om advertenties op volledig scherm die in games en andere Android-apps worden weergegeven, tegen te gaan. Deze advertenties mogen niet verschijnen wanneer de gebruiker iets anders doet (bijv.d.w.z. direct aan het begin van het spelniveau of het begin van een video). Ze mogen ook niet verschijnen vlak voor het laadscherm van een game.

Advertenties op volledig scherm die langer dan 15 seconden duren en niet kunnen worden gesloten, worden ook stopgezet. Hoewel advertenties waarvoor is aangemeld of die gebruikers op een andere manier niet onderbreken (d.w.z. na het bekijken van het scorescherm van een game), langer dan 15 seconden mogen duren.

Image
Image

Het is echter belangrijk op te merken dat deze regels niet van toepassing zijn op alle soorten advertenties. Banneradvertenties (die niet op volledig scherm worden weergegeven), advertenties die in een video zijn geïntegreerd of advertenties die het gebruik niet belemmeren, worden bijvoorbeeld niet beperkt. En natuurlijk worden alle advertenties waarvoor gebruikers zich aanmelden, zoals advertenties die u kunt bekijken om in-game-beloningen te verdienen, ook niet beïnvloed.

Deze nieuwe advertentieregels worden van kracht vanaf 30 september 2022 en zijn van toepassing op alle nieuwe en bestaande apps.

Aanbevolen: