Netflix 'Shuffle Play' is als tv zonder de advertenties

Inhoudsopgave:

Netflix 'Shuffle Play' is als tv zonder de advertenties
Netflix 'Shuffle Play' is als tv zonder de advertenties
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Netflix zal shuffle play uitrollen in de eerste helft van 2021.
  • Shuffle play gebruikt je kijkgeschiedenis om programma's te kiezen die je misschien leuk vindt.
  • Je mag nooit meer ruzie maken over wat je moet kijken.
Image
Image

Netflix zal enige tijd voor de zomer shuffle-play toevoegen aan zijn videostreamingservice. Net als de shuffle-functie die de iPod naar het sterrendom deed vliegen, kun je met de shuffle van Netflix op een knop drukken en achterover leunen.

Speaking to Variety, Greg Peters, Chief Operating Officer en Chief Product Officer van het bedrijf, zei dat de functie perfect zal zijn voor kijkers die geen show of film willen kiezen om naar te kijken, maar liever gewoon inschakelen en kijk wat er opduikt. Je weet wel, net zoals tv vroeger was. Is dit een geniaal idee, of net zo belachelijk als de Bluetooth-lichtschakelaar die je aan de muur plakt om je slimme gloeilampen te bedienen?

"Onze leden kunnen ons in principe aangeven dat ze het browsen gewoon helemaal willen overslaan, op één knop klikken en we zullen een titel voor ze kiezen om meteen te spelen", zei Peters in een investeerdersoproep vorige week. "Ze weten niet echt wat ze willen kijken."

Shuffle Afspelen

Netflix test sinds afgelopen zomer shuffle-play. Gebruikers hoeven alleen maar op een knop te drukken met de tekst "Shuffle Play" of "Play Something" (volgens Variety zijn de labels nog niet vastgesteld in de testversies). Dan kiest het iets waarvan het hoopt dat je het leuk zult vinden, op basis van je eerdere kijkgewoonten.

Het is het equivalent van het internettijdperk van de tv aanzetten en negeren.

Het idee is dat je misschien een nieuwe show ziet die je leuk vindt, en er dan naar blijft kijken. En dat betekent dat je meer kans hebt om elke maand voor Netflix te blijven betalen. Het lijkt een geweldig idee. Maar ja, er zijn in de loop der jaren nog tal van andere "geweldige" ideeën geweest.

Sneller afspelen

Sommige mensen versnellen podcasts en audioboeken wanneer ze luisteren. Deze functie verhoogt de afspeelsnelheid (meestal ergens tot twee keer), maar maakt de stemmen niet hoog en piepend.

Het voordeel, neem ik aan, is dat je meer inhoud kunt "consumeren" in dezelfde tijdspanne. Dit is logisch wanneer u een opgenomen vergadering of een soortgelijke verplichting moet doorkomen, maar als een podcast of boek zo saai is dat u het niet kunt verdragen om er op normale snelheid naar te luisteren, waarom zou u dan de moeite nemen?

Ongelooflijk, met Netflix kun je hetzelfde doen voor films en tv-programma's. Je kunt de actie vertragen tot halve snelheid, of de snelheid verhogen tot 1,5 keer. Maar nogmaals, waarom?

Is het alleen maar om FOMO te vermijden? Dus je kunt zeggen dat je een show of een film hebt gezien, zelfs als je er zo'n hekel aan hebt dat mensen die snel vooruit spoelen op de sets je niet belachelijk lijken?

Ik heb Twitter gevraagd of iemand deze functie heeft gebruikt. "Ik niet", antwoordde softwareontwikkelaar Agneev Mukherjee. "Het zorgt voor een verschrikkelijke kijkervaring."

Wat moet David Lynch hiervan denken? Hij denkt dat kijkers worden 'bedrogen' door gewoon naar een film op een mobiele telefoon te kijken (NSFW, aan het eind).

Neem Quibi

Of hoe zit het met Quibi, het mediastreamingbedrijf dat $ 1 miljard uitgaf aan meer dan 175 shows, en toch zo slecht bedacht was dat het na slechts zes maanden stopte? Quibi zag het succes van TikTok, de populariteit van Instagram Stories en de alomtegenwoordigheid van korte video's op Facebook en Twitter, en besloot wat professionele Hollywood-gloss toe te voegen. Het splitste shows in 10 minuten durende "snelle hapjes".

In totaal verspilden de investeerders van Quibi $ 1,8 miljard aan professioneel geproduceerde fragmenten die niemand wilde zien, omdat we graag naar korte amateurclips kijken. Misschien had Quibi moeten investeren in het versnellen van klassieke films, zodat ze in slots van 10 minuten passen?

Een goed idee

Netflix's shuffle-play lijkt echter een redelijk goed idee. Het is het equivalent van het internettijdperk van het inschakelen van de tv en het negeren ervan. En in tegenstelling tot echte tv, hoef je niet te lijden onder advertenties die om de paar minuten binnenkomen, en Netflix zal in ieder geval proberen je iets te laten zien waarvan het denkt dat je het leuk zult vinden, in plaats van alleen maar sitcoms uit de jaren 90 opnieuw uit te voeren. Voor altijd.

Aanbevolen: