Snapchat introduceert midroll-advertenties en het delen van inkomsten

Snapchat introduceert midroll-advertenties en het delen van inkomsten
Snapchat introduceert midroll-advertenties en het delen van inkomsten
Anonim

Er komt goed nieuws voor populaire Snapchat-contentmakers, want ze zullen binnenkort beginnen met delen in een aantal van die lieve, lieve reclamedollars.

De berichtenapp voor sociale media heeft zojuist een nieuwe service aangekondigd die advertenties in het midden van verhalen plaatst, waarbij een deel van de inkomsten rechtstreeks naar de makers gaat, zoals vermeld in een officieel persbericht van het bedrijf.

Image
Image

Het programma is alleen beschikbaar voor de meest populaire Snapchat-contentmakers, ook wel bekend als 'Snap Stars'. Als je niet bekend bent met de machinaties van Snapchat, beschouw een Snap Star dan als een blauw Twitter-vinkje.

Zo werkt het. Advertenties spelen te midden van verhalen die door deze supergebruikers zijn gemaakt en krijgen op hun beurt een uitbetaling. Snapchat is echter enigszins vaag over de aard van deze uitbetalingen, maar merkt alleen op dat ze gebaseerd zijn op een betalingsformule die rekening houdt met de betrokkenheid van het publiek en de frequentie van posten.

Voor de rest van ons betekent dit meer advertenties wanneer we Snapchat Stories bekijken, hoewel het bedrijf niet heeft aangekondigd hoe lang deze advertenties zullen zijn en of ze kunnen worden overgeslagen. Ze zeiden echter tegen potentiële adverteerders dat "dit een nieuwe kans is om onze community te bereiken met een nieuwe, hoogwaardige plaatsing."

De service bevindt zich al in de bètafase en is begonnen met de uitrol naar een select aantal in de VS gevestigde Snap Stars, met een bredere uitrol die in de komende maanden wordt verwacht.

Dit advertentieplaatsingssysteem voegt zich bij Snapchat Spotlight, hun TikTok-achtige functie die topmakers in 2021 $ 250 miljoen opleverde. Snapchat's moederbedrijf, Snap, verdiende in 2021 meer dan $ 4 miljard, volgens Statista.

Aanbevolen: