M4P-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

M4P-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
M4P-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een M4P-bestand is een iTunes-audiobestand.
  • Open er een met iTunes of PotPlayer.
  • Converteer er een naar MP3, M4A, WAV, FLAC, etc., met FileZigZag.

Dit artikel legt uit wat een M4P-bestand is en hoe je er een kunt afspelen op je computer of er een kunt converteren naar een ander audioformaat.

Wat is een M4P-bestand?

Een bestand met de M4P-bestandsextensie is een iTunes-audiobestand, of soms een iTunes Music Store-audiobestand genoemd. Het is eigenlijk gewoon een AAC-bestand dat tegen kopiëren is beveiligd met behulp van een gepatenteerde DRM-technologie die door Apple is gemaakt.

Dit formaat zie je bij het downloaden van muziek uit de iTunes Store. Een soortgelijk bestand is M4A, dat ook een iTunes-audiobestand is, maar niet beveiligd tegen kopiëren.

Image
Image

M4P-bestanden bevatten audiogegevens, dus verwar ze niet met het MP4-videoformaat. Zie onderaan deze pagina voor enkele andere bestandsextensies die voor deze kunnen worden verward.

Hoe een M4P-bestand te openen

M4P-bestanden kunnen worden geopend met iTunes van Apple. De computer waarop u iTunes gebruikt, moet echter geautoriseerd zijn om het bestand af te spelen. Dit doet u door u aan te melden bij iTunes met hetzelfde account dat is gebruikt om het bestand te downloaden.

Bekijk deze stappen voor het autoriseren van je computer in iTunes als je hulp nodig hebt.

QuickTime van Apple kan mogelijk ook M4P-bestanden afspelen. Een andere optie is de gratis PotPlayer.

Met een iTunes Match-abonnement kun je mogelijk DRM-vrije versies downloaden van de nummers die je al hebt gedownload via de iTunes Store.

Een M4P-bestand converteren

FileZigZag is een gratis bestandsconverter die M4P-bestanden online naar MP3 converteert, wat betekent dat je het bestand alleen maar naar die website hoeft te uploaden om het naar MP3, M4A, M4R, WAV en andere audioformaten te converteren.

TuneClone M4P Converter is een andere manier om M4P-bestanden naar MP3 te converteren en is nuttiger dan FileZigZag omdat je de bestanden niet hoeft te uploaden om ze te converteren - het programma werkt vanaf je computer in plaats van via je browser. De proefversie ondersteunt echter alleen het converteren van de eerste drie minuten van elk bestand.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand nog steeds niet wordt geopend nadat je de hierboven genoemde programma's hebt geprobeerd, en je weet zeker dat het niet echt een MP4-videobestand is, controleer dan de bestandsextensie opnieuw. Het is heel gemakkelijk om bestandsextensies door elkaar te halen als ze op elkaar lijken.

M4 wordt bijvoorbeeld gebruikt voor Macro Processor Library-bestanden. Dit zijn gewoon tekstbestanden, dus ze kunnen niet worden afgespeeld in iTunes of een mediaspeler.

M4U is een andere die je zou kunnen verwarren voor een M4P-bestand. Het zijn MPEG-4-afspeellijstbestanden, dus in plaats van een audio- of videobestand zijn het verwijzingen naar videoclips die een videospeler kan gebruiken om die bestanden af te spelen.

Hoewel het een eenvoudige bestandsextensie gebruikt, kunnen M-bestanden ook voor deze worden verward.

FAQ

    Hoe speel ik M4P-bestanden op Android?

    Met een Apple Music-abonnement worden in aanmerking komende iTunes-bestanden in uw muziekbibliotheek geüpgraded naar de rechtenvrije versies, die u met uw Apple ID op verschillende apparaten kunt afspelen. Dat is inclusief de Apple Music-app op een Android-smartphone. Als alternatief kunt u een gratis audio-omzetter gebruiken om uw M4P's om te zetten in een compatibel audioformaat en ze handmatig naar uw Android-telefoon te uploaden.

    Hoe converteer ik M4P naar M4A?

    Als je je aanmeldt voor en iTunes Match gebruikt, converteert de service beveiligde M4P-bestanden naar onbeveiligde AAC/M4A als ze nog beschikbaar zijn in de iTunes Store. Gebruik de online converter FileZigZag om M4P-bestanden rechtstreeks naar M4A te converteren. Selecteer Audio > M4P naar M4A Converter > Browse files om uw M4P-bestand te uploaden en te converteren.

Aanbevolen: