MP4V-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

MP4V-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
MP4V-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een MP4V-bestand is een MPEG-4-videobestand.
  • Open er een met VLC, iTunes en andere vergelijkbare mediaspelers.
  • Gebruik een speciale videobestandsconverter om er een naar andere videoformaten te converteren.

Dit artikel legt uit wat een MP4V-bestand is en hoe je er een kunt openen of converteren.

Wat is een MP4V-bestand?

MP4V staat voor MPEG-4-video. Het is gemaakt door Moving Pictures Experts Group (MPEG) als een codec die wordt gebruikt om videogegevens te comprimeren en te decomprimeren.

U zult waarschijnlijk geen videobestand zien met de bestandsextensie. MP4V. Als u dit echter doet, kan het nog steeds worden geopend in een mediaspeler met meerdere indelingen. We hebben hieronder een aantal MP4V-spelers.

Als je "MP4V" ziet in de context van een videobestand, betekent dit alleen dat de video is gecomprimeerd met de MP4V-codec. MP4 is bijvoorbeeld een videocontainer die de MP4V-codec kan gebruiken.

Image
Image

Meer informatie over de MP4V-codec

MPEG-4 biedt een standaard om te beschrijven hoe audio- en videogegevens moeten worden gecomprimeerd. Daarin zijn verschillende delen die beschrijven hoe bepaalde dingen zouden moeten werken, waaronder videocompressie, die in deel 2 van de specificatie staat.

Als een programma of apparaat zegt dat het de MP4V-codec ondersteunt, betekent dit natuurlijk dat bepaalde typen videobestandsindelingen zijn toegestaan. Zoals je hierboven hebt gelezen, is MP4 een containerformaat dat MP4V zou kunnen gebruiken. Het kan echter in plaats daarvan H264, MJPB, SVQ3, enz. gebruiken. Het hebben van een video met de. MP4-extensie betekent niet dat het de MP4V-codec gebruikt.

MP4V-ES staat voor MPEG-4 Video Elemental Stream. MP4V verschilt van MP4V-ES doordat de eerste onbewerkte videogegevens zijn, terwijl de laatste RTP-gegevens (re altime transportprotocol) zijn die al zijn voorbereid om via het RTP-netwerkprotocol te worden verzonden. Dit protocol ondersteunt alleen de MP4V- en H264-codecs.

MP4A is een audiocodec die kan worden gebruikt in MPEG-4-containers zoals MP4. MP1V en MP2V zijn ook videocodecs, maar ze worden respectievelijk MPEG-1-videobestanden en MPEG-2-videobestanden genoemd.

Hoe een MP4V-bestand te openen

Sommige programma's ondersteunen standaard de MP4V-codec, wat betekent dat u MP4V-bestanden in die programma's kunt openen. Onthoud dat hoewel een bestand in technische zin een MP4V-bestand kan zijn (omdat het die codec gebruikt), het die extensie. niet nodig heeft

Sommige programma's die MP4V-bestanden kunnen openen, zijn VLC, Windows Media Player, Microsoft Windows Video, QuickTime, iTunes en waarschijnlijk enkele andere multi-format mediaspelers.

Er zijn veel bestandstypen die dezelfde letters hebben als MP4V, zoals M4A-, M4B-, M4P-, M4R- en M4U-bestanden (MPEG-4 Playlist). Sommige van deze bestanden worden mogelijk niet op exact dezelfde manier geopend als MP4V-bestanden, omdat ze elk voor een uniek doel worden gebruikt.

Een MP4V-bestand converteren

In plaats van te zoeken naar een MP4V naar MP4-converter (of naar welk formaat dan ook waarin je de video wilt opslaan), zou je een video-converter moeten krijgen op basis van de bestandsextensie die de video gebruikt.

Als je bijvoorbeeld een 3GP-bestand hebt dat de MP4V-codec gebruikt, zoek dan naar een 3GP-videoconvertor.

Onthoud dat M4V-bestanden niet hetzelfde zijn als de MP4V-codec. Die lijst met gratis videoconverters kan ook worden gebruikt om een M4V naar MP3-converter te vinden, een die M4V naar MP4 opslaat, enz.

MP4 versus M4V versus MP4V

De MP4-, M4V- en MP4V-bestandsextensies lijken zo op elkaar dat u ze gemakkelijk voor exact hetzelfde bestandsformaat kunt verwarren.

Zo kun je snel hun fundamentele verschillen begrijpen:

  • MP4: Een codec en een containerformaat voor het opslaan van audio en video in slechts één bestand.
  • M4V: Een MP4-bestand dat DRM-kopieerbeveiligd kan zijn.
  • MP4V: onbewerkte MPEG-4-videostreams die niet noodzakelijkerwijs in de MP4-container worden bewaard.

Er zijn andere bestandsextensies die op sommige hiervan lijken, maar die niets te maken hebben met de formaten die op deze pagina worden beschreven. P4D-bestanden zijn bijvoorbeeld Pix4Dmapper Pro-projectbestanden.

Aanbevolen: