Hoe u uw lettertypen in Windows kunt beheren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw lettertypen in Windows kunt beheren
Hoe u uw lettertypen in Windows kunt beheren
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik programma's zoals Adobe Type Manager of Bitstream Font Navigator om door lettertypen te bladeren en lettertypegroepen te maken.
  • Verwacht installatieproblemen met 800-1000 of meer geïnstalleerde lettertypen. Streef naar 500 of minder lettertypen.
  • U kunt een kopie van een lettertype opslaan voordat u het uit de Windows Font-map verwijdert.

Dit artikel legt uit hoe u uw lettertypen in Windows kunt beheren om te voorkomen dat u overbelast raakt, wat uw computer kan vertragen. De instructies en informatie in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, Windows 8 en Windows 7.

Hoeveel lettertypen zijn er te veel?

Als je niet langer meer lettertypen kunt installeren, heb je er zeker te veel. Als algemene vuistregel kun je verwachten dat je installatieproblemen tegenkomt met 800-1000 of meer geïnstalleerde lettertypen. In de praktijk zul je waarschijnlijk systeemvertragingen tegenkomen met minder lettertypen. Er is geen magisch getal. Het maximale aantal lettertypen verschilt van systeem tot systeem vanwege de manier waarop het Windows-systeemregister werkt.

Er is een registersleutel in Windows die de namen bevat van alle geïnstalleerde TrueType-lettertypen en de paden naar die lettertypen. Deze registersleutel heeft een maximale grootte. Wanneer die limiet is bereikt, kunt u geen lettertypen meer installeren. Als al uw lettertypen zeer korte namen hebben, kunt u meer lettertypen installeren dan wanneer ze allemaal zeer lange namen zouden hebben.

Maar "te veel" is meer dan alleen een beperking van het besturingssysteem. Wil je echt door een lijst van 700 of zelfs 500 lettertypen scrollen vanuit je softwareapplicaties? Voor de beste prestaties en gebruiksgemak doet u er goed aan het aantal geïnstalleerde lettertypen te beperken tot minder dan 500, misschien niet meer dan 200 als u een lettertypebeheerder gebruikt zoals hieronder beschreven.

Image
Image

Bottom Line

Er zijn bepaalde lettertypen vereist voor uw besturingssysteem en specifieke programma's die aanwezig moeten zijn. Lettertypen die u dag in dag uit gebruikt, moeten ook blijven staan. Voordat u begint met het verwijderen van lettertypen uit de Windows-lettertypemap, moet u ervoor zorgen dat u een kopie van dat lettertype opslaat voor het geval u ontdekt dat u het echt wilt of dat een van uw softwareprogramma's dit vereist.

Maar ik wil AL mijn lettertypen

Kan je het niet verdragen om afstand te doen van je lettertypen, maar Windows is overbelast? Je hebt een fontmanager nodig. Een lettertypebeheerder vereenvoudigt het proces van het installeren en verwijderen van lettertypen en stelt u in staat door uw hele verzameling te bladeren, zelfs niet-geïnstalleerde lettertypen. Sommige hebben functies voor het afdrukken van voorbeelden, automatische activering van lettertypen of het opschonen van corrupte lettertypen.

Naast het bladeren door lettertypen, kunt u met programma's zoals Adobe Type Manager of Bitstream Font Navigator ook lettertypegroepen of -sets maken. Je kunt deze lettertypegroepen installeren en verwijderen wanneer je ze nodig hebt voor een bepaald project.

Je belangrijkste of meest gebruikte lettertypen blijven te allen tijde geïnstalleerd, maar al je andere favorieten zijn weggestopt, klaar om in een oogwenk te worden gebruikt. Dit geeft u gemakkelijke toegang tot duizenden lettertypen terwijl uw systeem soepel blijft werken met een beheersbaar aantal geïnstalleerde lettertypen.

Aanbevolen: