Hoe u uw Internet Explorer-favorieten kunt beheren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Internet Explorer-favorieten kunt beheren
Hoe u uw Internet Explorer-favorieten kunt beheren
Anonim

Internet Explorer-favorieten zijn super handig als je dezelfde sites opnieuw wilt bezoeken. Sla een favoriet/bladwijzer op in de browser en keer ernaar terug wanneer u die site onmiddellijk weer wilt openen.

Er zijn verschillende aspecten aan het beheren van favorieten. Je kunt er een maken en een bestaande bewerken, en je kunt ook je favorieten in bekende categorieën indelen, ze exporteren zodat je de favorieten op een nieuwe computer kunt openen, ze kunt verwijderen en meer.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Favorieten maken in Internet Explorer

Het maken van een catalogus van uw favoriete sites is de basis van elke bladwijzertool, inclusief die van uw browser. Het toevoegen van IE-favorieten is gemakkelijk te doen en zal nog gemakkelijker worden als je er eenmaal aan gewend bent.

  1. Zoek de website die u als favoriet wilt toevoegen. U kunt dit handmatig doen door de URL in de adresbalk in te voeren, of u kunt een zoekmachine zoals Google gebruiken.
  2. Selecteer de ster in de rechterbovenhoek van Internet Explorer.

    Image
    Image
  3. In het nieuwe venster dat verschijnt, selecteer Toevoegen aan favorieten.

    Image
    Image
  4. Noem het iets gedenkwaardigs. De meeste zijn op de juiste manier vooraf geschreven, maar als dat niet het geval is, wis dan gewoon wat er staat en typ wat je maar wilt.

    Image
    Image

    Een andere manier om snel toegang te krijgen tot dit dialoogvenster is met de CTRL+D sneltoets.

  5. Kies waar u de favoriet wilt opslaan door het menu naast Maken in te selecteren. Om het bijvoorbeeld op de favorietenbalk te laten verschijnen (we zullen dat hieronder bekijken), selecteert u het in de lijst. Je kunt hier ook een gloednieuwe map maken.

    Image
    Image

    Het is niet nodig om favorieten nu te ordenen in dit pop-upvenster, maar het wordt aanbevolen. Het is te gemakkelijk om zo'n snelle favoriet steeds weer opnieuw te maken en ze nooit echt in mappen te ordenen, wat snel een rommelige puinhoop kan creëren die moeilijk te doorzoeken is. We zullen hieronder meer leren over het organiseren van favorieten, maar begrijp voor nu dat er aparte mappen zijn die je kunt maken om je favorieten te categoriseren.

  6. Selecteer Add om de nieuwe favoriet te maken.

    Image
    Image

Een alternatieve methode

Een andere manier om een favoriet op te slaan is met de favorietenbalk. Als het is ingeschakeld (zie hieronder voor meer informatie over het inschakelen), selecteert u het pictogram links van de werkbalk om het direct op te slaan in de favorietenbalk.

Image
Image

Nog een andere manier om IE-favorieten te maken (hoewel het niet nodig is en alleen maar verwarrend kan zijn) is door op het logo links van de URL in de adresbalk te klikken en het ingedrukt te houden en het rechtstreeks naar de Favorieten te slepen Bar.

Waar vind ik favorieten in Internet Explorer

Nieuwe favorieten maken kan leuk zijn als het de eerste keer is dat je eraan begint, maar het is niet zo geweldig als je ze niet kunt vinden!

Het kan gemakkelijk zijn om te denken dat een favoriet is verwijderd of dat je er een bent kwijtgeraakt, maar het is hoogstwaarschijnlijk gewoon misplaatst. Dit kan gebeuren als je vergeet in welke map je het hebt geplaatst of als je gewoon niet zeker weet waar de favorieten van Internet Explorer zijn opgeslagen.

Ze zijn allemaal toegankelijk via het sterpictogram in de rechterbovenhoek van het programma. Selecteer de ster en open vervolgens het tabblad Favorieten om alle mappen te zien, zoals Favorietenbalk, en individuele favorieten die zijn toegevoegd aan Internet Explorer.

Image
Image

Er zijn mogelijk meerdere favorieten aan Internet Explorer toegevoegd zonder uw toestemming. Bijvoorbeeld Bing of fabrikantspecifieke webpagina's. Hieronder leest u hoe u favorieten kunt wissen als u besluit ze te verwijderen.

Nu je de favorieten kunt zien, hoef je er alleen maar een te selecteren om deze te openen. Onmiddellijk zal het favorietenmenu verdwijnen en je zult zien dat de webpagina wordt geladen.

Er zijn toetsen die u kunt gebruiken bij het selecteren van de bladwijzer om de link anders te openen. Als u bijvoorbeeld klikt terwijl u Ctrl ingedrukt houdt, wordt de favoriet in een nieuw tabblad gestart.

De favorietenbalk is een andere manier om favorieten te vinden in Internet Explorer. Deze methode kan de voorkeur hebben als u direct toegang wilt hebben tot uw meest bezochte sites bovenaan de browser, zonder dat u het sterpictogram hoeft te gebruiken.

Om de favorietenbalk in te schakelen als je deze nog niet ziet, druk je op de Alt-toets op je toetsenbord en ga je naar View> Toolbars > Favorietenbalk Er verschijnt een nieuwe werkbalk onder uw geopende tabbladen met alle favorieten die zijn opgeslagen in de Favorietenbalkmap.

Image
Image

Hoe favorieten in mappen te ordenen

Het organiseren van uw IE-bladwijzers is eenvoudig en maakt het een fluitje van een cent om ze later terug te vinden. Je kunt vergelijkbare favorieten in dezelfde map plaatsen, er een maken voor werk en een andere voor online games, enz. Hoe je je favorieten organiseert, is aan jou.

Een manier is vanuit de favorietenbalk. Klik en sleep een bladwijzer langs de werkbalk om ze opnieuw te ordenen.

Een andere methode is via de favorietenknop (de ster rechtsboven):

  1. Selecteer in het stermenu de pijl naar rechts en kies Favorieten organiseren om de bladwijzermanager te openen.

    Image
    Image
  2. Kies Nieuwe map en geef het een relevante naam. Het idee hier is om mappen te maken die voor u logisch zijn, zodat u later, wanneer u de bladwijzers toevoegt en opnieuw opent, gemakkelijk weet waar u moet zoeken.

    Image
    Image
  3. Selecteer de favoriet die je in een map wilt ordenen, en gebruik dan de Move knop om te kiezen in welke map je deze wilt plaatsen; eindig met OK.

    Image
    Image

    Als je de favoriet nog niet hebt gemaakt, kun je de map nu nog steeds maken; voeg de favoriet later gewoon toe en plaats deze in deze map.

    Een andere manier om favorieten te verplaatsen is door te klikken en te slepen naar mappen vanuit het venster Favorieten organiseren.

    U kunt mappen ook naar andere mappen verplaatsen door ze te slepen of door de Move-knop te gebruiken.

Favorieten bewerken in Internet Explorer

Een ander onderdeel van het organiseren van uw Internet Explorer-favorieten is het bewerken ervan. U kunt elke favoriet bewerken zodat deze in uw lijst met bladwijzers wordt weergegeven als een andere naam of zodat wanneer u erop klikt, deze ergens anders naartoe gaat.

Klik met de rechtermuisknop op de favoriet en ga naar Eigenschappen. U ziet de URL van de bladwijzer op het tabblad Web Document; verander het indien nodig. Op het tabblad Algemeen kunt u de namen van Internet Explorer-favorieten hernoemen.

Image
Image

Favorieten verwijderen in Internet Explorer

Soms kom je een favoriet tegen waar je niets aan hebt en waar je niet echt achter kunt komen waarom je hem überhaupt hebt toegevoegd. Of misschien heb je het per ongeluk opgeslagen, of het is een dubbele favoriet of een favoriet die leidt naar een kapotte pagina of website die niet langer actief is.

Ongeacht waarom u de bladwijzer wilt verwijderen, het verwijderen van favorieten uit Internet Explorer is eenvoudig en er zijn verschillende manieren om dit te doen:

Image
Image
  • Klik met de rechtermuisknop op de bladwijzer in de favorietenbalk en selecteer Verwijderen.
  • Zoek de bladwijzer in het venster Favorieten organiseren en klik er met de rechtermuisknop op om de optie Delete te vinden.
  • Druk eenmaal op het sterpictogram in de rechterbovenhoek van Internet Explorer, klik met de rechtermuisknop op de favoriet en kies Delete.
  • Open de map C:\Users [gebruikersnaam] Favorites en verwijder alle Internet Explorer-favorieten tegelijk of afzonderlijk.

Internet Explorer-favorieten exporteren

Bladwijzers exporteren betekent dat u de lijst als back-up in een bestand opslaat. Zodra er een back-up van de favorieten is gemaakt, kunt u ze naar een nieuwe computer kopiëren en de favorieten daar ook gebruiken.

  1. Selecteer het favorietenpictogram (de ster) in de rechterbovenhoek van IE.
  2. Gebruik de pijl-omlaag om Importeren en exporteren. te selecteren

    Image
    Image
  3. Kies Exporteren naar een bestand, en dan Volgende.

    Image
    Image
  4. Kies Favorieten uit de lijst en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  5. Selecteer welke map u wilt exporteren en druk vervolgens op Volgende. Om alles naar een bestand te kopiëren, selecteert u de map bovenaan met de naam Favorieten.

    Image
    Image
  6. Gebruik de Browse knop als u wilt wijzigen waar het bladwijzerbestand wordt opgeslagen en hoe de back-up moet heten.

    Image
    Image

    Het kan overal zijn - je kunt zelfs de standaardlocatie geselecteerd laten - en een naam geven wat voor jou logisch is, onthoud gewoon wat je kiest, zodat je weet waar je moet kijken als het tijd is om de back-up te gebruiken.

  7. Selecteer Export om de back-up te voltooien en het HTM-bestand op te slaan in de map die u hebt opgegeven.

    Image
    Image
  8. U kunt nu het venster verlaten of de Finish-knop gebruiken om terug te keren naar Internet Explorer. Met het HTM-bestand dat op uw computer is opgeslagen, kunt u het via e-mail verzenden, naar een flashstation kopiëren, er online een back-up van maken, het in een andere browser importeren, enz.

Aanbevolen: