CV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

CV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
CV-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige CV-bestanden zijn Corel Versions-bestanden die werken met Corel WordPerfect.
  • Andere, dat zijn CodeView-bestanden, kunnen waarschijnlijk worden geopend met Visual Studio.

Dit artikel legt een aantal formaten uit die de CV-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe elk type te openen en te converteren.

Wat is een cv-bestand?

Een CV-bestand heeft een CV-bestandsextensie en kan gerelateerd zijn aan Corel-versies, als archiefbestandstype, of Microsoft CodeView, waardoor een toepassing voor meerdere schermen mogelijk is die het bewerken en debuggen van broncode ondersteunt.

Sommige CV-bestanden kunnen in plaats daarvan Cvip-bestanden zijn, maar we hebben geen informatie over hoe het wordt gebruikt.

Het algemene gebruik van 'cv' verwijst naar een curriculum vitae, dat lijkt op een langere en meer gedetailleerde versie van een cv. Dus in dit geval kan een "CV-bestand" gewoon verwijzen naar een bestand van elk type (zoals een PDF-, DOCX- of RTF-document) dat wordt gebruikt om een curriculum vitae op te slaan.

Een cv-bestand openen

Image
Image

CV-bestanden die Versions-bestanden zijn, worden geopend met Corel Versions, een add-on-programma dat alleen bestond met Corel WordPerfect 8 en 9. Als u het programma op uw computer hebt, wordt het openen van het bestand meer dan waarschijnlijk gedaan via een soort importmenu en niet alleen door erop te dubbelklikken.

Aangezien het archiefbestanden zijn, kunt u mogelijk bruikbare gegevens uit dit soort cv-bestanden extraheren met behulp van een gratis hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden zoals 7-Zip, maar hierdoor kunt u de bestanden niet gebruiken als een add-on zoals ze eigenlijk bedoeld zijn.

Een CodeView-bestand kan worden geopend met Microsoft Visual Studio, aangezien CodeView een IDE is geworden en is geïntegreerd als onderdeel van de foutopsporingstools van die softwaresuite, maar we hebben dit niet kunnen testen.

Zie Hoe u bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen voor een uitleg over het wijzigen van het programma dat een bestand opent wanneer u erop dubbelklikt, iets wat u moet doen als Windows één programma heeft dat is geconfigureerd om CV-bestanden te openen, maar het is niet degene die je voor hen wilt gebruiken.

Een cv-bestand converteren

We kennen geen enkele bestandsconverter of CV-opener die dit bestandstype naar een ander formaat kan converteren. De hierboven uitgelegde bestandsindelingen lijken alleen nuttig te zijn in de programma's waarvoor ze bedoeld zijn, dus het converteren van een naar een geheel ander formaat zou hoe dan ook geen zin hebben.

Bestandsconversies vereisen een daadwerkelijk conversieproces. Dit betekent dat u niet zomaar een bestand (zoals. CV) kunt hernoemen naar een ander formaat (bijv.. ZIP) en verwachten dat het nieuwe bestand zich op gegevensniveau anders gedraagt. Het enige voordeel van het hernoemen van een bestand in plaats van het te converteren, is dat een ander programma op uw computer wordt gekoppeld aan het openen ervan.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je hebt geprobeerd het bestand te gebruiken met de programma's van hierboven, maar geen geluk hebt gehad om het te openen of te converteren, controleer dan of de bestandsextensie echt ". CV" is en niet alleen iets dat er hetzelfde uitziet. Soms is de reden dat een bestand niet wordt geopend met een specifiek programma, omdat dat ene bestandsformaat wordt verward met een ander.

Het CV-achtervoegsel lijkt bijvoorbeeld veel op CSV, CCV (Crystal Vision Report), CVX en ACV, maar in geen van die voorbeelden kan het bestand worden gebruikt met een CV-opener. Elk van die bestanden vereist verschillende programma's om ze te bekijken of te bewerken, omdat ze een ander formaat hebben.

Als je niet echt een cv-bestand hebt en je weet niet zeker wat je nu moet doen, zoek dan hier op Lifewire of op Google naar de extensie voor meer informatie over het formaat, wat je waarschijnlijk zal leiden naar een geschikt programma of website om het te openen of te converteren.

Een andere optie voor het openen van een bestand dat helemaal niets te maken heeft met de programma's of bestandsindelingen waarover hierboven is gesproken, is om een HEX-editor te gebruiken, zoals HxD, en de koptekst te inspecteren. Dit kan u helpen bij het bepalen van het formaat. Een teksteditor zoals Notepad++ is een ander idee, wat de oplossing zou kunnen zijn als het uiteindelijk alleen maar tekst is.

Als je hier bent gestuit en niet een echt. CV-bestand maar een curriculum vitae-bestand wilt converteren naar PDF, HTML, DOCX of een ander documentformaat, kun je het beste een gratis documentconverter gebruiken zoals FileZigZag.

Aanbevolen: