THEMEPACK-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

THEMEPACK-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
THEMEPACK-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een THEMEPACK-bestand is een Windows-systeemthemabestand.
  • Dubbelklik erop om het automatisch te laden in Windows 11, 10, 8 en 7.

Dit artikel legt uit wat THEMEPACK-bestanden zijn en hoe je ze in Windows kunt gebruiken.

Wat is een THEMEPACK-bestand?

Een bestand met de THEMEPACK-bestandsextensie is een Windows-themapakketbestand. Ze zijn gemaakt door Windows 7 om bureaubladachtergronden met vergelijkbare thema's, vensterkleuren, geluiden, pictogrammen, cursors en schermbeveiligingen toe te passen.

Image
Image

Hoe een THEMEPACK-bestand te openen

THEMEPACK-bestanden worden geopend in Windows 11, 10 en 8, net als in Windows 7. Dit wordt gedaan door te dubbelklikken of dubbeltikken op het bestand; een ander programma of installatiehulpprogramma is niet nodig om de bestanden uit te voeren.

De nieuwere. DESKTHEMEPACK-bestanden zijn niet achterwaarts compatibel met Windows 7, wat betekent dat hoewel. THEMEPACK-bestanden in alle vier de versies van Windows kunnen worden geopend, alleen Windows 11, 10 en 8. DESKTHEMEPACK-bestanden kunnen openen.

Windows gebruikt het CAB-formaat om de inhoud van THEMEPACK-bestanden op te slaan, wat betekent dat ze ook kunnen worden geopend met elk populair compressie-/decompressieprogramma, waarvan de gratis 7-Zip-tool een voorbeeld is. Dit zal niets toepassen of uitvoeren in het THEMEPACK-bestand, maar het zal de achtergrondafbeeldingen en andere componenten die deel uitmaken van dat thema extraheren.

Als je een THEMA-bestand hebt dat geen Windows-thema is, kan het in plaats daarvan een Comodo-themabestand zijn dat wordt gebruikt met Comodo Internet Security en Comodo Antivirus, of een GTK-thema-indexbestand dat in GNOME wordt gebruikt.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan Hoe u bestandsassociaties in Windows kunt wijzigen voor onze handleiding om dat te doen wijzigen.

Een THEMEPACK-bestand converteren

Als je een. THEMEPACK-bestand in Windows 8 of nieuwer wilt gebruiken, is er geen reden om het te converteren omdat het al compatibel is met die versies van Windows, net zoals het is met Windows 7.

Het is echter mogelijk dat u een. THEMEPACK-bestand naar een. THEME-bestand wilt converteren. Dat kan met de gratis Win7 Theme Converter. Nadat u het bestand in dat programma hebt geladen, plaatst u een vinkje bij Theme output type en selecteert u vervolgens Convert.

Als u de nieuwere. DESKTHEMEPACK-bestanden in Windows 7 wilt gebruiken, kunt u het gemakkelijkst, in plaats van de. DESKTHEMEPACK naar een. THEMEPACK-bestand te converteren, het. DESKTHEMEPACK-bestand in Windows 7 openen met de gratis Deskthemepack Installer-tool.

Een andere optie is om het. DESKTHEMEPACK-bestand in Windows 7 te openen met een zip-/unzip-tool, zoals het hierboven genoemde 7-Zip-programma. Hiermee kun je de achtergronden, audiobestanden en al het andere dat je wilt gebruiken kopiëren.

De achtergrondafbeeldingen in een. DESKTHEMEPACK-bestand worden opgeslagen in de map DesktopBackground. U kunt deze afbeeldingen gebruiken wanneer u uw Windows-achtergrond wijzigt om ze toe te passen op Windows 7.

Als je de achtergrondafbeeldingen of audiobestanden naar een ander bestandsformaat moet converteren, gebruik dan een gratis bestandsconverter.

Kan het nog steeds niet openen?

THEMEPACK is een ongewoon lange bestandsextensie (de meeste zijn slechts een paar tekens), maar je zou het nog steeds kunnen verwarren met gelijkaardige bestanden. Wanneer dit gebeurt, moet je vaker wel dan niet een heel andere benadering kiezen bij het openen van het bestand, en dit geldt vooral in het geval van dit bestandsformaat.

PACK-bestanden kunnen bijvoorbeeld op het eerste gezicht op de een of andere manier gerelateerd lijken aan Windows-themabestanden. Maar in werkelijkheid zouden het gewoon gecomprimeerde JAR-bestanden kunnen zijn, iets waar het programma Pack200 verantwoordelijk voor is.

Meer over Windows-thema's

Windows slaat ook thema's op met de THEME-bestandsextensie, maar dat zijn gewoon tekstbestanden. Ze beschrijven kleuren en stijlen die het thema zou moeten hebben, maar platte tekstbestanden kunnen geen afbeeldingen en geluiden bevatten. THEMA-bestanden verwijzen dan gewoon naar die items die elders zijn opgeslagen.

Windows stopte met het gebruik van. THEMEPACK-bestanden in Windows 8 en verving ze door thema's met de. DESKTHEMEPACK-extensie. Windows 11 gebruikt uitsluitend THEMA-bestanden.

Je kunt gratis THEME- en THEMEPACK-bestanden rechtstreeks van Microsoft downloaden.

FAQ

    Hoe verwijder je een themapakket op Windows 10?

    Ga naar Windows-instellingen > Apps, scroll naar beneden, selecteer het thema en klik op VerwijderenNadat het is verwijderd, gaat u naar Windows-instellingen > Personalisatie > Thema's , klikt u met de rechtermuisknop op het thema en selecteert u Verwijderen om het volledig van je computer te verwijderen.

    Hoe maak ik een themapakket voor Windows 10?

    Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad, selecteer Personalize en ga naar Themes. Selecteer een achtergrond, accentkleur, Windows-geluid en muiscursor. Klik op de Save theme knop, voer een naam in voor het thema en klik op Save.

    Hoe zet ik mijn themapakket over naar een andere computer?

    U kunt alleen aangepaste thema's exporteren. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad, selecteer Personalize en ga naar Themes Klik met de rechtermuisknop op het thema dat u wilt overzetten, selecteerThema opslaan om te delen , voer een naam in voor het bestand en sla het thema op uw bureaublad op. Breng het bestand over naar de andere pc en open het om het daar te installeren.

Aanbevolen: