ChromeOS Flex kan moeite hebben om een beroep te doen op gewone mensen

Inhoudsopgave:

ChromeOS Flex kan moeite hebben om een beroep te doen op gewone mensen
ChromeOS Flex kan moeite hebben om een beroep te doen op gewone mensen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google's ChromeOS Flex is een nieuw, gratis beschikbaar, cloudgecentreerd besturingssysteem dat is ontworpen om de levensduur van oudere maar volledig functionele apparaten te verlengen.
  • Experts denken dat het besturingssysteem instellingen zal aantrekken met hordes van dergelijke apparaten, die het niet erg vinden dat het besturingssysteem beperkt is.
  • Het besturingssysteem zou moeite hebben om mensen aan te trekken die waarschijnlijk beter gediend zijn met een volwaardig besturingssysteem zoals Linux.

Image
Image

Google wil je helpen wat meer service uit je oude, weinig krachtige computer te halen, maar het lijkt erop dat het een mes in een vuurgevecht brengt.

Google's gratis besturingssysteem, ChromeOS Flex, is nu beschikbaar voor iedereen om te installeren op hun resource-uitgehongerde Windows- en Mac-machines. Echter, net als de versie op Chromebooks, is ChromeOS Flex een cloudgecentreerd aanbod dat zeer beperkt is in functies, in tegenstelling tot andere volwaardige doe-het-zelf-besturingssystemen zoals Linux. Maar experts denken dat hier meer speelt.

"Ik denk dat het een vergissing is om ChromeOS Flex te zien als een doe-het-zelf-besturingssysteem op dezelfde manier als iemand bijvoorbeeld iemand zou zien die een oude laptop nieuw leven inblaast door Linux te installeren", Chris Thornett, voormalig redacteur van Linux User & Developer magazine, vertelde Lifewire via e-mail. "De [primaire] doelgroep van Chrome OS Flex zijn grote bedrijven, scholen en de onderwijssector."

Besparen van stortplaatsen

Graham Morrison, voormalig redacteur van Linux Format en Linux Voice magazine, is het ermee eens en gelooft dat ChromeOS Flex populair genoeg zal zijn om zichzelf in stand te houden.

"Er zijn veel organisaties met oude hardware die ze anders niet kunnen gebruiken, en Linux-distributies voor dergelijke hardware vereisen enige expertise", vertelde Morrison via e-mail aan Lifewire.

ChromeOS Flex is sinds februari 2022 beschikbaar voor gebruikers met vroege toegang. Google heeft ongeveer 300 apparaten van alle populaire leveranciers gecertificeerd om met Flex te werken en werkt eraan om meer apparaten aan de lijst toe te voegen.

"Net als te veel zon, kunnen opgeblazen software, onhandige hardware en beveiligingsproblemen ongewenste schade veroorzaken", legt Thomas Riedl, Director of Product, Enterprise en Education bij Google, uit terwijl hij Flex aankondigde. "Gelukkig is ChromeOS Flex precies de zonnebrandcrème die je oude apparaten nodig hebben."

Riedl stelt dat ChromeOS Flex bedrijven en scholen zal helpen de levensduur te verlengen van de vele volledig functionele apparaten in hun inventaris die niet kunnen voldoen aan de groeiende eisen van moderne besturingssystemen zoals Windows 11 en macOS 12.

"Het is beter [dat] die apparaten aan het werk worden gezet in plaats van op een vuilstort te belanden", zei Morrisson.

Mensen kunnen ChromeOS Flex net zo gemakkelijk implementeren via opstartbare USB's als IT-afdelingen het via het bedrijfsnetwerk op meerdere apparaten kunnen installeren. In combinatie met de Chrome Enterprise Upgrade bieden deze nieuwe Flex-apparaten zakelijke gebruikers het voordeel van beheer op afstand.

Beperkt beroep

Ondanks al zijn voordelen, wijst Thornett erop dat ChromeOS Flex nog beperkter is dan ChromeOS op Chromebooks, en tenzij de uitgebreide lijst met beperkingen wordt aangepakt, is het onwaarschijnlijk dat het zich bij de competitie van doe-het-zelf-besturingssystemen zoals Linux zal voegen.

Hij wijst specifiek op het gebrek aan ondersteuning voor de Play Store en Android-apps, eraan toevoegend dat de ondersteuningspagina's ook veel hardwarecomponenten documenteren die niet werken op ondersteunde apparaten, zoals vingerafdruklezers, bepaalde poorten, connectoren en veel meer.

Image
Image

Thornett is ook verbijsterd over de systeemvereisten van ChromeOS Flex, die een computer met een 64-bits processor, minimaal 4 GB RAM en 16 GB opslagruimte nodig hebben. Hij voerde aan dat dit het soort specificatie is dat je zou verwachten voor Windows 10, wat logisch is als het doel van Google alle niet-ondersteunde Win 10-apparaten zijn.

"Maar waarom zou een technisch onderlegde doe-het-zelver een meer beperkende versie van ChromeOS op hun oude laptop plaatsen als ze een lichtgewicht versie van Linux zoals Lubuntu kunnen installeren?" vroeg Thornet retorisch. "Het is alsof je een huis bezit en besluit om in een tent in je keuken te gaan wonen. Eigenzinnig, maar niet bepaald verstandig."

Zoals de zaken er nu voor staan, denkt Thornett niet dat ChromeOS Flex de wereld in vuur en vlam zal zetten als een doe-het-zelf-besturingssysteem. Hoewel onze experts geen tekenen van Google zien dat het achter niet-zakelijke mensen aangaat, is Thornett van mening dat als Google een consumentenecosysteem van eigen bodem rond het besturingssysteem ziet ontstaan, het zich snel zal aanpassen om tegemoet te komen aan hun behoeften. vereisten.

"Sommige mensen zullen content zijn om binnen de beperkingen van ChromeOS Flex te werken en voornamelijk via de webbrowser te werken, zodat ze een paar extra jaren uit een oude Windows-laptop kunnen persen", meende Thornett. "Maar met een beetje moeite zou je een andere versie van Linux kunnen draaien met meer mogelijkheden en functionaliteit."

Aanbevolen: