Zelfs een opnieuw uitgebrachte HomePod kan dezelfde oude problemen hebben, maken experts zich zorgen

Inhoudsopgave:

Zelfs een opnieuw uitgebrachte HomePod kan dezelfde oude problemen hebben, maken experts zich zorgen
Zelfs een opnieuw uitgebrachte HomePod kan dezelfde oude problemen hebben, maken experts zich zorgen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het gerucht gaat dat Apple volgend jaar de HomePod opnieuw zal uitbrengen.
  • De originele HomePod stond bekend om zijn uitstekende geluidskwaliteit, maar een slechte digitale assistent.
  • Experts zijn bang dat Siri het opnieuw uitgebrachte product opnieuw zal hinderen.
Image
Image

Als Apple volgend jaar een nieuwere versie van de originele, grotere HomePod uitbrengt, maken experts zich zorgen dat het dezelfde Siri-problemen zou kunnen hebben als de eerste keer.

Recente geruchten hebben dat Apple een nieuwe HomePod op ware grootte klaarmaakt voor release begin 2023, en er wordt ook een bijgewerkte versie van de HomePod mini verwacht. Maar de terugkeer van de grotere HomePod doet de tongen kwispelen vanwege de uitstekende geluidskwaliteit van het origineel. Een vernieuwd model zou daar waarschijnlijk op voortbouwen, maar sommige experts zijn al bang dat de achilleshiel van de spreker een matte Siri zal zijn - een slimme assistent die bekend staat om zijn instabiliteit en onvermogen om te doen wat hem wordt gevraagd.

"Ik ben absoluut bezorgd dat Siri het zou kunnen teleurstellen", vertelde Apple-journalist Connor Jewiss aan Lifewire via een direct bericht. "Voor mij is Siri een van de grootste functies die zich het meest misdraagt."

Een nieuwe HomePod klinkt geweldig

De originele HomePod, voor het eerst uitgebracht in februari 2018, werd goed ontvangen vanwege de uitstekende geluidskwaliteit. Het koppelen van twee in een stereopaar verbeterde de zaken aanzienlijk, waardoor een geluidsbeeld ontstond dat slechts één probleem had: de dure vraagprijs van $ 349. Apple corrigeerde uiteindelijk de koers door de HomePod mini uit te brengen voor $ 99, maar hij is veel kleiner en kan daardoor niet concurreren met het rijke, volle geluid van de grotere HomePod. De originele HomePod blijft fel begeerd door audiofielen, ondanks dat hij in 2021 werd stopgezet. Interessant is dat de prijs van gebruikte HomePods omhoogschoot zodra de slimme luidspreker werd stopgezet, wat suggereert dat er nog steeds vraag was, maar niet voor de prijs die Apple aanrekende. Pas toen het te laat was om er een te kopen, tenminste.

Een enkele HomePod is redelijk goed, en een enkele HomePod mini is voldoende. Een matched pair is uitstekend.

Naast de geluidskwaliteit zou een nieuwe, grote HomePod naar verluidt profiteren van een beter aanraakscherm met ondersteuning voor multi-touch, waardoor mensen mogelijk Siri kunnen omzeilen voor meer opdrachten. En dat zou niet slecht zijn, aangezien de digitale assistent van Apple regelmatig wordt bespot als een van de zwakste aspecten van HomePods.

Maar dan is er Siri

Hoe goed het ook klonk, de HomePod is nooit hersteld van die hoge prijs. Een van de problemen waar mensen het meest over klaagden, was Siri, de digitale assistent van Apple die debuteerde op de iPhone en zich later over de hele line-up van Apple verspreidde."De inconsistentie van Siri is wat me echt stoort", zei app-ontwikkelaar Mario Guzmán via Twitter.

Andere klachten gaan vaak over Siri's weigering om correct te reageren op veelvoorkomende verzoeken, waarbij ze soms weigerden een opdracht uit te voeren die dagen en soms uren geleden werkte. Zoeken op sociale media naar de term "Siri zuigt" kan een verhelderende ervaring zijn en is misschien een indicatie van het probleem dat Siri heeft, zowel technologisch als qua imago bij het publiek.

Slimme luidsprekers met Amazon's Alexa en Google Assistant zijn daarentegen veel betrouwbaarder. De Echo Dot is bijvoorbeeld een kleine en goedkope luidspreker - die vaak voor ongeveer $ 25 in de uitverkoop wordt verkocht - die profiteert van misschien wel de beste digitale assistent op de markt. Apple staat niet toe dat assistenten van derden worden gebruikt op HomePods, waardoor mensen met Siri blijven zitten. Siri is de laatste tijd natuurlijk verbeterd, maar het begon zijn slimme luidsprekerleven zo ver achter op de concurrentie dat het nog steeds moeite heeft om de achterstand in te halen.

Breng het terug naar geluid

Maar de Echo- en Google Assistant-aangedreven luidsprekers hebben allemaal één probleem in de ogen van HomePod-fans. Ze klinken niet zo goed als een HomePod, en daar houden kopers van de grotere speaker vaak aan vast. De verwachting is dat een vernieuwde HomePod het voortouw zal blijven nemen op het gebied van geluidskwaliteit, wat voor sommige mensen misschien geen probleem is. Voor hen is de manier waarop muziek klinkt het enige dat telt. HomePod is de beste slimme luidspreker, ondanks Siri. Of, in het geval van sommige mensen, meerdere slimme luidsprekers.

"Gekoppelde HomePods is niet additief, het is multiplicatief. Een enkele HomePod is redelijk goed, en een enkele HomePod mini is voldoende. Een gekoppeld paar is uitstekend ", Mike Wuerthele, hoofdredacteur van AppleInsider (die negen HomePods heeft thuis), vertelde Lifewire via een direct bericht. Dat is een terugkerend thema onder sommige HomePod-gebruikers: ze zijn bereid verder te kijken dan Siri's tekortkomingen om het best mogelijke geluid te krijgen.

Aanbevolen: