HFS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

HFS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
HFS-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een HFS-bestand is een HFS-schijfkopiebestand.
  • Open er een in Windows met 7-Zip of PeaZip.
  • Gebruik een bestandsconverter om de bestanden in het HFS-bestand te converteren.

Dit artikel legt uit wat HFS-bestanden zijn en waarom ze worden gebruikt, plus hoe je er een kunt openen in Windows en macOS.

Wat is een HFS-bestand?

Een bestand met de HFS-bestandsextensie is een HFS-schijfkopiebestand. HFS staat voor hiërarchisch bestandssysteem en is het bestandssysteem dat op een Mac-computer wordt gebruikt om te beschrijven hoe bestanden en mappen moeten worden gestructureerd.

Dit bestand organiseert de gegevens op dezelfde manier, behalve dat alle bestanden in een enkel bestand zijn opgenomen met de bestandsextensie. HFS. Ze worden soms opgeslagen in DMG-bestanden.

HFS-bestanden lijken op andere schijfkopiebestanden omdat ze worden gebruikt om veel gegevens op te slaan en te ordenen in één beheersbaar bestand dat gemakkelijk kan worden overgedragen en naar believen kan worden geopend.

Image
Image

HFS is ook de afkorting voor een gratis webserver genaamd HTTP File Server, maar HFS-bestanden hebben niet per se iets te maken met die serversoftware.

Hoe een HFS-bestand te openen

U kunt HFS-bestanden openen op een Windows-computer met elk populair compressie-/decompressieprogramma. Twee van onze favorieten zijn 7-Zip en PeaZip, die beide de inhoud van een HFS-bestand kunnen decomprimeren (uitpakken).

HFSExplorer is een andere optie. Met dit programma kunnen Windows-gebruikers zelfs Mac-geformatteerde harde schijven lezen die het HFS-bestandssysteem gebruiken.

Mac OS X 10.6.0 en nieuwer kunnen native HFS-bestanden lezen, maar er niet naar schrijven. Een manier om deze beperking te omzeilen is door een programma als FuseHFS te gebruiken. Als u het. HFS-bestand op een Mac hernoemt naar. DMG, moet het besturingssysteem het bestand onmiddellijk als een virtuele schijf aankoppelen wanneer u het opent.

Linux-gebruikers zouden in staat moeten zijn om het. HFS-bestand te hernoemen zodat het de. DMG-bestandsextensie heeft en het vervolgens aan te koppelen met deze commando's (waarbij de padnamen worden vervangen door uw eigen informatie):


mkdir /mnt/img_name

mount /path_to_image/img_name.dsk /mnt/img_name -t hfs -o loop

Hoewel het onwaarschijnlijk is met HFS-bestanden op je computer, is het mogelijk dat meer dan één programma dat je hebt geïnstalleerd het formaat ondersteunt, maar het programma dat als het standaardprogramma is ingesteld, is niet het programma dat je wilt gebruiken. Als dit het geval is, bekijk dan hoe u bestandskoppelingen in Windows kunt wijzigen voor instructies over het wijzigen van het programma.

Een HFS-bestand converteren

Veel bestandsformaten kunnen worden geconverteerd met behulp van een gratis bestandsconverter, maar we kennen er geen die een HFS-schijfkopiebestand naar een ander formaat kan opslaan.

Eén ding dat u echter kunt doen, is de bestanden handmatig "converteren". Dit betekent gewoon dat de inhoud van het HFS-bestand moet worden uitgepakt met behulp van een hierboven vermeld hulpprogramma voor het uitpakken van bestanden. Zodra alle bestanden in een map zijn opgeslagen, kunt u ze opnieuw inpakken in een ander archiefformaat zoals ISO, ZIP of 7Z met een van de bovenstaande compressieprogramma's.

Als je niet het HFS-bestand probeert te converteren, maar in plaats daarvan het bestandssysteem HFS, naar een ander bestandssysteem zoals NTFS, heb je misschien geluk met een programma als Paragon NTFS-HFS Converter.

Kan het nog steeds niet openen?

Als het bestand niet normaal opent met de programma's die hierboven zijn gelinkt, en een conversie niet helpt, lees dan de bestandsextensie opnieuw. Je zou het verkeerd kunnen lezen, in welk geval je te maken zou kunnen hebben met een heel ander bestandsformaat.

HSF is bijvoorbeeld een gelijkaardige extensie, maar het staat voor HOOPS Stream Format en wordt gebruikt als een CAD-bestandsformaat. Geen van de bovenstaande informatie zal u helpen er een te openen, omdat het niets te maken heeft met HFS-bestanden.

HAS is een andere bestandsextensie die verward kan worden met HFS. Die wordt gebruikt voor bestanden die zijn geschreven in de Haskell-programmeertaal.

Aanbevolen: