Hoe dia's te koppelen in Google Presentaties

Inhoudsopgave:

Hoe dia's te koppelen in Google Presentaties
Hoe dia's te koppelen in Google Presentaties
Anonim

Wat te weten

  • Ga op de website naar Insert > Link om een bestemmingsdia te kiezen.
  • Tik in de app op Link invoegen om te kiezen waar de link moet komen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u vanuit een Google Presentaties-presentatie naar een andere dia kunt linken. Instructies voor zowel de desktopwebsite als de mobiele app zijn inbegrepen.

Hoe te linken naar een dia in Google Presentaties

Het is net zo eenvoudig als het kiezen van het bronobject en de bestemmingsdia, maar de richtingen verschillen een beetje tussen de website en de app.

Link dia's van de website

Gebruik het Insert menu om de hyperlink optie te vinden.

  1. Markeer de tekst of selecteer het object/de afbeelding waarvoor u een hyperlink wilt maken.

    Wees voorzichtig met wat je hier kiest. Als je tekst bovenop een groot object hebt, zou je per ongeluk het object kunnen kiezen als je echt een link naar de tekst wilt toevoegen.

  2. Ga naar Insert > Link, of druk op Ctrl+K (Windows) of Command+K (Mac).

    Image
    Image
  3. Selecteer de dia waarnaar u wilt linken. Als u het niet kunt vinden, kiest u Dia's in deze presentatie om alleen die dia's te bekijken.

    Image
    Image

Link dia's vanuit de app

Tik en houd het item vast om de hyperlinkoptie te zien.

  1. Selecteer het object of houd de tekst ingedrukt om het te markeren (dubbeltik op de tekst om de bewerkingsmodus te openen).
  2. Tik op Link invoegen. Als je deze optie niet ziet, kun je ofwel geen hyperlink toevoegen aan dat specifieke object, of het staat in het overloopmenu (de drie puntjes).
  3. Zoek en selecteer de dia waarnaar u wilt linken. Alle dia's in uw presentatie worden weergegeven in het Slides menu.
  4. Tik op het vinkje in de rechterbovenhoek om de link op te slaan en zorg ervoor dat u ook het vinkje linksboven in het volgende scherm selecteert om de wijzigingen die u in de dia hebt aangebracht op te slaan.

    Image
    Image

Hyperlinks bewerken in Google Presentaties

Je kunt op elk moment de gemaakte hyperlinks wijzigen of verwijderen.

Selecteer de hyperlink eenmaal om een klein menu te laten verschijnen. Gebruik de tweede link (in de app Bewerken link) om te wijzigen welke dia moet verschijnen wanneer erop wordt geklikt, of gebruik de derde link (Remove link in de app) om die hyperlink volledig te verwijderen.

Image
Image

U kunt ook de opmaak van de link wijzigen om de kleur aan te passen of de onderstreping van de hyperlink te verwijderen. U kunt dit doen om de tekst beter te laten aansluiten bij het algemene thema van de dia, zodat het opgaat in en eruitziet als andere items in de diavoorstelling, in plaats van een voor de hand liggende link.

Om dat te doen, markeert u de tekst en gebruikt u vervolgens het opmaakmenu om de gewenste wijzigingen aan te brengen. In het onderstaande voorbeeld met de letter C hebben we de onderstreping verwijderd en de zwarte tekstkleur hersteld, zodat deze meer lijkt op de tekst van de andere dia's. De link werkt nog steeds ondanks de opmaakwijzigingen.

Image
Image

Bottom Line

Als je naar de volgende dia in een presentatie wilt gaan, is het gebruikelijk om ergens op de dia te klikken. Als je echter een specifieke dia hebt waar je naar wilt gaan (waarvan je al een hyperlink hebt gemaakt) moet je ervoor zorgen dat je die link selecteert wanneer het tijd is om toegang te krijgen tot de dia die je wilt presenteren.

Waarom interne hyperlinks nuttig zijn

Een presentatie vloeit natuurlijk van de eerste dia naar de tweede, en dan de derde, enzovoort. Als er dingen zijn die u eerder wilt behandelen dan dat ze zouden worden gepresenteerd tijdens het natuurlijke verloop van de diavoorstelling, kunt u er van tevoren naar toe springen via hyperlinks. Het is in wezen een snelkoppeling naar waar je ook heen wilt.

Misschien heb je helemaal aan het einde van de presentatie een dia met citaten die bronnen biedt voor de gegevens die je bespreekt. Het maken van een hyperlink biedt een gemakkelijke manier om vanuit al uw dia's naar die dia te linken, zodat u niet door mogelijk tientallen dia's hoeft te klikken om de dia te bereiken die u nu wilt presenteren, en u hoeft ook niet alle citaten uit te persen in elke dia die ze nodig heeft. Als je die bronnen tijdens de presentatie wilt laten zien, ze zijn nu slechts een klik verwijderd.

Een ander handig gebruik van een hyperlink is om terug te linken naar de eerste dia van elke andere dia, misschien omdat je een inhoudsopgave gebruikt om de diavoorstelling te schetsen. Gelinkte dia's zijn ook handig als u een walkthrough maakt, zoals een software-tutorial, omdat specifieke objecten die u hebt gehyperlinkt, rechtstreeks naar de dia kunnen gaan die details over dat item geeft.

FAQ

    Waarom kan ik geen link invoegen in Google Presentaties?

    U moet een object selecteren voordat u een link kunt invoegen. Zorg ervoor dat er een blauw vak staat rond het object dat u wilt koppelen.

    Hoe koppel ik een video in Google Presentaties?

    Als u een video wilt insluiten in Google Presentaties, gaat u naar Insert > Video en selecteert u Google Drive, op URL, of gebruikt u de YouTube zoekbalk. Kies een video en klik op Select om deze in te voegen.

    Hoe link ik naar een pdf in Google Presentaties?

    U kunt de PDF naar een afbeelding converteren en op die manier invoegen. U kunt ook de PDF uploaden naar uw Google Drive, met de rechtermuisknop op het bestand klikken en Link ophalen selecteren. Voeg vervolgens de link in Google Presentaties in.

Aanbevolen: