Hoe objecten te groeperen in Google Presentaties

Inhoudsopgave:

Hoe objecten te groeperen in Google Presentaties
Hoe objecten te groeperen in Google Presentaties
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de objecten die u wilt groeperen en klik op Arrange > Group.
  • Degroepering opheffen: selecteer de groep en klik vervolgens op Arrange > Ungroup.
  • Als je niet kunt groeperen, zorg er dan voor dat je er meerdere hebt geselecteerd en dat het objecten zijn die kunnen worden gegroepeerd.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u objecten kunt groeperen in Google Presentaties en, als u van gedachten verandert, ook hoe u de groepering in Presentaties opheft.

Hoe te groeperen op Google Presentaties

Groeperen is een handige functie in Google Presentaties waarmee u meerdere objecten of elementen tegelijk kunt verwerken door ze in een groep te plaatsen. Dit is een omkeerbare bewerking, dus u kunt de objecten later altijd weer degroeperen als u van gedachten verandert of een fout maakt.

Zo groepeer je objecten in Google Presentaties:

  1. Open je presentatie en selecteer de objecten die je wilt groeperen.

    Image
    Image

    U kunt klikken en slepen om meerdere objecten te selecteren, of u kunt op shift drukken en vervolgens op afzonderlijke objecten klikken.

  2. Klik op Arrange.

    Image
    Image
  3. Klik op Groep.

    Image
    Image

    U kunt ook op CTRL+ ALT+ G drukken in Windows of CMD+ ALT+ G op Mac, of klik met de rechtermuisknop en selecteer Group.

  4. De objecten zijn nu gegroepeerd, zodat u ze als een eenheid kunt verplaatsen en beheren.

Hoe objecten in Google Presentaties te degroeperen

Als je per ongeluk te veel objecten hebt toegevoegd, of als je de groep gewoon niet meer nodig hebt, kun je de groepering van objecten in Google Presentaties op elk moment opheffen. De objecten behouden alle wijzigingen die erin zijn aangebracht terwijl ze zich in de groep bevonden, maar door de groepering op te heffen kunt u de objecten onafhankelijk van elkaar verplaatsen en wijzigen.

Hier leest u hoe u objecten in Google Presentaties kunt degroeperen:

  1. Open je presentatie en selecteer een groep objecten.

    Image
    Image
  2. Klik Schikken.

    Image
    Image
  3. Klik op Groep opheffen.

    Image
    Image

    Je kunt ook op CTRL+ ALT+ SHIFT+ drukken G op Windows of CMD+ ALT+ SHIFT+ G op Mac, of klik met de rechtermuisknop en selecteer Ungroup.

  4. De objecten zijn nu gedegroepeerd.

Bottom Line

Groeperen is een functie in Google Presentaties waarmee u een aantal objecten of elementen tegelijk kunt verwerken. Wanneer u elementen groepeert, kunt u de groep verplaatsen en blijft elk element op zijn plaats ten opzichte van de andere elementen. Het verplaatsen van een groep werkt hetzelfde als het verplaatsen van objecten in Google Presentaties, en u kunt de groep ook op andere manieren vergroten/verkleinen, roteren en wijzigen, maar de afzonderlijke elementen zijn er nog steeds en u kunt ze op elk gewenst moment uit de groep verwijderen. Dit is handig als u de grootte van meerdere objecten tegelijk wilt wijzigen en ze daarna afzonderlijk wilt verplaatsen.

Waarom kan ik geen objecten groeperen in Google Presentaties?

Als u objecten in Google Presentaties niet kunt groeperen omdat de optie Groepsobjecten grijs is, zijn er een aantal mogelijke oorzaken. Deze optie is alleen beschikbaar als er meerdere objecten zijn geselecteerd, dus zorg ervoor dat al uw objecten zijn geselecteerd. Als u op meerdere objecten klikt zonder shift ingedrukt te houden, blijft alleen het laatst aangeklikte object geselecteerd. De groepsoptie wordt ook grijs weergegeven als de objecten al gegroepeerd zijn. Als de optie degroeperen niet grijs wordt weergegeven, betekent dit dat de objecten momenteel al zijn gegroepeerd.

De andere reden die ervoor kan zorgen dat de groepsoptie grijs wordt weergegeven, kan zijn dat sommige objecten niet kunnen worden gegroepeerd. U kunt bijvoorbeeld een ingevoegde YouTube-video niet groeperen met andere objecten. Als u uw objecten hebt geselecteerd door te klikken en te slepen, probeer dan shift ingedrukt te houden en op afzonderlijke objecten te klikken, en controleer vervolgens of de groepsoptie grijs is elke keer dat u een nieuw object selecteert. Als om de een of andere reden een bepaald object het probleem veroorzaakt, kun je het identificeren en buiten de groep laten.

FAQ

    Hoe voeg ik audio toe aan Google Presentaties?

    Als u audio aan Google Presentaties wilt toevoegen, gaat u naar SoundCloud, zoekt u de gewenste soundtrack, selecteert u Share en kopieert u de URL. Selecteer een plaats op de Google Slide en ga naar Insert > Link. Plak de link en selecteer Toepassen.

    Hoe voeg ik video toe aan Google Presentaties?

    Als u een video wilt insluiten in Google Presentaties, selecteert u een plek in de dia waar u de video wilt hebben. Ga naar Insert > Video, navigeer naar de video en selecteer deze om deze toe te voegen. Of u kunt de URL van de video invoeren. Klik met de rechtermuisknop op de video en selecteer Format Options om de grootte en specificaties van de video aan te passen.

    Hoe voeg ik een hangende inspringing toe aan Google Presentaties?

    Als u een hangende inspringing aan Google Presentaties wilt toevoegen, markeert u de tekst. Klik en sleep in het liniaalgebied op het besturingselement voor inspringen totdat de tekst is ingesprongen waar u wilt. Selecteer het linker inspringende besturingselement en sleep het naar de plaats waar u de eerste regel tekst wilt laten beginnen. Wanneer u de linker inspringing loslaat, wordt de hangende inspringing gemaakt.

Aanbevolen: