GBA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

GBA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
GBA-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een GBA-bestand is een Game Boy Advance ROM-bestand.
  • Open er een met KiGB, mGA en andere emulators.
  • Converteren naar. CIA met Ultimate GBA VC Injector voor 3DS.

Dit artikel legt uit wat een GBA-bestand is en hoe je er een op je computer kunt openen of converteren.

Wat is een GBA-bestand?

Een bestand met de. GBA-bestandsextensie is een Game Boy Advance ROM-bestand. Het is een exacte kopie van een Game Boy Advance-videogame.

Als je een GBA-bestand op je computer hebt staan, betekent dit dat de game is gekopieerd van de alleen-lezen geheugenchip (ROM) op de console. Je kunt het op je computer of mobiele apparaat gebruiken met een emulator, net alsof het op de Game Boy Advance wordt gespeeld.

Sommige Game Boy Advance ROM-bestanden kunnen andere bestandsextensies gebruiken, zoals GB of AGB, maar ze zouden nog steeds hetzelfde moeten werken als GBA-bestanden.

Image
Image

GBA is ook een afkorting voor generieke bootstrapping-architectuur en op grafieken gebaseerd algoritme, maar die termen hebben niets te maken met Game Boy Advance-bestanden.

Hoe een GBA-bestand te openen

Emulators zoals KiGB kunnen worden gebruikt om het GBA-bestand te openen. Dat programma werkt op Windows-, macOS- en Linux-computers.

Enkele andere opties voor het spelen van GBA-games op uw pc zijn Visual Boy Advance, DreamGBA, RascalBoy Advance, Boycott Advance, mGBA en BatGBA.

Sommige van die GBA-spelers hebben mogelijk een archiefformaat zoals 7Z, dus je hebt een programma zoals 7-Zip nodig om ze te openen.

Om een GBA-bestand op een Android te openen, zijn er verschillende opties in de Google Play Store. Het Game Boy Advance-ROM kan ook in ZIP-formaat zijn - het zal bij veel emulators op dezelfde manier worden geopend.

Voor een iPhone GBA-emulator heb je misschien geluk met GBA4iOS. Het is niet verkrijgbaar in de officiële App Store, maar als het je lukt om het op je apparaat te installeren, kun je het gratis gebruiken om GBA-games op je iPhone te spelen zonder dat je je telefoon hoeft te jailbreaken.

Een manier om GBA4iOS gratis naar je iPhone te kopiëren, is door het GBA4iOS IPA-bestand te downloaden en naar je telefoon te kopiëren met Cydia Impactor of Diawi. Deze methoden werken echter niet altijd en zijn zelden compatibel met de nieuwste iOS-release.

Als je iPhone gejailbreakt is, probeer dan GBA.emu eens.

Een GBA-bestand converteren

De gratis Ultimate GBA VC Injector voor 3DS-tool kan GBA naar CIA converteren. Als je het bestand in de CTR Important Archive-indeling hebt, kun je de game op een Nintendo 3DS installeren. Het programma is klein en volledig draagbaar, dus het hoeft niet geïnstalleerd te worden om het te gebruiken.

Je kunt het GBA-bestand ook converteren naar NDS, een andere bestandsextensie die wordt gebruikt voor Nintendo DS-game-ROM-bestanden. Daarvoor heb je misschien geluk met het gratis, draagbare NDStation-programma.

Sommige Game Boy Advance ROM-bestanden gebruiken in plaats daarvan de. AGB- of. GB-bestandsextensie, maar ze moeten nog steeds dezelfde indeling hebben als GBA-bestanden. Dus in plaats van bijvoorbeeld een GBA naar AGB-converter nodig te hebben, kunt u proberen het GBA-bestand te hernoemen om de AGB-bestandsextensie te gebruiken. Het is technisch gezien geen conversie, maar het zou in dit geval moeten werken, aangezien de bestandsextensies meestal voor hetzelfde formaat worden gebruikt.

Kan het nog steeds niet openen?

Een bestand dat niet wordt geopend met een Game Boy Advance-emulator, is waarschijnlijk niet echt een videogamebestand. Het kan gemakkelijk zijn om andere formaten voor Game Boy Advance-bestanden te verwarren als u de bestandsextensie verkeerd leest.

GBR lijkt bijvoorbeeld veel op GBA, ook al is het misschien helemaal niet gerelateerd aan Game Boy Advance-bestanden. De meeste GBR-bestanden zijn waarschijnlijk Gerber-bestanden die printplaatontwerpen opslaan; andere kunnen penseelbestanden zijn die worden gebruikt met de GIMP-afbeeldingseditor.

Vergelijkbaar is de GPA-bestandsextensie. Met slechts één letter van GBA, zou het gemakkelijk zijn om te denken dat het kan worden gebruikt met een GBA-emulator. GPA-bestanden zijn echter hoogstwaarschijnlijk GenePix Batch Settings-bestanden die alleen werken met software die verband houdt met GenePix Microarray Systems.

Als je een Game Boy Advance ROM-bestand dat eindigt op de GB-bestandsextensie niet kunt openen, heb je mogelijk te maken met een GenBank-gegevensbestand. Het gebruikt hetzelfde GB-achtervoegsel, maar heeft niets te maken met videogames of de Game Boy Advance. In plaats daarvan worden GB-bestanden geopend met DNA Baser Sequence Assembler of Genome Compiler.

Als je niet echt een Game Boy Advance ROM-bestand hebt, onderzoek dan de bestandsextensie waarmee je bestand eindigt. Zolang het formaat relatief nog in gebruik is, zou het vrij eenvoudig moeten zijn om erachter te komen hoe het bestand te openen of te converteren naar een bruikbaar formaat.

FAQ

    Hoe patch ik een GBA-ROM?

    Er zijn twee GBA ROM-types: IPS en UPS, dus bepaal welk type u wilt patchen. Vervolgens kunt u een IPS- of UPS-patchprogramma van derden downloaden en uitvoeren om het ROM te patchen.

    Hoe verwijder ik een opgeslagen bestand op GBA?

    Selecteer in het hoofdmenu Systeeminstellingen > Gegevensbeheer > Verwijderen Opgeslagen gegevens. Selecteer vervolgens de gametitel waarvan je het opslagbestand wilt verwijderen en selecteer vervolgens Delete All Save Data for this Software.

Aanbevolen: