ACO-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ACO-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ACO-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige ACO-bestanden zijn kleurenbestanden die worden gebruikt door Adobe Photoshop.
  • Als het geen kleurenbestand is, kan uw bestand een project zijn dat door ArCon wordt gebruikt.

Dit artikel beschrijft twee bestandsindelingen die de ACO-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u beide typen kunt openen.

Wat is een ACO-bestand?

Een bestand met de ACO-bestandsextensie is een Adobe Photoshop-kleurenbestand dat een verzameling kleuren opslaat.

Sommige ACO-bestanden kunnen in plaats daarvan projectbestanden zijn die worden gebruikt met de ArCon-architectuursoftware, maar we hebben er heel weinig informatie over.

Image
Image

ACO is ook een afkorting voor technologietermen die geen verband houden met een bestandsindeling, zoals analoog centraal kantoor, gemiddelde communicatie-overhead, en toegangscontroleobject.

Hoe een ACO-bestand te openen

ACO-bestanden die kleurenbestanden zijn, kunnen op een aantal manieren worden geopend met Adobe Photoshop:

  • De gemakkelijkste methode is via Edit > Presets > Preset Manager. Wijzig Preset Type: in Swatches en kies vervolgens Load om naar het ACO-bestand te bladeren.
  • Een andere manier is om toegang te krijgen tot het Window > Swatches menu. Rechtsboven in het kleine venster dat opent (waarschijnlijk rechts van het programma) zit een knop. Selecteer het en kies vervolgens Swatches importeren of Swatches laden.
Image
Image

Als je zoekt naar het ACO-bestand dat je wilt openen, zorg er dan voor dat het bestandstypefilter is ingesteld op ACO en niet op ACT, ASE of iets anders.

Hoewel je je eigen aangepaste stalen in Photoshop kunt maken (via de Save Swatches optie met behulp van de tweede methode hierboven), bevat het programma er een handvol van wanneer het voor het eerst wordt geïnstalleerd. Deze bevinden zich in de Presets\Color Swatches\ map van de installatiemap en worden automatisch geladen wanneer het programma wordt geopend.

De naam van elke kleur wordt ook opgeslagen in dit bestand, dat u kunt zien door de muisaanwijzer over de kleur te bewegen in het venster Stalen in Photoshop.

De online afbeeldingseditor Photopea kan ook ACO-bestanden importeren via een vergelijkbaar stalenmenu als Photoshop. Open dat paneel via Window > Swatches en selecteer vervolgens Load. ACO in het paneel.

ACO-projectbestanden zijn gekoppeld aan software ArCon (planTEK).

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kunt u het standaard geopende programma voor ACO-bestanden in Windows wijzigen.

Een ACO-bestand converteren

Dit is een speciaal formaat dat alleen in Photoshop wordt gebruikt, dus er is geen reden om het naar een ander formaat te converteren. Photoshop kan het bestand zelfs niet zien/doorbladeren/openen als het is opgeslagen onder een andere bestandsextensie, dus het zou nutteloos zijn om het te converteren.

Hoewel ACO-bestanden een uitzondering zijn, is het in dit geval normaal dat je een gratis bestandsconverter kunt gebruiken om het ene bestandsformaat naar het andere te converteren, zoals je kunt met populaire formaten zoals DOCX en MP4.

Projectbestanden zoals die worden gebruikt door ArCon worden normaal gesproken opgeslagen in een eigen formaat dat alleen nuttig is binnen het programma dat ze heeft gemaakt. Bovendien, aangezien het een projectbestand is, bevat het waarschijnlijk andere dingen die relevant zijn voor het project, zoals afbeeldingen, texturen, enz., dus het is onwaarschijnlijk dat het naar een ander formaat kan worden geconverteerd.

Kan het nog steeds niet openen?

Als uw bestand niet correct wordt geopend met de hierboven beschreven programma's, controleer dan nogmaals de bestandsextensie om te bevestigen dat deze echt ". ACO" en niet iets dat er gewoon hetzelfde uitziet. Sommige bestanden hebben vergelijkbare achtervoegsels, ook al zijn ze niet gerelateerd en kunnen ze niet op dezelfde manier worden geopend.

ACF- en AC3-bestanden lijken bijvoorbeeld opvallend veel op elkaar, maar moeten niet precies als ACO-bestanden worden behandeld.

AC-bestanden zijn een ander voorbeeld. Ze gebruiken een bestandsextensie die slechts één letter verwijderd is, maar die in feite niets te maken heeft met Photoshop en ArCon. In plaats daarvan kunnen AC-bestanden Autoconf-scripts of AC3D 3D-bestanden zijn.

FAQ

    Hoe sla ik een ACO-bestand op als een ASE-bestand?

    Ga in Adobe Creative Cloud naar het deelvenster Stalen, selecteer het Menu-pictogram in de rechterbovenhoek en kies vervolgens Stalen exporteren voor Exchange. Door het ACO-bestand op te slaan als een ASE kunt u het bestand openen in andere Adobe CC-programma's zoals Illustrator.

    Hoe voeg ik een staal toe aan een ACO-bestand?

    Importeer het ACO-bestand in Photoshop en selecteer vervolgens Plus (+) in de rechterbenedenhoek. U kunt dan naar Menu > Export Selecteer Stalen gaan om een nieuw ACO-bestand met de meegeleverde stalen op te slaan.

Aanbevolen: