ESD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ESD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ESD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Sommige ESD-bestanden zijn Windows Electronic Software Download-bestanden.
  • Ze worden automatisch door Windows gebruikt, dus het is niet nodig om er een handmatig te openen.
  • U kunt er echter een converteren naar WIM met Wim Converter.

Dit artikel beschrijft drie indelingen die ESD-bestanden gebruiken, inclusief hoe u elk type kunt openen en wat uw opties zijn om uw bestand naar een ander bestandsformaat te converteren.

Wat is een ESD-bestand?

Een bestand met de ESD-bestandsextensie is een bestand dat is gedownload met de toepassing Electronic Software Download van Microsoft, dus het bestand zelf wordt een Windows Electronic Software Download-bestand genoemd. Het slaat een gecodeerd Windows Imaging Format (. WIM) bestand op.

U ziet dit bestand mogelijk bij het upgraden van het Windows-besturingssysteem. Dit is vaak het geval bij het downloaden van een bestand van de website van Microsoft om iets als Windows 11. te installeren

Andere ESD-bestanden kunnen in plaats daarvan helemaal niets met elkaar te maken hebben en staan voor een ExpertScan Survey Document-bestand - dit soort wordt gebruikt met de Expert Scan-software om enquêtes, formulieren en/of rapporten op te slaan. Weer andere kunnen casebook-bestanden zijn die zijn gemaakt met EasyStreet Draw.

Image
Image

Hoe een ESD-bestand te openen

ESD-bestanden van Microsoft mogen niet handmatig worden geopend (tenzij u ze converteert, zoals hieronder beschreven). In plaats daarvan gebruikt Windows ze intern tijdens het updateproces.

Ze worden vaak samen met WIM-bestanden (Windows Imaging Format) opgeslagen in de map \AppData\Local\Microsoft\ van de gebruiker, onder de submap \WebSetup\Download\.

ExpertScan Survey-documentbestanden kunnen worden geopend met Expert Scan, een programma van AutoData.

De crashdiagramtool EasyStreet Draw wordt gebruikt om dat soort ESD-bestanden te openen.

Andere software kan ook ESD-bestanden gebruiken, maar niet voor software-upgrades of document- of diagrambestanden. Als geen van de bovenstaande ideeën werkt om het te openen, is het waarschijnlijk in geen van beide formaten. Op dit moment is het waarschijnlijk slim om een teksteditor te gebruiken - het kan gewoon een normaal tekstdocument zijn, maar als dat niet het geval is, kan dit nog steeds leesbare informatie opleveren die u kan helpen het formaat te identificeren waarin het zich bevindt.

Een ESD-bestand converteren

Wim Converter is een gratis tool die Microsoft ESD-bestanden converteert naar WIM of SWM (een gesplitst WIM-bestand). Het gratis NTLite-programma kan er ook een opslaan in WIM.

ESD Decrypter kan worden gebruikt om een ESD naar ISO te converteren. Aangezien dit programma wordt gedownload via een ZIP-archief, hebt u mogelijk een gratis bestandsextractor zoals 7-Zip nodig om het te openen.

ESD Decrypter is een opdrachtregelprogramma, dus het is zeker niet zo eenvoudig te gebruiken als een programma met een gebruikersinterface. Er is een zeer nuttig ReadMe.txt-bestand dat bij de download wordt geleverd, dat u zal helpen begrijpen hoe u het bestand kunt converteren.

Als je uiteindelijk op zoek bent naar een manier om op te starten naar een ESD-bestand, volg dan de bovenstaande instructies om het bestand naar ISO te converteren en lees vervolgens Hoe je een ISO-bestand op een USB-station brandt of Hoe je een ISO-bestand naar een dvd. U moet ook de opstartvolgorde in het BIOS wijzigen, zodat uw computer opstart vanaf de schijf of het flashstation.

ExpertScan Survey Document-bestanden kunnen naar PDF worden geëxporteerd met behulp van de hierboven genoemde Expert Scan-software.

Kan het nog steeds niet openen?

Als geen van de bovengenoemde programma's je helpt bij het openen van je bestand, is de kans groot dat je niet echt met een ESD-bestand te maken hebt, wat het geval kan zijn als je de bestandsextensie verkeerd hebt gelezen.

EDS-bestanden lijken bijvoorbeeld op de een of andere manier met elkaar te maken te hebben, maar aangezien de bestandsextensies in werkelijkheid anders zijn, is dit een goede indicatie dat de formaten ook verschillen, wat betekent dat ze verschillende programma's nodig hebben om te kunnen werken.

Als je merkt dat het achtervoegsel op je bestand niet ". ESD" leest, onderzoek dan de bestandsextensie die het nodig heeft om meer te weten te komen over de programma's die verantwoordelijk zijn voor het openen of converteren ervan.

FAQ

    Zijn ESD-bestanden opstartbaar?

    ESD-bestanden kunnen worden opgestart nadat ze naar ISO zijn geconverteerd met een tool zoals ESD Decrypter of NTLite. Dubbelklik na het converteren op het ISO-bestand om het op een cd in Windows te branden. Of download een gratis tool zoals Rufus om het ISO-bestand op een USB-station te branden.

    Hoe converteer ik ESD naar ISO met NTLite?

    Ga eerst naar het tabblad Image in NTLite en selecteer Add om het ESD-bestand toe te voegen, of u kunt de bestand in NTLite. Selecteer vervolgens de Besturingssystemen hoofdmap > Convert > selecteer WIM (Standaard, bewerkbaar) > OK Kies vervolgens de uitgepakte WIM-map > selecteer Create ISO, en geef de map een naam.

Aanbevolen: