Hoe u uw Facebook-wachtwoord kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Facebook-wachtwoord kunt wijzigen
Hoe u uw Facebook-wachtwoord kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer de pijl omlaag in de rechterbovenhoek en kies Instellingen en privacy > Instellingen> Beveiliging en inloggen > Wachtwoord wijzigen.
  • Als je je wachtwoord bent vergeten, ga dan naar Facebook.com en selecteer Wachtwoord vergeten. Gebruik uw e-mailadres of telefoonnummer om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • Je kunt ook naar de Facebook-identiteitspagina gaan of de functie Vertrouwde contacten gebruiken om je account te herstellen.

Of je nu vermoedt dat iemand ongeautoriseerde toegang heeft gekregen tot je Facebook-account of je bent gewoon je Facebook-wachtwoord vergeten zodat je niet kunt inloggen, je kunt je wachtwoord eenvoudig opnieuw instellen op de Facebook-website of met de iOS- of Android-Facebook app.

Is je Facebook-account gehackt? Je kunt je Facebook-account mogelijk herstellen als je een paar stappen onderneemt om dingen op te helderen.

Wijzig uw Facebook-wachtwoord in Facebook-accountinstellingen

Als je al bent aangemeld bij je Facebook-account of je kunt inloggen en je wachtwoord wilt wijzigen, kun je met deze stappen de klus klaren.

  1. Terwijl u bent aangemeld bij uw account op de Facebook.com-website, selecteert u de pijl omlaag in de rechterbovenhoek en kiest u Instellingen en privacy> Instellingen.

    Als je de Facebook-app gebruikt, tik je op het menu-pictogram bovenaan de Android-app of onderaan de iOS-app. Scrol vervolgens omlaag om te tikken op Instellingen en privacy > Instellingen.

    Image
    Image
  2. Select Security and Login > Wachtwoord wijzigen.

    Image
    Image
  3. Voer uw huidige wachtwoord en een nieuw wachtwoord in. Voer nogmaals het nieuwe wachtwoord in. Als u klaar bent, selecteert u Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image

    Sla je nieuwe wachtwoord ergens veilig op, zoals in een wachtwoordbeheerder.

Wijzig uw Facebook-wachtwoord als u uw wachtwoord bent vergeten

Als je je niet kunt aanmelden bij Facebook omdat je je wachtwoord bent vergeten, moet je een ander proces volgen.

  1. Ga naar Facebook in een webbrowser of open de Facebook-app op je mobiele apparaat. Probeer in te loggen op uw account met uw e-mailadres en elk wachtwoord dat u denkt te kunnen onthouden.

    Als je inloggegevens onjuist zijn, heb je geen toegang tot je account.

  2. Navigeer niet weg van de pagina of de app. Selecteer in plaats daarvan Wachtwoord vergeten? onder de inlogvelden.

    Image
    Image
  3. Afhankelijk van de accountgegevens die u aan uw Facebook-account hebt gekoppeld, wordt u gevraagd uw wachtwoord opnieuw in te stellen met een van de volgende drie methoden:

    • Verificatie via uw Google-account (met Gmail)
    • Verificatie via een e-mailadres
    • Verificatie via een telefoonnummer

    Maak uw keuze en kies Doorgaan.

    Image
    Image

    Als je ervoor kiest om je wachtwoord opnieuw in te stellen met je telefoonnummer, kun je dit niet doen als je twee-factor-authenticatie hebt ingeschakeld met dat nummer. U moet een ander telefoonnummer of een e-mailadres gebruiken.

  4. Volg de instructies op het scherm om het verificatieproces te voltooien. Voer uw nieuwe Facebook-wachtwoord in de gegeven velden in en selecteer Doorgaan.

    Afhankelijk van de methode die je kiest, ontvang je mogelijk een sms- of e-mailbericht met een code die je moet invoeren op Facebook voor verificatiedoeleinden.

  5. Sla je nieuwe wachtwoord ergens veilig op. Elk van de beste wachtwoordmanagers kan een uitstekende oplossing zijn om uw wachtwoord op te slaan.

Als u geen toegang heeft tot uw telefoonnummer of e-mailadres voor uw account

Als je geen toegang meer hebt tot het telefoonnummer of e-mailadres dat je momenteel aan je Facebook-account hebt gekoppeld, stelt Facebook een paar verschillende dingen voor die je kunt proberen om weer toegang te krijgen:

  • Gebruik de identiteitspagina van Facebook: Ga naar Facebook.com/login/identity in een webbrowser en zoek uw Facebook-account. Volg daarna de instructies die u zijn gegeven om te proberen opnieuw toegang te krijgen.
  • Her toegang tot het gekoppelde e-mailaccount: probeer uw toegang te herstellen met een gekoppeld Gmail-wachtwoord, iCloud Mail-wachtwoord of Windows Live Hotmail-wachtwoord. Ga dan verder met het opnieuw instellen van je Facebook-wachtwoord met dat e-mailadres.

Je kunt ook proberen een Yahoo-accountwachtwoord of een e-mailwachtwoord te herstellen met macOS Keychain.

Gebruik vertrouwde contacten: als je deze functie instelt met je Facebook-account, kun je je vertrouwde contacten gebruiken om weer toegang te krijgen zonder een telefoonnummer of e-mailadres.

Aanbevolen: