De Netflix-snelheidstest gebruiken

Inhoudsopgave:

De Netflix-snelheidstest gebruiken
De Netflix-snelheidstest gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open Fast.com of download de FAST Speed Test-app. De test start onmiddellijk.
  • Selecteer op het resultatenscherm Toon meer info om latentiemetingen te zien en toegang te krijgen tot de instellingen.
  • Aanbevolen snelheden van Netflix: 3 Mbps voor SD, 5 Mbps voor HD en 25 Mbps voor Ultra HD/4K.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je verbinding kunt testen om te zien of deze snel genoeg is om Netflix te streamen.

De Netflix-internetsnelheidstest gebruiken

Je kunt de streamtest vanaf Netflix uitvoeren met de FAST Speed Test-app of via de Fast.com-website. Ze werken allebei op precies dezelfde manier.

  1. Open Fast.com of download de FAST Speed Test-app. De Netflix-snelheidstest-app werkt op Android, iPhone en iPad:
  2. De test start onmiddellijk. Wacht enkele seconden totdat het klaar is.

    Image
    Image
  3. Op dit punt kun je de snelheid opnemen en aannemen dat deze nauwkeurig is, maar het is altijd het beste om het een paar keer uit te voeren om een gemiddelde te krijgen. Er kan een hapering zijn geweest bij de eerste test, of iets anders op het netwerk kan het eerste nummer hebben beïnvloed.
  4. Op het resultatenscherm kun je Toon meer info selecteren om latentiemetingen te zien en om toegang te krijgen tot de instellingen. Met de instellingen kun je opties aanpassen zoals de minimale en maximale parallelle verbindingen en de testduur. Je kunt die instellingen laten staan als je niet zeker weet waar ze voor dienen.

Wat is Fast.com?

Ben je van plan om 4K Netflix-video's naar je 4K Ultra HD-tv te streamen? Fast.com is de officiële Netflix-snelheidstestwebsite die u kunt gebruiken om uw internetsnelheid te testen om te zien of uw verbinding snel genoeg is om Netflix te streamen.

De Netflix-snelheidstest verschilt van andere snelheidstestsites, want in plaats van je verbinding te testen met een willekeurige server ergens ter wereld waar je misschien nooit echt verbinding mee maakt, wordt gebruik gemaakt van het contentleveringssysteem van Netflix.

Dat gezegd hebbende, je kunt het nog steeds gebruiken als een algemene snelheidstestoplossing, zelfs als je geen Netflix-abonnee bent. Fast.com is ook handig als u van plan bent u te abonneren op een van de Netflix-streamingplannen van lagere kwaliteit. U weet of uw netwerk snel genoeg is om Netflix-video's te verwerken of dat u uw internetabonnement moet upgraden.

De Fast.com Netflix-snelheidstest werkt overal ter wereld en vanaf verschillende apparaten, zoals telefoons, tablets en smart-tv's.

Internetsnelheid voor het streamen van Netflix

Nu je de snelheid hebt bepaald die je kunt bereiken tussen je apparaat en de Netflix-servers, is het belangrijk om te weten of het snel genoeg is om Netflix te streamen, vooral als je van plan bent Ultra HD/4K-video's te bekijken.

Netflix heeft een lijst met aanbevolen internetsnelheden voor verschillende videokwaliteiten. Vergelijk uw snelheid met hun lijst om te zien of uw netwerk geschikt is voor het streamen van dat soort video's:

  • 3 Mbps wordt aanbevolen voor SD-kwaliteit
  • 5 Mbps wordt aanbevolen voor HD-kwaliteit
  • 25 Mbps wordt aanbevolen voor Ultra HD/4K-kwaliteit

Hoewel dit de aanbevolen snelheden zijn, kun je misschien rondkomen met minimale Netflix-streamingsnelheden.

Kunt u uw internet sneller maken?

Als de Netflix-snelheidstest je een getal laat zien dat niet zo snel is als wat Netflix aanbeveelt, kan dit betekenen dat je internet te traag is voor Netflix. Maar wees niet te snel met het downgraden van je Netflix-abonnement of vermijd een abonnement; er zijn twee manieren om de internetsnelheid te begrijpen.

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is dat u misschien beta alt voor een snelheid die volledig in staat is om 4K-video's of video's van andere kwaliteit te streamen, maar er zijn andere factoren die uw snelheid beperken tot de servers van Netflix. Kijk wat u kunt doen om uw internet te versnellen voor enkele ideeën, zoals het beperken van bandbreedte-eisende toepassingen op het netwerk.

Als je na het bekijken van deze oplossingen nog steeds te lage snelheden krijgt, bevindt je je misschien in een situatie waarin de snelheid waarvoor je beta alt gewoon te laag is om Netflix te streamen. Uw enige optie in dit geval is om uw internetabonnement te upgraden door contact op te nemen met uw ISP.

Aanbevolen: