Hoe vriendschapsverzoeken op Facebook te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe vriendschapsverzoeken op Facebook te blokkeren
Hoe vriendschapsverzoeken op Facebook te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer Delete op een verzoek om alleen die ene te blokkeren.
  • Website: Instellingen & privacy > Instellingen > Privacy > Wie kan je vriendschapsverzoeken sturen? > Vrienden van vrienden.
  • App: Instellingen & privacy > Instellingen > Profielinstellingen > Privacy > Wie kan je vriendschapsverzoeken sturen? > Vrienden van vrienden.

Dit artikel legt uit hoe je vriendschapsverzoeken op Facebook kunt blokkeren. Het behandelt hoe u een specifiek verzoek kunt verwijderen dat u wilt weigeren en hoe u kunt beperken wie u vriendschapsverzoeken kan sturen. Deze aanwijzingen zijn van toepassing op de desktopwebsite en de mobiele app.

Hoe FB-vriendschapsverzoeken te beperken

Je kunt vriendschapsverzoeken niet volledig blokkeren, maar je kunt je privacy-instellingen aanscherpen om beter te definiëren wie je een verzoek kan sturen.

Om dit te doen, wijzigt u uw privacy-instelling voor vriendschapsverzoeken in Vrienden van vrienden. Op die manier moet de persoon al bevriend zijn met een van je bestaande vrienden om je vriendschap aan te vragen. Dit helpt voorkomen dat vreemden je Facebook-profiel zien.

  1. Gebruik het menu rechtsboven op de pagina om Instellingen & privacy > Instellingen. te selecteren

    Image
    Image
  2. Selecteer Privacy in de linkerkolom op de desktopsite, of Profielinstellingen > Privacyvanuit de mobiele app.
  3. In de Hoe mensen u vinden en contact met u opnemen selecteert u Wie kan u vriendschapsverzoeken sturen?.

  4. Verander Iedereen in Vrienden van vrienden.

    Image
    Image

Een vriendschapsverzoek blokkeren

Het verzoek stoppen is een andere manier om te reageren op ongewenste vriendschapsverzoeken. Als je de bovenstaande stappen liever niet volgt, kun je in plaats daarvan je profiel open genoeg houden zodat vreemden nog steeds om je vriendschap kunnen vragen, maar je hebt nog steeds controle over wie je accepteert.

Je kunt een vriendschapsverzoek op twee manieren blokkeren, afhankelijk van hoe hardnekkig de gebruiker probeert je vriend te zijn:

Het vriendschapsverzoek weigeren

De typische manier om te reageren op een verzoek om vrienden te worden op Facebook door iemand met wie je niet wilt omgaan, is door het verzoek eenvoudigweg te weigeren. Je hebt twee opties wanneer iemand je een verzoek stuurt: kies Verwijderen om het te blokkeren, of Bevestigen om het toe te staan.

Selecteer de notifications knop in de rechterbovenhoek van de website of app om recente vriendschapsverzoeken te bekijken.

Image
Image

Om alle openstaande vriendschapsverzoeken te zien, ga je naar de pagina Vriendschapsverzoeken op Facebook. Als je de app gebruikt, tik je op Find Friends op je profielpagina, gevolgd door Requests.

Blokkeer de gebruiker

Blokkeer de persoon op Facebook als je hun verzoek hebt afgewezen, maar ze zullen niet stoppen met het verzenden van andere verzoeken. Dit voorkomt dat ze jou ook berichten sturen, dus als je echt niets met de persoon te maken wilt hebben, en het weigeren van hun vriendschapsverzoek zal ze niet van je afhouden, blokkeren is echt je laatste optie.

Een vriendschapsverzoek stoppen

De bovenstaande stappen bieden manieren om te voorkomen dat een vriendschapsverzoek van iemand anders naar je toekomt, maar je kunt ook het tegenovergestelde doen en je vriendschapsverzoek stoppen dat je naar iemand anders hebt gestuurd.

Een gemakkelijke manier om dit te doen, is door je verzonden vriendschapsverzoeken op Facebook te bekijken. Van daaruit kun je Annuleren verzoek selecteren om het onmiddellijk te stoppen.

FAQ

    Hoe blokkeer ik iemand op Facebook?

    Om een Facebook-gebruiker te blokkeren, ga je eerst naar zijn/haar profiel. Klik of tik op het menu More (drie stippen) onder hun kopafbeelding en selecteer vervolgens Block. Als je iemand blokkeert, kunnen ze je profiel niet zien, geen reacties achterlaten of je vinden in de zoekresultaten.

    Hoe blokkeer ik een pagina op Facebook?

    Je kunt een pagina op dezelfde manier blokkeren als een persoonlijk profiel. Ga naar de pagina en ga vervolgens naar More > Block. Wanneer je een pagina blokkeert, zie je deze niet in je aanbevelingen, en je ziet geen berichten die mensen die je volgt erop delen.

Aanbevolen: