Hoe iemand op Facebook te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe iemand op Facebook te blokkeren
Hoe iemand op Facebook te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Bureaublad: Selecteer pijl omlaag en ga naar Instellingen en privacy > Instellingen > Blokkeren. Voer naast Block Users een gebruikersnaam in en selecteer vervolgens Block.
  • App: Ga naar de pagina van de gebruiker die je wilt blokkeren en kies More (pictogram met drie stippen) > Block. Selecteer Block om te bevestigen.
  • Een geblokkeerde gebruiker kan niet met je communiceren of je berichten zien. Evenzo kun je die van hen niet zien. Stuur een nieuw vriendschapsverzoek om de blokkering op te heffen.

Iemand blokkeren op Facebook is een manier om jezelf te beschermen tegen giftige personen, intimidatie of mensen met wie je niet wilt communiceren. In deze handleiding laten we u zien hoe u iemand kunt blokkeren die Facebook gebruikt op de desktop en de mobiele Facebook-app voor iOS en Android.

Hoe blokkeer je iemand op Facebook (desktop)

Het is gemakkelijk om iemand te blokkeren die Facebook gebruikt op een Windows-, Mac- of Linux-desktop.

  1. Ga naar Facebook.com in een webbrowser.
  2. Selecteer het Account pictogram (pijl omlaag).

    Image
    Image
  3. Selecteer Instellingen en privacy.

    Image
    Image
  4. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het linkermenuvenster Blocking.

    Image
    Image
  6. Voer in het vak Block Users de naam in van de persoon of pagina die u wilt blokkeren en selecteer vervolgens Block.

    Image
    Image
  7. Kies in de lijst Block People de specifieke persoon of pagina die je wilt blokkeren en selecteer vervolgens Block.

    Image
    Image
  8. Er verschijnt een bevestigingsvenster waarin de gevolgen van het blokkeren van iemand worden uitgelegd. Selecteer Block [name]. om door te gaan

    Image
    Image
  9. Je hebt de gebruiker geblokkeerd op Facebook, en hun naam verschijnt op je Block users lijst.

    Image
    Image

    Je kunt ook naar de profielpagina gaan van de persoon die je wilt blokkeren en de drie stippen in de menubalk rechtsboven selecteren. Selecteer Block en selecteer vervolgens Block nogmaals om te bevestigen.

  10. Als u van gedachten verandert, selecteert u Deblokkeren > Bevestigen om deze gebruiker te deblokkeren. Je moet nog een vriendschapsverzoek sturen om alle contacten te herstellen.

    Image
    Image

    Nadat je iemand hebt gedeblokkeerd, moet je een paar dagen wachten voordat je hem weer kunt blokkeren.

Hoe blokkeer je iemand in de Facebook-app

Het is ook mogelijk om iemand te blokkeren met de mobiele Facebook-app voor iOS of Android.

  1. Ga naar de profielpagina van de persoon die je wilt blokkeren.
  2. Tik op Meer (drie stippen) onder en rechts van de naam van de persoon.
  3. Tik op Block.
  4. Tik in de bevestigingspop-up nogmaals op Block.

    Image
    Image

    Tik ook op het Facebook-pictogram in het onderste menu en tik vervolgens op Instellingen > BlockingTik op Toevoegen aan geblokkeerde lijst en voer de naam in van de persoon die je wilt blokkeren. Tik op Block en tik vervolgens nogmaals op Block om te bevestigen.

  5. Je hebt de persoon geblokkeerd op Facebook.

    Om de persoon te deblokkeren, tikt u op het Facebook-pictogram in het onderste menu en tikt u vervolgens op Instellingen > Blocking . Tik op Deblokkeren naast de naam van de geblokkeerde persoon.

Image
Image

Blokkeren versus snoozen, niet meer volgen of ontvrienden

Blocken is iets anders dan iemand ontvrienden, snoozen of iemand niet meer volgen. Voordat je besluit iemand te blokkeren, moet je kijken of een andere actie geschikter is.

Sluimeren

Als je een Facebook-vriend snoozet, zie je hun berichten 30 dagen niet, wat helpt als je even pauze nodig hebt.

Niet meer volgen

Niet meer volgen betekent dat je de berichten van iemand niet ziet, wat handig is als je een connectie wilt behouden, maar niet wilt zien wat de persoon deelt. Het is gemakkelijk om de persoon opnieuw te volgen als je van gedachten verandert.

Ontvrienden

Ontvrienden is een stap verder dan het ontvolgen, door de berichten van de persoon uit je feed te verwijderen en te voorkomen dat ze je niet-openbare berichten kunnen zien. Als je van gedachten verandert, stuur ze dan een nieuw vriendschapsverzoek om je relatie te hervatten.

Blokkeren

Blokkeren is ernstiger dan de andere opties. Wanneer je een Facebook-gebruiker blokkeert, kunnen ze niet met je communiceren of iets zien dat je plaatst, en je zult geen van hun berichten of opmerkingen zien. Het zal zijn alsof je onzichtbaar bent voor elkaar op Facebook.

De geblokkeerde gebruiker kan je niet uitnodigen voor evenementen, je profiel zien of je een expresbericht sturen via Messenger. Als je besluit de blokkering van de persoon op te heffen, stuur hem dan een nieuw vriendschapsverzoek.

Je kunt iedereen op Facebook blokkeren, of ze nu een huidige Facebook-vriend zijn of niet.

Redenen om iemand op Facebook te blokkeren

Er zijn verschillende redenen waarom mensen anderen op Facebook blokkeren. Als er sprake is van stalking, intimidatie of pesterijen, geeft het blokkeren van iemand op Facebook de persoon minder toegang tot je leven. Als er ruzie is tussen vrienden of familieleden, kan iemand ervoor kiezen een gebruiker te blokkeren om mogelijke toekomstige interacties te voorkomen.

Wat je reden ook is om iemand te blokkeren, blokkeren is anoniem. Facebook stelt geblokkeerde personen niet op de hoogte van hun geblokkeerde status.

Aanbevolen: