Hoe zoekopdrachten van uw Facebook-profiel te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe zoekopdrachten van uw Facebook-profiel te blokkeren
Hoe zoekopdrachten van uw Facebook-profiel te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer op Facebook.com de pijl omlaag > Instellingen en privacy > Instellingen > Privacy.
  • Vind de Hoe mensen u vinden en contact met u opnemen om uw zoekinstellingen voor profielen aan te passen.
  • Tik in de app op Menu > Instellingen en privacy > Instellingen >Hoe mensen u vinden en contact met u opnemen.

Dit artikel legt uit hoe je je Facebook-privacy-instellingen kunt wijzigen om te beperken wie je kan opzoeken via je e-mailadres, telefoonnummer of zelfs een Google-zoekopdracht op je naam.

Er is momenteel geen privacyinstelling waarmee je kunt voorkomen dat je profielvermelding wordt weergegeven in de zoekresultaten van Facebook. Dus als iemand naar je zoekt door je naam of andere persoonlijke informatie die ze mogelijk over je weten in het zoekveld van Facebook te typen, kan je profiellijst mogelijk nog steeds verschijnen.

Zoekopdrachten van uw Facebook-profiel beperken via e-mailadres, telefoonnummer en zoekmachines

Je kunt de privacy-instellingen van Facebook.com aanpassen in een webbrowser of via de mobiele Facebook-app. U kunt als volgt bepalen wie u op internet kan vinden:

  1. Selecteer in de rechterbovenhoek de pijl omlaag en kies Instellingen en privacy.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het menu aan de linkerkant Privacy.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Hoe mensen u vinden en contact met u opnemen. U kunt de volgende zoekinstellingen aanpassen:

    • Wie kan je opzoeken met het e-mailadres dat je hebt opgegeven? Kies Vrienden, Vrienden van vrienden of Alleen ik om dit soort zoekopdrachten te beperken.
    • Wie kan je opzoeken met het telefoonnummer dat je hebt opgegeven? Kies Vrienden, Vrienden van vrienden of Alleen ik om dit soort zoekopdrachten te beperken.
    • Wilt u dat zoekmachines buiten Facebook naar uw profiel linken? Selecteer Bewerken en schakel Zoeken toestaan uit zoekmachines buiten Facebook om naar uw profiel te linken.
    Image
    Image

    Als je de toestemming uitschakelt om zoekmachines buiten Facebook toe te staan om naar je profiel te linken, moet je mogelijk even wachten voordat deze van kracht wordt. Uw profiel is mogelijk nog enige tijd doorzoekbaar in zoekmachines nadat u deze instelling heeft uitgeschakeld.

Privacy-instellingen beheren met de Facebook-app

Je kunt ook bepalen wie je profiel kan vinden via de Facebook-app:

  1. Tik in het onderste menu (iOS) of het bovenste menu (Android) op het Menu pictogram.
  2. Tik op Instellingen en privacy.
  3. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Publiek en zichtbaarheid en tik op Hoe mensen u vinden en contact met u opnemen.
  5. Tik op een van de opties om uw privacyvoorkeuren in te stellen.

    Image
    Image

Bottom Line

Als hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer dat je gebruikt voor je Facebook-account vaak wordt gebruikt voor bijvoorbeeld professionele doeleinden, wil je misschien voorkomen dat professionele connecties die je maakt je vinden op Facebook. Dit kan vooral het geval zijn als je Facebook voornamelijk om persoonlijke redenen gebruikt en geen vriendschapsverzoeken wilt ontvangen van je professionele connecties.

Blokkeer zoekopdrachten voor privacy

Als je een online influencer of een bekende persoon bent, wil je ook geen Facebook-vriendschapsverzoeken of berichten ontvangen van mensen die je niet kent. Als je openbare e-mailadres of telefoonnummer is gekoppeld aan je Facebook-account, of als je Facebook-profiel gemakkelijk kan worden gevonden in zoekmachines, maak je het voor fans en volgers gemakkelijker om contact met je op te nemen via je Facebook-profiel.

Zelfs als geen van de twee hierboven beschreven scenario's op jou van toepassing is, kan het een goed idee zijn om je Facebook-zoekbaarheid te beperken als extra privacyvoorzorgsmaatregel voor het geval iemand je probeert te zoeken via e-mail, telefoon nummer, Google of een andere zoekmachine.

Facebook verandert de manier waarop ze uw persoonlijke informatie regelmatig beschermen en delen, vaak zonder voorafgaande kennisgeving. Het is aan jou, de gebruiker, om ervoor te zorgen dat je Facebook-zoekinstellingen zijn ingesteld op het niveau van privacy en beveiliging waarmee je vertrouwd bent.

Aanbevolen: beperk wie u vriendschapsverzoeken kan sturen

Als je serieus wilt voorkomen dat vreemden of ongewenste mensen je vriendschapsverzoeken sturen, kun je overwegen om mensen die geen gemeenschappelijke vrienden zijn van je huidige vrienden te blokkeren.

U kunt dit doen vanuit hetzelfde gedeelte waar u de bovenstaande privacy-instellingen hebt aangepast (onder Hoe mensen u vinden en contact met u opnemen in Privacy/Privacy-instellingen). Verander Wie kan je vriendschapsverzoeken sturen van Iedereen in Vrienden van vrienden.

Dus als je in de zoekresultaten van Facebook verschijnt wanneer iemand die je niet kent naar je naam of andere persoonlijke informatie zoekt, kunnen ze je geen vriendschapsverzoek sturen, tenzij ze al vrienden zijn met op minstens één van je vrienden.

FAQ

    Hoe voorkom ik dat Facebook mijn zoekopdrachten bijhoudt?

    Als u wilt voorkomen dat Facebook uw online geschiedenis bijhoudt, gaat u naar Instellingen en privacy > Instellingen > Uw Facebook-informatie > Activiteit buiten Facebook > Verbinding met toekomstige activiteit verbreken.

    Hoe ontvolg ik Facebook-vrienden?

    Als je een Facebook-vriend niet meer wilt volgen, ga je naar hun profiel en selecteer je Friends > Unfollow of Remove. Wanneer je iemand ontvolgt, zie je zijn berichten niet meer in je nieuwsoverzicht zonder dat je hem hoeft te ontvrienden.

    Hoe blokkeer ik een pagina op Facebook?

    Als u een Facebook-pagina wilt blokkeren, gaat u naar Instellingen en privacy > Instellingen > Blocking en voer de persoon, pagina of app in die u wilt blokkeren. Als je mensen, pagina's of apps blokkeert, zie je ze niet meer in je tijdlijn of zoekopdrachten.

Aanbevolen: