Gaan alarmen af als een telefoon stil is?

Inhoudsopgave:

Gaan alarmen af als een telefoon stil is?
Gaan alarmen af als een telefoon stil is?
Anonim

Wat te weten

  • Als u het belvolume op iOS wilt controleren, gaat u naar Instellingen > Geluiden en haptiek > Beltoon en waarschuwingen.
  • Als u het alarmvolume in Android wilt controleren, gaat u naar Clock > Alarmgeluid.

Dit artikel helpt je te bevestigen of het alarm wel of niet afgaat wanneer een telefoon is ingesteld op stil of Niet storen. Op de meeste smartphones worden alarmen geactiveerd, zelfs als de telefoon stil is, trilt of in de modus Niet storen staat. Maar u moet nog steeds het belvolume en de alarmbeltoon controleren.

Dempt de stille modus alarmen?

De stille modus dempt alarmen niet. Het alarm gaat niet alleen af als je de telefoon uitzet, of als de batterij leeg is. Functietelefoons kunnen het alarm afspelen, zelfs als de telefoon is uitgeschakeld, maar iOS- en Android-smartphones hebben deze functie nog niet, omdat het alarm in moderne telefoons afhankelijk is van het interne besturingssysteem.

Zorg ervoor dat je het alarm hebt ingesteld op een beltoon (alles anders dan "Geen") en dat het geluidsvolume van je telefoon is ingesteld op een niveau waarop je het kunt horen.

Controleer het belvolume in iOS

Hier leest u hoe u het alarm in een iPhone op het luidste volume kunt instellen, zodat u het kunt horen.

  1. Selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Geluiden & Haptiek.
  3. Sleep onder Beltoon en waarschuwingen de volumebalk naar rechts om het volume te verhogen of naar het optimale niveau.

    Opmerking:

    Als je de volumeschuif naar links of rechts sleept, wordt het belsignaal geactiveerd en krijg je auditieve feedback over de niveaus. Schakel de Change with Buttons schakelaar om het volume in te stellen met de fysieke volumeknoppen aan de zijkant van de iPhone.

    Image
    Image
  4. Open de Clock app om de beltoon voor het alarm te controleren.
  5. Tik op het alarm waarvan je de beltoon wilt controleren of selecteer Bewerken linksboven in het scherm.
  6. Tik op Sound en bevestig dat het alarmgeluid niet is ingesteld op None.

    Image
    Image

    Controleer het alarmvolume in Android

    Hier leest u hoe u het alarm in een Android op het luidste volume kunt instellen, zodat u het kunt horen.

  7. Selecteer Clock op het startscherm.
  8. Tik op een bestaand alarm of selecteer het pictogram "+" om een nieuw alarm in te stellen.
  9. Tik op Alarmgeluid (de schakelaar moet ook op Aan staan)

    Image
    Image
  10. Sleep de alarmvolumebalk naar links of rechts om een optimaal volume in te stellen.
  11. Je kunt ook een Android-alarm instellen om alleen te trillen vanaf More > Settings > (Alerts) Trillen voor alarmen en timers > Aan.

    Image
    Image

    Gaan alarmen af bij niet storen?

    Het alarm gaat af, zelfs als je de telefoon in de modus Niet storen hebt gezet en het belsignaal is uitgeschakeld. In het standaardgedrag schakelt de NST-instelling oproepen en meldingen uit, maar het houdt alle ingestelde alarmen actief, zodat u op tijd wakker kunt worden. Androids maken meer maatwerk mogelijk dan iOS.

    Als je 'Niet storen' instelt op Android, kun je optioneel alarmen uitschakelen. Android-telefoons laten ook toe dat het alarm de eindtijd voor Niet storen opheft.

    Als je 'Niet storen' instelt op iPhones, gaat het alarm af op de afgesproken tijd.

    FAQ

      Waarom is het alarm van mijn telefoon zo stil?

      Je telefoonalarm gebruikt meestal je systeemvolume. Om dit aan te passen, gebruikt u de volumeknoppen aan de zijkant van uw apparaat of zoekt u naar een Geluid kop in de instellingen van uw telefoon.

      Waarom gaat het alarm van mijn telefoon niet af?

      Problemen met je telefoonalarm kunnen van verschillende bronnen komen. Zorg er eerst voor dat uw volume hoog staat, dat de alarmtijd correct is en dat er geen andere alarmen in strijd zijn met het alarm dat u heeft ingesteld. Start anders uw telefoon opnieuw op, controleer op een software-update of probeer een ander alarmgeluid.

Aanbevolen: