Disney Plus 4K-content zoeken en bekijken

Inhoudsopgave:

Disney Plus 4K-content zoeken en bekijken
Disney Plus 4K-content zoeken en bekijken
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt nodig: 4K-tv, 4K-streamingapparaat, snelle internetverbinding.
  • Vanaf het startscherm: scroll naar beneden langs aanbevolen inhoud > zoek Ultra HD en HDR sectie > selecteer video.
  • Filteren: Selecteer vergrootglas voor het zoekmenu > Films > selecteer filteropties > UltraHD en HDR.

Dit artikel legt uit hoe je 4K-videocontent op Disney Plus kunt vinden en bekijken.

Wat je nodig hebt om Disney Plus in 4K te kijken

Je kunt niet zomaar videostreaming in 4K- of HDR-kwaliteit krijgen met een oude streamingbox of tv. Om Disney Plus in 4K en andere hoogwaardige formaten te bekijken, heb je moderne apparaten nodig die specifieke functies en compatibiliteit bieden. Om 4K-content van Disney Plus te krijgen, heb je het volgende nodig:

  • 4K TV: tv's die zijn ontworpen voor 4K zijn heel specifiek; ze adverteren meestal met een 4K Ultra HD-resolutie of hebben een resolutie van 3840 x 2160 pixels of hoger.
  • 4K-streamingapparaat: niet alle streaming-apparaten ondersteunen 4K-resoluties. De Apple TV van de 4e generatie bijvoorbeeld niet, maar zijn opvolger, de Apple TV 4K, wel (niet verwonderlijk, gezien de naam).
  • Snelle internetverbinding: 4K-video heeft veel bandbreedte nodig. Hoewel Disney Plus geen specifieke richtlijnen biedt voor 4K-streaming, verwacht u voor de beste ervaring ten minste een internetverbinding van 25 Mbps nodig te hebben. Misschien wilt u zelfs uw internetsnelheid testen voordat u 4K-inhoud op Disney Plus of een andere service probeert te bekijken.

Disney Plus 4K-content zoeken en bekijken

Als aan die vereisten is voldaan, kun je als volgt 4K-content vinden en bekijken op Disney Plus.

Bekijk 4K-content van Disney Plus Homescreen

Disney Plus maakt het heel gemakkelijk om een selectie van zijn 4K Ultra HD-content te vinden: er is een sectie daar op het startscherm. Scroll gewoon naar beneden op het startscherm, langs andere collecties met aanbevolen inhoud, totdat u het gedeelte Ultra HD en HDR bereikt. Alle inhoud die je daar vindt, biedt 4K-kwaliteit en net als andere hoogwaardige opties.

Image
Image

Zoek Disney Plus 4K door te filteren in de sectie Films

De homescreen-sectie bevat echter slechts een klein percentage van de 4K-video van Disney Plus. Om alles te vinden, kun je door de Disney Plus-bibliotheek bladeren en deze filteren. Hier is hoe:

  1. Klik of tik op het Zoeken menu (op sommige apparaten is het slechts een vergrootglaspictogram).

    Image
    Image
  2. Klik of tik op Films.

    Image
    Image
  3. Klik of tik op de filteropties (op sommige apparaten is dit een vervolgkeuzelijst die standaard Aanbevolen is) en selecteer Ultra HD en HDR.

    Image
    Image
  4. Alle inhoud die nu wordt weergegeven, biedt 4K-resolutie.

Controleer de details van een item voor 4K en andere functies

De filteroptie die in het laatste gedeelte is beschreven, werkt alleen om 4K-films op Disney Plus te vinden. Het helpt je niet om Dolby Vision- of Dolby Atmos-inhoud te vinden en op het moment van schrijven lijkt het erop dat er geen 4K-tv op Disney Plus is.

Image
Image

Dus, als je wilt weten welke andere hoogwaardige audio- en video-opties een film-naar-tv-programma biedt, moet je op het item tikken en de details bekijken. Boven aan elk scherm, net onder de beoordeling en looptijd, staat een korte lijst met deze opties. Tik op het tabblad Details en scrol omlaag naar Beschikbaar in de volgende indelingen om de volledige lijst te zien.

Wat is 4K en biedt Disney Plus 4K-content?

4K is niet het enige hoogwaardige audio- en videoformaat dat Disney Plus ondersteunt. De volledige set audio- en video-opties geleverd door Disney Plus is:

Video

  • 4K Ultra HD
  • HD
  • Dolby Vision
  • HDR10

Audio

  • 5.1 surround sound
  • Dolby Atmos
Image
Image

Niet alle inhoud op Disney plus ondersteunt echter al deze formaten. Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 100 films op Disney Plus beschikbaar om te streamen in de hoogste kwaliteit formaten: 4K Ultra HD en HDR. Vrijwel alle content op de dienst wordt gestreamd in HD en met 5.1 surround sound.

Aanbevolen: