Beheer zoekmachines en zoeken met één klik in Firefox

Inhoudsopgave:

Beheer zoekmachines en zoeken met één klik in Firefox
Beheer zoekmachines en zoeken met één klik in Firefox
Anonim

Wat te weten

  • Typ een zoekwoord/term in de zoekbalk > selecteer het pictogram van de gewenste zoekmachine > selecteer tandwielpictogram om de zoekopdracht te wijzigen.
  • Wijzig standaardinstellingen met Default Search Engine drop-down menu. Pas suggesties aan onder Zoeksuggesties.

Dit artikel legt uit hoe u zoekmachines beheert en One-click Search gebruikt in Firefox 78.0 op Linux, Mac of Windows.

Gebruik zoeken met één klik in Firefox

Met Zoeken met één klik stelt Firefox u in staat uw trefwoord(en) vanuit de zoekbalk zelf naar een van een aantal zoekmachines te sturen. Het beveelt 10 sets met zoekwoorden aan op basis van wat u in de zoekbalk hebt getypt. Deze aanbevelingen zijn afkomstig uit twee bronnen: uw eerdere zoekgeschiedenis en suggesties van de standaardzoekmachine.

  1. Open uw Firefox-browser en begin met typen in de zoekbalk. In dit voorbeeld hebben we het woord " yankees." ingevoerd
  2. Je kunt kiezen uit verschillende populaire providers zoals Bing en DuckDuckGo, maar ook om andere bekende sites zoals Amazon en eBay te doorzoeken. Voer uw zoektermen in en selecteer het gewenste pictogram onderaan de zoekaanbevelingen.

    Image
    Image
  3. Als u de zoekinstellingen wilt wijzigen, selecteert u het tandwielpictogram Wijzig zoekinstellingen rechts van de pictogrammen van de zoekmachine.

    Image
    Image
  4. De pagina Zoekopties wordt geopend. Het bovenste gedeelte, genaamd Standaardzoekmachine, bevat twee opties. Met de eerste, een vervolgkeuzemenu, kunt u de standaardzoekmachine van de browser wijzigen. Om een nieuwe standaard in te stellen, selecteert u het menu en kiest u uit de beschikbare providers.

    Image
    Image
  5. Direct onder dit menu is een optie met het label Zoeksuggesties, waar u kunt kiezen hoe suggesties van zoekmachines worden weergegeven door selectievakjes in of uit te schakelen.

    Image
    Image
  6. De sectie Zoekmachines met één klik geeft een overzicht van de beschikbare zoekmachines, vergezeld van selectievakjes. Indien aangevinkt, zal die zoekmachine beschikbaar zijn via One-click. Als dit niet is aangevinkt, wordt het uitgeschakeld.

    Image
    Image
  7. Als u meer zoekmachines wilt toevoegen, selecteert u Find More Search Engines onder de lijst One-Click Search Engines.

    Image
    Image
  8. Selecteer de zoekmachine-add-on die u wilt installeren en kies Toevoegen aan Firefox.

    Image
    Image

Aanbevolen: