Hoe u uw Amazon Prime Video-pincode kunt resetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Amazon Prime Video-pincode kunt resetten
Hoe u uw Amazon Prime Video-pincode kunt resetten
Anonim

Wat te weten

  • Computer: Selecteer Account en instellingen > Ouderlijk toezicht > Prime Video-pincode > Wijzigen > voer nieuwe pincode in > Opslaan.
  • Mobiel: Tik op Mijn spullen > instellingen > Ouderlijk toezicht > Prime Video-pincode wijzigen > voer nieuwe pincode in > Opslaan.
  • U hoeft uw oude pincode niet te kennen om deze te wijzigen. Het enige dat u nodig hebt, zijn de inloggegevens van uw Amazon-account.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Amazon Prime Video-pincode kunt wijzigen om toegang te krijgen tot ouderlijk toezicht.

Een Prime Video-pincode resetten op een computer

Als je je pincode moet wijzigen, heb je alleen het e-mailadres en wachtwoord van je Amazon-account nodig. Eenmaal ingelogd, kunt u een nieuwe pincode instellen zonder uw oude in te voeren.

Je kunt alleen een Prime Video-pincode instellen via een webbrowser of de iOS- en Android-apps van de service. Als u ouderlijk toezicht opent in een Prime Video TV-app, wordt u gevraagd u aan te melden bij de service op een pc om uw pincode te wijzigen.

Het proces voor het maken van een eerste pincode en het opnieuw instellen ervan is hetzelfde. Als je geen pincode hebt gemaakt voor je Prime Video-account, volg dan de onderstaande instructies.

  1. Navigeer naar primevideo.com en meld u aan met uw inloggegevens.
  2. Klik op je profielnaam in de rechterbovenhoek en selecteer Account & Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Ouderlijk toezicht > Prime Video PIN en klik op Wijzigen.

    Image
    Image

    Als dit de eerste keer is dat u een pincode instelt, voert u gewoon een vijfcijferige pincode in het veld in en klikt u op Opslaan.

  4. Voer een nieuwe vijfcijferige pincode in en klik op Opslaan.

    Image
    Image

Stel de pincode opnieuw in op iOS en Android

Om je pincode op je iOS- of Android-apparaat te wijzigen, moet je eerst de Amazon Prime Video-app downloaden. Nadat u het hebt geïnstalleerd en bent ingelogd op uw account, volgt u de onderstaande stappen om toegang te krijgen tot uw pincode:

We hebben de onderstaande schermafbeeldingen gemaakt op een iPhone, maar de stappen zijn identiek voor Android-apparaten.

  1. Tik op Mijn spullen in de rechterbenedenhoek.
  2. Tik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer Ouderlijk toezicht.

    Image
    Image
  4. Selecteer Wijzig pincode voor Prime Video.
  5. Voer het wachtwoord van uw Amazon-account in en tik op Doorgaan.

    Image
    Image
  6. Tik op Wijzigen.
  7. Voer een nieuwe pincode in het veld in en tik op Opslaan.

    Image
    Image

Hoe verwijder ik mijn Prime Video-pincode?

Amazon biedt momenteel geen optie om een pincode uit te schakelen als je deze eenmaal hebt ingeschakeld. In plaats daarvan kunt u ouderlijk toezicht uitschakelen, zodat u uw pincode niet hoeft in te voeren wanneer u naar een tv-programma of film kijkt.

Om dit te doen, moet je de kijkbeperkingen aanpassen aan de hoogste leeftijdsclassificatie (18+):

  1. Navigeer naar Accountinstellingen > Ouderlijk toezicht en scrol omlaag naar Bekijkbeperkingen.

    Image
    Image
  2. Zorg ervoor dat 18+ is geselecteerd door op de groene cirkel ernaast te klikken. Je zou een notitie moeten zien die aangeeft Alle video's kunnen worden bekeken zonder een pincode.

    Image
    Image
  3. Vink het vakje aan naast Alle ondersteunde apparaten om er zeker van te zijn dat deze instelling van toepassing is op uw account.

    Image
    Image

Wat is een Amazon Video-pincode?

Amazon Prime Video's ouderlijk toezicht stelt u in staat de toegang tot inhoud voor volwassenen te beperken en te voorkomen dat andere gebruikers met toestemming aankopen doen op uw account.

Een vijfcijferig numeriek pincodesysteem vergrendelt deze instellingen, maar als u deze niet vaak hoeft in te voeren, kunt u ze gemakkelijk vergeten. Gelukkig hoeft u uw huidige pincode niet te kennen om deze te wijzigen - u kunt dit eenvoudig doen door in te loggen op uw Amazon-account op desktop of mobiel.

Zodra je een pincode hebt ingesteld, is deze van toepassing op al je apparaten. De uitzonderingen zijn Fire TV-apparaten en Fire-tablets met FireOS 5.0 of ouder, die individuele instellingen voor ouderlijk toezicht hebben.

FAQ

    Hoe reset ik de pincode op een Amazon Fire TV?

    Als je een pincode voor ouderlijk toezicht wilt resetten, ga je naar de pagina Ouderlijk toezicht van Prime Videos. Om de pincode voor kinderen opnieuw in te stellen, waardoor kinderen op hun eigen profiel blijven, voer je de verkeerde pincode in totdat er een code verschijnt en ga je naar de Amazon Code-pagina, log je in met je Amazon-account, voer je de code in en volg je de aanwijzingen om opnieuw in te stellen de pincode.

    Waar vind ik mijn Amazon Prime-pincode?

    Je kunt je pincode niet opzoeken, omdat dit het minder veilig zou maken. Als u de pincode bent vergeten, volgt u de bovenstaande instructies om deze opnieuw in te stellen.

Aanbevolen: