Hoe u uw Chromecast kunt resetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Chromecast kunt resetten
Hoe u uw Chromecast kunt resetten
Anonim

Wat te weten

  • Open de Google Home-app. Tik op je Chromecast apparaatnaam > Settings > Factory reset device.
  • Als dit niet werkt, probeer dan een harde reset. Zorg ervoor dat de Chromecast is aangesloten op een tv en een voedingsbron.
  • Houd vervolgens de zijknop op het apparaat ingedrukt totdat het LED-lampje wit knippert en de tv uitgaat.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Chromecast-apparaat reset als je problemen hebt met het streamen van media. Misschien wilt u uw Chromecast ook terugzetten op de fabrieksinstellingen voordat u deze verkoopt of aan iemand anders geeft.

Een Chromecast resetten

Controleer voordat je begint of je Chromecast goed is aangesloten op een HDMI-poort van je televisie. Het apparaat moet ook zijn aangesloten op een stroombron en uw Wi-Fi-netwerk. Als het apparaat nog steeds niet goed werkt, voert u de volgende stappen uit om de fabrieksinstellingen te herstellen:

  1. Open de Google Home-app op je Android- of iOS-apparaat.
  2. Tik op je Chromecast apparaatnaam.
  3. Tik op het tandwiel Instellingen.
  4. Tik op Factory reset device.

    Image
    Image
  5. Er wordt een waarschuwingsbericht weergegeven met de vraag of u zeker weet dat u het apparaat naar de fabrieksinstellingen wilt terugzetten. Tik nogmaals op Factory reset device om te bevestigen. Uw Chromecast wordt teruggezet naar de staat waarin deze zich bevond toen u hem voor het eerst uit de doos haalde.

    Een fabrieksreset wist al je geïnstalleerde apps en persoonlijke instellingen. Er zijn een aantal andere stappen die u kunt nemen om een Chromecast te repareren die niet werkt.

Je moet verbonden zijn met het wifi-netwerk waarop je je Chromecast oorspronkelijk hebt ingesteld om dit proces te laten werken.

Een oudere Chromecast resetten

Als je een oudere Chromecast hebt die een computer gebruikt om de instellingen te configureren in plaats van een smartphone- of tablet-app, open dan de Chromecast-applicatie die oorspronkelijk op de desktop of laptop was geïnstalleerd toen je het apparaat voor het eerst instelde.

Wanneer die applicatie-interface zichtbaar is, kiest u de Chromecast die u wilt resetten en selecteert u vervolgens Settings en Factory Reset om de apparaat naar een zo goed als nieuwe staat.

Een harde reset van uw Chromecast uitvoeren

Als de bovenstaande aanwijzingen om de een of andere reden niet hebben gewerkt, is het laatste redmiddel om een harde reset op het apparaat uit te voeren. Terwijl de Chromecast is aangesloten op een tv en een stroombron, houdt u de knop aan de zijkant ingedrukt totdat het LED-lampje op het apparaat wit knippert en de tv uitgaat. Laat op dit punt de knop los en wacht tot Chromecast het herstelproces voltooit.

Als je deze methoden hebt gevolgd en je Chromecast nog steeds niet correct werkt, is de hardware mogelijk defect. Neem contact op met het Google Helpcentrum voor verdere hulp.

FAQ

    Waar is de resetknop op een Chromecast?

    Het is de kleine zwarte knop onder de micro-USB-poort. Als u een Chromecast van de eerste generatie heeft, bevindt de resetknop zich aan de achterkant van het apparaat.

    Hoe los ik het probleem op dat mijn Chromecast niet werkt?

    Zorg er eerst voor dat je Chromecast, telefoon en Google Home-app allemaal zijn verbonden met hetzelfde wifi-netwerk. Meer tips voor het oplossen van problemen: herstart uw router of modem; zet je Chromecast uit en aan; update Google Home; update uw Chrome-browser.

Aanbevolen: