Hoe u de netwerkinstellingen op uw iPhone kunt resetten

Inhoudsopgave:

Hoe u de netwerkinstellingen op uw iPhone kunt resetten
Hoe u de netwerkinstellingen op uw iPhone kunt resetten
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Reset > Reset netwerk Instellingen. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd.
  • Na een reset maakt je iPhone opnieuw verbinding met je provider en moet je de wifi- en VPN-instellingen handmatig opnieuw configureren.
  • U kunt ook de vliegtuigmodus in- en uitschakelen, uw apparaat opnieuw opstarten en vervolgens opnieuw verbinding maken met het netwerk om te zien of uw probleem hiermee is opgelost.

Dit artikel legt uit hoe je de netwerkinstellingen op een iPhone kunt resetten. De informatie is van toepassing op iPhone 12 tot en met iPhone 6 met iOS 14 tot iOS 8.

Hoe netwerkinstellingen op iPhone te resetten

Volg de volgende stappen om de netwerkinstellingen op je iPhone te resetten:

  1. Op je iPhone, open de Settings app.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Scroll naar de onderkant van het scherm en tik op Reset.

    Image
    Image
  4. Tik op Netwerkinstellingen resetten.
  5. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd.
  6. Tik op Netwerkinstellingen resetten.

    Image
    Image

Je iPhone reset de netwerkinstellingen en start vervolgens opnieuw op, wat ongeveer een minuut duurt. Wanneer u uw telefoon weer kunt gebruiken, voert u uw toegangscode in. Uw telefoon zou automatisch opnieuw verbinding moeten maken met uw mobiele provider. Als je iPhone niet automatisch verbinding maakt met je mobiele netwerk, neem dan contact op met je provider of Apple voor ondersteuning.

Je moet ook opnieuw verbinding maken met wifi-netwerken. Tik op Instellingen > Wi-Fi en tik vervolgens op de naam van het netwerk waaraan u wilt deelnemen. Voer desgevraagd het netwerkwachtwoord in en tik vervolgens op Join.

Als je een VPN gebruikt, verkrijg en volg dan de instructies van je VPN-provider om de app en instellingen op je apparaat opnieuw te configureren.

Wat gebeurt er als je de netwerkinstellingen reset

Wanneer u de netwerkinstellingen reset, keren de configuraties voor Wi-Fi en mobiele netwerken terug naar de standaardinstellingen. Een reset wist ook de configuraties van virtual private network (VPN). Na een reset maakt je iPhone opnieuw verbinding met je provider en moet je de wifi- en VPN-instellingen handmatig opnieuw configureren.

Voordat u uw netwerkinstellingen reset, kunt u de volgende tips proberen wanneer u een netwerkverbindingsprobleem met uw iPhone ondervindt. Ze zijn sneller dan het resetten van je netwerk, en vaak lossen ze het probleem op.

Tip: Schakel de vliegtuigmodus in

Zet je telefoon ongeveer een minuut in de vliegtuigmodus.

  1. Tik op Instellingen op je iPhone. Verplaats de schuifregelaar naast Vliegtuigmodus naar rechts, zodat je groen kunt zien, wat aangeeft dat de vliegtuigmodus is ingeschakeld en wifi is uitgeschakeld.
  2. Wacht even en verplaats de schuifregelaar naast Vliegtuigmodus naar links om de vliegtuigmodus uit en wifi weer in te schakelen.

    Image
    Image
  3. Controleer of je verbindingen werken.

Tip: uitschakelen en inschakelen

Als het wisselen van vliegtuigmodus niet werkt, zet je iPhone dan uit en weer aan.

  1. Houd de Power-knop op de iPhone een paar seconden ingedrukt. Op sommige telefoons houdt u de Power-knop en een volumeknop ingedrukt om de iPhone uit te schakelen.
  2. Verplaats de Schuif om uit te schakelen schuifregelaar naar rechts om de telefoon uit te schakelen.

  3. Wacht tot de telefoon is uitgeschakeld en houd vervolgens de power-knop een paar seconden ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt om je telefoon weer in te schakelen. U moet uw toegangscode invoeren om u aan te melden wanneer uw apparaat start.
  4. Controleer of je verbindingen werken.

Tip: vergeet en maak opnieuw verbinding met uw wifi-netwerk

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, verwijder dan je wifi-netwerk en maak opnieuw verbinding.

  1. Open Instellingen en tik op Wi-Fi om het scherm Wi-Fi-instellingen te openen. De naam van het netwerk waarmee uw apparaat is verbonden, wordt weergegeven onder Wi-Fi en de aan/uit-schuifregelaar boven aan het scherm.
  2. Tik op de i in de cirkel rechts van de huidige netwerknaam.

    Image
    Image
  3. Tik op Vergeet dit netwerk en bevestig door te tikken op Vergeet.

    Image
    Image

    Als je een netwerk vergeet, wordt je iPhone gedwongen de verbinding met het netwerk te verbreken en keer je terug naar het scherm met de beschikbare draadloze netwerken.

  4. Tik op de naam van het netwerk waaraan u wilt deelnemen. Voer het netwerkwachtwoord in en tik op Join.
  5. Controleer of je verbindingen werken.

Aanbevolen: