Wat is STEM (Science Technology Engineering Math)?

Inhoudsopgave:

Wat is STEM (Science Technology Engineering Math)?
Wat is STEM (Science Technology Engineering Math)?
Anonim

STEM-onderwijs is een leerplan dat sterk gericht is op wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

STEM-scholen en -programma's benaderen deze belangrijke educatieve onderwerpen op een geïntegreerde manier, zodat elementen van elk van toepassing zijn op de andere. STEM-gerichte leerprogramma's variëren van kleuterschool tot masteropleidingen, afhankelijk van de middelen binnen een bepaald schooldistrict of een bepaalde regio.

Wat is STEM?

STEM is een groeiende beweging in het onderwijs wereldwijd, niet alleen in de Verenigde Staten. STEM-gebaseerde leerprogramma's zijn bedoeld om de interesse van studenten voor het volgen van hoger onderwijs en een loopbaan op die gebieden te vergroten. STEM-onderwijs gebruikt doorgaans een model van blended learning dat traditioneel klassikaal onderwijs combineert met online leren en praktische activiteiten. Dit model is bedoeld om studenten verschillende manieren van leren en probleemoplossing te laten ervaren.

We zullen elk STEM-element nader bekijken.

STEM-wetenschap

Klassen in de wetenschapscategorie van STEM-programma's omvatten biologie, ecologie, scheikunde en natuurkunde. STEM-wetenschapsklassen nemen echter ook technologie, techniek en wiskunde op in wetenschappelijke studies.

STEM-technologie

Technologielessen zijn in de loop der jaren drastisch veranderd. Tegenwoordig kunnen technische lessen digitale modellering en prototyping, 3D-printen, mobiele technologie, computerprogrammering, data-analyse, het internet der dingen (IoT), machine learning en game-ontwikkeling omvatten.

Als je geïnteresseerd bent in digitaal modelleren, leer dan over veelvoorkomende modelleringsvalkuilen die beginners vaak ervaren en hoe je ze kunt vermijden.

STEM Engineering

Ingenieurslessen kunnen civiele techniek, elektronica, elektrotechniek, werktuigbouwkunde en robotica omvatten.

STEM Wiskunde

Net als bij wetenschap is wiskunde een STEM-categorie met klassen die bekend in de oren klinken, zoals algebra, meetkunde en calculus. Als het echter om STEM-wiskunde gaat, leren kinderen op jongere leeftijd meer geavanceerde wiskunde, waarbij inleidende algebra en meetkunde voor sommige studenten al in de derde klas beginnen, zelfs degenen die niet zijn ingeschreven voor een STEM-programma. STEM-wiskunde omvat concepten en oefeningen die wetenschap, technologie en techniek toepassen op wiskunde.

Image
Image

Wat zijn de voordelen van STEM?

STEM is een modewoord geworden in het onderwijs. Helaas hebben veel mensen een oppervlakkig begrip van STEM-leerprogramma's, maar sommigen begrijpen hun impact op het grotere geheel van het onderwijs in de Verenigde Staten. STEM-onderwijs moderniseert het leerproces voor kinderen en brengt hen op de hoogte van de vaardigheden en kennis die het meest relevant zijn in de huidige samenleving.

STEM-initiatieven benadrukken inclusie, gelijkheid en diversiteit om talent te vinden en te ondersteunen. Diversiteit en inclusie stimuleren innovatie, creativiteit, productiviteit en inkomsten op STEM-gebieden.

Wijdverbreid STEM-onderwijs helpt mensen carrière te maken in computernetwerken, IT en engineering. Er is veel vraag naar deze banen en STEM-professionals zijn schaars.

Wat zeggen STEM-critici?

Critici van STEM-onderwijs zijn bezorgd dat de diepgaande focus op wetenschap, technologie, techniek en wiskunde het leren en ervaringen van studenten met andere vakken die ook belangrijk zijn, zoals kunst, muziek, literatuur en schrijven, te kort doet. Deze niet-STEM-vakken dragen bij aan de hersenontwikkeling en kritische lees- en communicatievaardigheden.

Er is ook bezorgdheid dat docenten geen duidelijke richtlijnen en leerplannen krijgen om te volgen in STEM-onderwijs. Er is bijvoorbeeld geen gestandaardiseerde STEM-certificering voor docenten. Verder hebben studenten die op de middelbare school en daarbuiten een STEM-focus kiezen, zo'n uitdagend curriculum waarin ze vier disciplines beheersen, dat er weinig ruimte is voor leuke lessen of blootstelling aan nieuwe ideeën.

Wat is STEAM?

STEAM (Science, Technology, Engineering, the Arts, and Mathematics) is een uitloper van STEM die kunst omvat om een meer verrijkende educatieve focus te bieden. Het idee is om concepten te integreren met een real-world benadering en kritische denkers te creëren.

De STEAM-beweging is een antwoord op critici die vinden dat STEM-onderwijs kinderen niet voldoende helpt te gedijen vanwege de beperktere focus. STEAM voegt creativiteit en innovatie toe aan STEM en verbreedt het leerpallet voor kinderen en jonge volwassenen. Het biedt een gemengde leeromgeving die wetenschappelijk denken toepast op alle aspecten van het leven.

Wat zijn populaire STEM-carrières?

Populaire en veelgevraagde STEM-gerelateerde carrières zijn onder meer:

  • Computing: Computercarrières omvatten softwareontwikkelaars, systeemanalisten, statistici en meer.
  • Engineering en natuurwetenschappen: Carrières in deze brede categorie omvatten civiele, elektrische en mechanische ingenieurs. Ook inbegrepen zijn onverwachte carrièrepaden zoals cartografen, orthodontisten en biochemici.
  • Levenswetenschappen en wiskunde: Carrières in deze categorie zijn iets beperkter, maar hebben nog steeds voldoende ruimte voor groei. Voorbeelden zijn economen, wiskundigen en medewerkers van klinisch onderzoek.

Aanbevolen: