Playtime Engineering's Groovebox voor kinderen zal waarschijnlijk ook volwassenen verleiden

Inhoudsopgave:

Playtime Engineering's Groovebox voor kinderen zal waarschijnlijk ook volwassenen verleiden
Playtime Engineering's Groovebox voor kinderen zal waarschijnlijk ook volwassenen verleiden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Playtime Engineering's Blipblox myTRACKS is een complete muziekmachine voor kinderen van 3 jaar en ouder.
  • Het kan samples opnemen, andere synthesizers sequencen en coole FX toevoegen.
  • Het no-nonsense ontwerp en de gemakkelijke lay-out zijn ook goed voor volwassenen.

Image
Image

De Blipblox myTRACKS is een "starter" groove-box voor kinderen, maar laat je niet misleiden door de extra grote, kindvriendelijke bedieningselementen en het Nintendo-kleurenschema uit de jaren 90. Dit is een serieus stuk muziekuitrusting.

Een goed ontworpen drummachine of sampler moet net zo toegankelijk zijn voor kinderen als voor volwassenen. Maar wie van ons zou een kind met plakkerige vingers in de buurt van hun kostbare Octatrack of $ 2K OP-1 laten? Evenzo hoeft een kindveilig instrument geen stuk goedkope bleepy-bloopy rommel te zijn. Als het goed genoeg is voor kinderen, kan het ook verleidelijk zijn voor volwassenen.

"Het ontwerp ziet eruit alsof het leuk is voor kleine kinderen, maar ik zou kleine kinderen niet onbeheerd achterlaten met iets dat meer dan $ 50 kost. Er is het kwijl, en ze houden er gewoon van om op dingen te stampen. Misschien voor 8+ kinderen, maar zelfs zij hebben een korte aandachtsspanne, en zouden ze niet iets waarderen dat er wat volwassener uitziet?" zegt muzikant MrMidi in een reactie op de Synthotopia-blog.

Let's Get Groovy

De myTRACKS heeft vijf sporen, 48 ingebouwde instrumentgeluiden en een 5x5 raster van pads, zowel voor het spelen van noten en samples als voor het triggeren van vooraf gemaakte clips. Als je bekend bent met de Ableton Live-muziekwerkstationsoftware, waarmee je vooraf clips van audio kunt maken en deze vervolgens op tijd vanuit een raster kunt activeren, weet je al hoe dit werkt.

Er is ook een microfoon om samples op te nemen en vast te leggen en een paar hendels die u aan audio-effecten kunt toewijzen, en die effecten vervolgens toe te passen door de hendels te verplaatsen.

Image
Image

Als je de case in kiddy-stijl nog niet had gezien, zou die lijst met functies ertoe kunnen leiden dat je je een van de ontelbare "volwassen" grooveboxen voorstelt. En de specificaties voor volwassenen gaan door. Dit ding heeft een goede 5-pins MIDI-out-poort, voor het besturen van elke andere synthesizer, plus MIDI via de USB-C-aansluiting, voor aansluiting op computers, telefoons of iPads, en voor het downloaden van nieuwe geluidspakketten om mee te spelen.

"Ik kocht hun Blipblox After Dark [synthesizer] in de uitverkoop, bijna in een impuls, voor het kind van mijn dochter, en hield het een paar weken voordat ik het opstuurde", zei muzikant, computerwetenschapper en leraar Prabhakar Ragde op het Elektronauten-forum. "Het is vrij goed gemaakt en er is veel aandacht besteed aan het ontwerp. Ik was verrast; het klinkt niet als speelgoed."

Je kunt het ook aansluiten op de nieuwe SK2-synth van Blipblox, maar pas op: de geluiden die eruit komen, zijn iets dat zelfs een versleten ouder tot drank aanzet.

Volwassen plezier

Als je het uiterlijk niet erg vindt, heeft de myTRACKS veel te bieden als muziekinstrument. Ten eerste maakt het elk soort scherm of menu overbodig, waardoor het veel directer is om te spelen. Het is misschien veilig voor kinderen vanaf drie jaar, maar de eenvoudige lay-out en extra grote hendels en knoppen moeten net zo comfortabel zijn voor volwassenen als voor kinderen.

Dit is het soort educatief speelgoed dat we leuk vinden. Het is leuk en het uiterlijk is vermoedelijk aantrekkelijk voor kinderen, maar het is niet dom. Kinderen kunnen aan de slag door gewoon de ingebouwde loops te activeren, met de effecten te spelen, enzovoort, maar ze kunnen ook gemakkelijk hun eigen opnamen en geluiden mixen totdat ze originele liedjes bouwen. Deze doos lijkt veel van de complexiteit weg te nemen die moderne muziekuitrusting plaagt, maar zonder er een nutteloos speelgoed van te maken.

"Ze richten dit zeker op kinderen, maar ook op volwassenen die niet per se elektronische instrumenten zouden spelen, maar die dit meer terloops op hun salontafel hebben, meer als recreatie en gewoon voor de lol", zei muzikant Jukka in een forumthread waaraan Lifewire heeft deelgenomen.

En je weet maar nooit - in de toekomst zou dit een steenkoude klassieker kunnen worden voor experimentele muzikanten, zoals de klassieker Speak & Spell uit 1978 of de Stylophone uit 1967. Wees er vroeg bij nu het nog kan, voor slechts $ 250 wanneer het in de uitverkoop gaat.

Aanbevolen: