Wat te doen als de Google Assistent-stem niet werkt

Inhoudsopgave:

Wat te doen als de Google Assistent-stem niet werkt
Wat te doen als de Google Assistent-stem niet werkt
Anonim

Als de spraakopdrachten van de Google Assistent niet werken, komt dat meestal door een probleem met de Google-app. Enkele van de meest voorkomende problemen zijn onjuiste machtigingen die voorkomen dat de Google-app toegang krijgt tot uw microfoon, per ongeluk uitschakelen van spraakopdrachten en corrupte gegevens in de app.

Als je Google Assistent geen spraakopdrachten accepteert, probeer dan elk van de volgende oplossingen, in volgorde, totdat het weer begint te werken. Als het nog steeds niet werkt nadat u al deze oplossingen heeft gebruikt, moet u mogelijk wachten tot Google het specifieke probleem dat u ondervindt, heeft opgelost.

Zorg ervoor dat Google Voice de juiste machtigingen heeft

Google Assistent heeft toestemming nodig om toegang te krijgen tot veel verschillende systemen op je telefoon. Het moet bijvoorbeeld toegang hebben tot de microfoon, anders kan het uw spraakopdrachten helemaal niet horen.

Als de spraakopdrachten van de Google Assistent niet werken op je telefoon, moet je eerst de rechten controleren. Als u merkt dat een van de machtigingen is uitgeschakeld, zal het probleem waarschijnlijk worden opgelost door ze in te schakelen.

Google Assistant werkt via de Google-app, dus je moet ervoor zorgen dat de Google-app minimaal toegang heeft tot je microfoon als je wilt dat deze op je stem reageert. Als je wilt dat het iets nuttigs kan doen, zorg er dan voor dat je alle rechten inschakelt.

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot de machtigingsinstellingen voor uw Google-app:

  1. Open Instellingen > Apps & meldingen.
  2. Tik in de app-infolijst op Google.

    Image
    Image
  3. Tik op Machtigingen.
  4. Als een van de schuifregelaars grijs wordt weergegeven, tikt u erop zodat ze naar rechts schuiven. Zorg ervoor dat elke schuifregelaar is ingeschakeld en controleer of de spraakopdrachten van de Google Assistent werken.

    Image
    Image
  5. Als de Google Assistent nog steeds niet reageert op je stem, probeer dan je telefoon opnieuw op te starten nadat je alle app-machtigingen hebt ingeschakeld. Als het nog steeds niet werkt, controleer dan of de opdracht "OK Google" daadwerkelijk is ingeschakeld.

Zorg ervoor dat de opdracht 'OK Google' is ingeschakeld

Google Assistent kan zowel spraakopdrachten als tekstopdrachten accepteren, dus het wordt geleverd met de optie om spraakopdrachten uit te schakelen. Als je wilt dat het reageert op spraakopdrachten, moet je ervoor zorgen dat de opdracht "OK Google" is ingeschakeld in de instellingen voor je Google-app.

  1. Open de Google-app en tik op Meer.

    Afhankelijk van de versie van de Google-app die je hebt, zie je mogelijk (drie verticale stippen) of ☰ (drie verticale lijnen), en misschien zie je de Meer tekst.

  2. Tik op Instellingen.

    Image
    Image
  3. Tik op Voice.
  4. Zorg ervoor dat de schuifregelaars voor Toegang met Voice Match en Ontgrendelen met Voice Match beide naar rechts zijn geschoven. Als een van de schakelaars naar links is geschoven en grijs wordt weergegeven, tikt u erop.

    Image
    Image

    Je kunt wat tijd besparen door op dit moment op Retrain Voice Model te tikken en het stemmodel opnieuw te trainen. Verdere instructies zijn beschikbaar in de volgende sectie.

  5. Controleer of de spraakbediening van de Google Assistent werkt. Als het nog steeds niet reageert, train dan het stemmodel opnieuw.

Train het Google Assistent-stemmodel opnieuw

In sommige gevallen werken de spraakopdrachten van de Google Assistent niet omdat de Google Assistent je gewoon niet kan verstaan. Het is gebaseerd op iets dat een spraakmodel wordt genoemd, wat slechts een verslag is van het feit dat je een paar keer "Oké, Google" en "Hey Google" zegt.

Als het spraakmodel beschadigd raakt, of het is opgenomen in een luide ruimte of door een vorige eigenaar van je telefoon, dan zal het opnieuw trainen van het model je probleem meestal oplossen.

Hier leest u hoe u het stemmodel van de Google Assistent opnieuw kunt trainen:

  1. Open de Google-app en tik op Meer. Tik vervolgens op Instellingen > Voice.

    Dit zijn exact dezelfde stappen die je in het volgende gedeelte hebt genomen om de opdracht 'Oké Google' in te schakelen. Als je nog steeds op dat scherm bent, kun je deze stap overslaan.

  2. Tik op Spraakmodel opnieuw trainen en voer uw pincode in of scan uw vingerafdruk als daarom wordt gevraagd.
  3. Tik op Ik ga akkoord.

    Image
    Image
  4. Zeg de aangegeven zinnen wanneer daarom wordt gevraagd.

    Zorg ervoor dat je elk commando duidelijk uitspreekt. U kunt ook naar een rustige ruimte gaan als er veel omgevingsgeluid is, of als andere mensen praten, wat een negatief effect kan hebben op de nauwkeurigheid van uw stemmodel.

  5. Als de trainingssessie voor het stemmodel succesvol is, zie je een scherm dat iets in die zin zegt. Tik op Voltooien om het proces te voltooien.

    Image
    Image
  6. Controleer of de spraakopdrachten van de Google Assistent werken. Als je nog steeds problemen ondervindt, heb je mogelijk een probleem met je Google-app.

Verwijder de gebruikersgegevens en cache van de Google-app

Google Assistent-spraakopdrachten zijn afhankelijk van de Google-app om te werken, dus problemen met de Google-app kunnen ertoe leiden dat spraakopdrachten niet werken. In sommige gevallen kan dit type probleem worden verholpen door de gegevens en het cachegeheugen van de Google-app te wissen. Als dat niet werkt, moet u mogelijk Google-app-updates verwijderen en de app terugbrengen naar de staat waarin deze zich bevond toen u uw telefoon oorspronkelijk kreeg. In het ergste geval moet u wachten tot Google een oplossing biedt.

Hier leest u hoe u de gebruikersgegevens en het cachegeheugen uit uw Google-app verwijdert en hoe u updates verwijdert als die optie beschikbaar is op uw telefoon:

  1. Open de Instellingen app en tik op Apps & meldingen.
  2. Tik op Google.
  3. Tik op Opslag.

    Image
    Image
  4. Tik op OPSLAG WISSEN.
  5. Tik op CLEAR ALL DATA.
  6. Tap OK en tik vervolgens op de back-knop om terug te keren naar het vorige scherm.

    Image
    Image
  7. Tik op Clear Cache en tik vervolgens op de back-knop.
  8. Tik op het ⋮ (drie verticale stippen) icoon.

    Als je een oudere versie van Android of de Google App hebt, zie je hier mogelijk niet het ⋮ (drie verticale stippen) menu. Als u dit menu niet ziet, heeft u niet de mogelijkheid om uw Google-app handmatig terug te draaien en moet u wachten tot Google een oplossing heeft uitgebracht.

  9. Tik op Updates verwijderen.

    Image
    Image
  10. Tik op OK.
  11. Controleer of de spraakopdrachten van de Google Assistent werken.
  12. Als de spraakopdrachten van de Google Assistent nog steeds niet werken, download en installeer dan de meest recente versie van de Google-app. Navigeer naar de Google-app in de Google Play Store en tik op UPDATE.

    Image
    Image
  13. Als de spraakopdrachten van de Google Assistent nog steeds niet werken, moet je wachten tot Google een oplossing geeft. Ga naar het officiële ondersteuningsforum van de Google Assistent om je probleem te melden en aanvullende hulp aan te vragen.

Aanbevolen: