Hoe de donkere modus van Facebook Messenger in te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de donkere modus van Facebook Messenger in te schakelen
Hoe de donkere modus van Facebook Messenger in te schakelen
Anonim

Facebook Messenger is tegenwoordig een van de meest populaire instant messaging-apps. Mensen gebruiken het om elke dag contact te houden met familie en vrienden.

Het probleem met het gebruik van IM-apps in de standaardlichtmodus is dat het moeilijk kan zijn voor de ogen, vooral in een donkere kamer. Een oplossing hiervoor is Facebook Messenger in de donkere modus.

Wat is de donkere modus op Messenger?

Als je de donkere modus van Facebook Messenger inschakelt, wordt de hele achtergrond van het chatvenster donkerzwart. De andere elementen in de chat veranderen ook iets.

  • De opmerkingen van je vriend veranderen in een wit lettertype met een grijze achtergrond.
  • Je opmerkingen veranderen in een wit lettertype met een blauwe achtergrond.
  • Je lijst met recente gesprekken aan de linkerkant verandert in witte tekst met een grijze achtergrond.
  • Alle pictogrammen en koppen veranderen ook in wit

Als je de donkere modus niet leuk vindt, kun je altijd net zo gemakkelijk terugschakelen naar de lichte modus.

Schakel de donkere modus van Facebook Messenger in Windows 10 in

In de Windows 10-versie van Facebook Messenger is overschakelen naar de donkere modus niet zo eenvoudig. De instelling voor de donkere modus is verborgen in het menu Voorkeuren.

  1. Start Facebook Messenger-bureaublad. Als je het nog niet hebt geïnstalleerd, kun je Facebook Messenger voor desktop downloaden en eerst installeren.
  2. Selecteer het kleine Messenger pictogram linksboven in het venster, selecteer Messenger en selecteer Preferences.

    Image
    Image
  3. Dit opent een Voorkeuren venster. Selecteer Appearance in het linkermenu en selecteer vervolgens de vervolgkeuzelijst Theme. Hier ziet u een selectie van verschillende thema's. U kunt elk van de donkere thema's kiezen die u verkiest.

    Image
    Image

    Als je de voorkeur geeft aan een iets lichtere donkere modus, is het Grijs thema een betere optie. Als je van contrastrijke schermen houdt met donkerder, donkerder en lichter licht, kies dan Hoog contrast (donker).

  4. Zodra je het Dark thema hebt geselecteerd, worden alle geopende Facebook Messenger-vensters geüpdatet naar de donkere modus.

    Image
    Image
  5. Als je ooit terug wilt naar de lichtmodus, herhaal je gewoon alle bovenstaande stappen. In plaats van het donkere thema te kiezen, kies je in plaats daarvan het Light thema. Hierdoor worden alle geopende Facebook Messenger-vensters onmiddellijk teruggezet naar de lichtmodus.

    Image
    Image

Schakel de donkere modus van Facebook Messenger in de browser in

Als je Facebook Messenger in de browser gebruikt in plaats van in de desktop-app, is het nog eenvoudiger om de donkere modus in te schakelen.

  1. Met Facebook geopend in je browser, ga je naar Facebook Messenger door het Messenger-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te selecteren.

    Image
    Image
  2. Selecteer onder aan het Facebook Messenger paneel Zie alles in Messenger. Hierdoor wordt de Messenger browser-app geopend.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het Facebook Messenger browservenster het vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek van het venster. Selecteer vervolgens Weergave en toegankelijkheid en schakel de Donkere modus in.

    Image
    Image
  4. Hiermee wordt het hele Facebook Messenger-browserapp-venster geconverteerd naar de donkere modus.

    Image
    Image

    Houd er rekening mee dat wanneer u de donkere modus inschakelt in de browsergebaseerde Facebook Messenger-app, deze ook de donkere modus inschakelt voor alle andere Facebook-vensters in de browser. Als je dit niet wilt, moet je de Facebook Messenger desktop-app installeren en in plaats daarvan het donkere thema kiezen.

  5. Om Facebook Messenger terug te zetten naar de lichtmodus in de browser, herha alt u het bovenstaande proces, maar schakelt u de Donkere modus-schakelaar uit in plaats van deze in te schakelen.

Messenger Dark Mode in de Facebook-app

Je kunt de donkere modus ook inschakelen in de Facebook Messenger-app op je mobiele apparaat. Als je het nog niet hebt, kun je Facebook Messenger voor Android installeren vanuit de Google Play Store, of Facebook Messenger voor iOS vanuit de App Store.

Het inschakelen van de donkere modus in de Facebook Messenger-app is net zo eenvoudig als in de browser.

  1. Start de Facebook Messenger-app en tik op je Profile afbeelding in de linkerbovenhoek.
  2. Hierdoor verschijnt het Profile scherm waar u kunt tikken om de Donkere modus schakelaar in te schakelen.
  3. Als je dit inschakelt, zie je dat het hele Facebook Messenger-venster overschakelt naar de donkere modus.

    Image
    Image

Facebook Messenger gebruiken in de donkere modus

Als je eenmaal bent overgeschakeld naar het gebruik van Messenger in de donkere modus, zal het in het begin een beetje vreemd aanvoelen. Het geeft Messenger zeker een heel andere look en feel. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, zul je je realiseren dat je ogen minder gespannen zijn en dat je IM-chats veel plezieriger zijn.

Aanbevolen: