Hoe C te formatteren vanuit de herstelconsole

Inhoudsopgave:

Hoe C te formatteren vanuit de herstelconsole
Hoe C te formatteren vanuit de herstelconsole
Anonim

Wat te weten

  • Open Recovery Console > voer format c: /fs:NTFS > in Y om te bevestigen > wacht tot het proces is voltooid.
  • Het formatteren van de C-schijf verwijdert het huidige besturingssysteem. Het opstarten van de computer vereist installatie van het besturingssysteem.

Dit artikel legt uit hoe u uw C-schijf kunt formatteren vanuit de herstelconsole in Windows XP en Windows 2000. De herstelconsole installeert Windows niet en u hebt geen productsleutel nodig om de herstelconsole te gebruiken.

C formatteren vanuit de herstelconsole

Je moet Windows XP of Windows 2000 op je C-schijf hebben. Het is prima om de schijf van een vriend te lenen, omdat je Windows niet daadwerkelijk gaat installeren. Het kan enkele minuten duren om C te formatteren met behulp van de herstelconsole. Volg deze stappen om de C-schijf te formatteren met behulp van de herstelconsole:

Als u geen Windows XP of 2000 installatie-cd kunt bemachtigen, of als u een van die besturingssystemen niet op uw C-schijf hebt, dan kunt u C niet formatteren vanuit Recovery Troosten. Zie Hoe u C kunt formatteren voor meer opties.

  1. Enter Recovery Console.

    Als u nog niet weet hoe u de herstelconsole moet starten, klikt u op de bovenstaande link. Het proces is een beetje verwarrend, maar als je de stapsgewijze instructies kunt volgen, komt het wel goed.

  2. Typ het volgende bij de prompt en druk vervolgens op Enter:

    formaat c: /fs:NTFS

    De format-opdracht die op deze manier wordt gebruikt, formatteert C met het NTFS-bestandssysteem, het aanbevolen bestandssysteem voor gebruik in de meeste versies van Windows.

    De schijf waarop Windows is opgeslagen, meestal C, kan in feite niet worden geïdentificeerd als de C-schijf van de herstelconsole. In de meeste gevallen zal dit het geval zijn, maar als je meerdere partities hebt, is het mogelijk dat je primaire schijf wordt geïdentificeerd door een andere letter dan je gewend bent te zien. Zorg ervoor dat u de juiste schijf formatteert!

  3. Typ Y en druk vervolgens op Enter wanneer daarom wordt gevraagd met de volgende waarschuwing:

    LET OP: Alle gegevens op niet-verwijderbare schijf C: gaan verloren! Doorgaan met formatteren (J/N)?

    Neem dit serieus! Je kunt niet van gedachten veranderen nadat je op Enter hebt gedrukt! Wees er zeker van dat u C wilt formatteren, waardoor alles op uw C-schijf wordt verwijderd en uw computer niet opstart totdat u een nieuw besturingssysteem installeert.

  4. Wacht terwijl het formatteren van je C-schijf is voltooid.

    Het formatteren van een schijf van elke grootte zal enige tijd duren; het formatteren van een grote schijf kan erg lang duren.

  5. Nadat de formaatteller 100% heeft bereikt, pauzeert uw computer enkele seconden. Het enige wat u hoeft te doen is wachten.

    Image
    Image
  6. Zodra de prompt terugkeert, kunt u de Windows Setup-cd verwijderen en uw computer uitschakelen. Het is niet nodig om de herstelconsole af te sluiten of iets anders te doen.

Je verwijdert je hele besturingssysteem wanneer je C formatteert. Dit betekent dat wanneer je je computer opnieuw opstart en probeert op te starten vanaf je harde schijf, het niet zal werken omdat er niets meer is om te laden. In plaats daarvan krijgt u de foutmelding "NTLDR ontbreekt", wat betekent dat er geen besturingssysteem is gevonden.

Meer over het formatteren van C vanuit de herstelconsole

Wanneer u C formatteert vanuit de herstelconsole, wist u niet echt alle informatie, u hoeft deze alleen maar te verbergen voor het volgende geïnstalleerde besturingssysteem.

Bekijk ons artikel over het wissen van een harde schijf als je de gegevens op de schijf echt wilt vernietigen, zodat ze nooit meer kunnen worden hersteld.

Aanbevolen: