Bedreigingen via e-mail nemen nog steeds toe

Bedreigingen via e-mail nemen nog steeds toe
Bedreigingen via e-mail nemen nog steeds toe
Anonim

E-mail wordt nog steeds gebruikt als een van de meest voorkomende aanvalsvectoren voor malware en phishing, en de frequentie is het afgelopen jaar verdubbeld.

Volgens cyberbeveiligingsorganisatie Trend Micro zijn e-mailbedreigingen in 2021 met 101 procent gestegen in vergelijking met 2020. Het bedrijf heeft gemeld dat het in die periode meer dan 33,6 miljoen schadelijke e-mails heeft geblokkeerd, iets meer dan het dubbele van het aantal dat het had behandeld tijdens het voorgaande jaar. De gegevens zijn verzameld op platforms zoals Google Workspace en Microsoft 365.

Image
Image

Naast de toename van algemene e-mailbedreigingen, merkt Trend Micro op dat bepaalde soorten e-mailaanvallen vaker voorkomen. Het zegt dat het 16,5 miljoen phishing-aanvallen detecteerde en stopte, 138 procent meer dan het eerder had afgehandeld, die zich leken te richten op hybride arbeidskrachten. Trend Micro zag ook 3,3 miljoen schadelijke bestanden meeliften op verschillende e-mails, wat een toename van 221 procent laat zien in onbekende of niet-herkende vormen van malware.

Hoewel Trend Micro als een soort zilveren randje aanha alt, is dat ransomware-aanvallen nog steeds lijken af te nemen, met een gemiddelde daling van ongeveer 43 procent per jaar. Het theoretiseert dat dit komt omdat aanvallen met meer precisie worden gebruikt, met specifieke doelen in gedachten.

Image
Image

"Elk jaar zien we innovatie in het dreigingslandschap en een evolutie van het aanvalsoppervlak van bedrijven, maar elk jaar blijft e-mail een grote bedreiging voor organisaties", aldus Jon Clay, VP of Threat Intelligence van Trend Micro. Aankondiging. "De beste kans die verdedigers hebben om deze risico's te verkleinen, is door een platformgebaseerde benadering te volgen, een krachtig licht te laten schijnen op bedreigingen en gestroomlijnde preventie, detectie en reactie te bieden…"

Aanbevolen: